IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Webmaster Genel (https://www.ircforumlari.net/webmaster-genel/)
-   -   Web Tasarımın SEO'ya Uyum Sağlaması (https://www.ircforumlari.net/webmaster-genel/806337-web-tasarimin-search-engine-optimizationya-uyum-saglamasi.html)

YaRGuCi 15 Kasım 2018 15:22

Web Tasarımın SEO'ya Uyum Sağlaması
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Web tasarım adeta bir bütün olan konudur. Birbirlerini tamamlar niteliktedirler. Yazılım ile başlamış olan başarılı çalışmalar, SEO ile kendini bir üst segmente çıkarır ve böylece web siteniz doğru bir planlama yoluyla gerçekleştirmiş olur.Bunları uygulayabilmek için de belli bir bilgi birikimine sahip olmamız en önemli şartlardan bir tanesidir. SEO kurallarına uygunluğu sağlanamayan web siteleri, arama robotları tarafından dikkate alınmaları güçleşir.Dolayısıyla SEO ve Web Desingn birbirininden kopmaz bir bütündür.

Sitenizin okunabilir ve indexlenebilir bir tasarıma sahip olması, arama robotlarının web sitenizi incelemeye geldiği zaman SEO uyumuna, html tag'larına, sayfa girişi sayısına, sayfada kalma süresine, backlink sayısına bakarak puanlama yapmaktadır. Buna göre sitenizin alacağı değer belirlenir.Bunlar dikkate alınmaz ise; konularınız veya görselleriniz çok kaliteli olsa bile bu kurallar doğrultusunda uygun değilse hiçbir işe yaramayacaktır. Web sitenizin ara yüzünün kodlamasını da HTML 5 şeklinde kodlama yapılmasına özen gösterin. SEO kurallarına göre düzenlenilmiş bir web sitesinin içerik okunuşu kolaylaşır ve içeriğiniz arama robotları tarafından ön planda tutulur. Mobil tarayıcılara duyarlı (responsive) web siteler de arama motorlarında responsive olmayanlara göre çok daha avantajlı durumdadır. Bu nedenledir ki; web sitenizin mobil uyumlu olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Özellikle, kullanıcıların 2016 yılından itibaren çoğunun telefon ve tablet üzerinden internete girdiğini düşünürsek oldukça önem arz etmektedir. Hızlı bir web hosting sağlayıcı ve son derece profesyonel kodlama ile web sitenizin alt yapısını güçlü kılmanız size fayda sağlayacaktır. Ek olarak; sonradan değişim sağlayabileceğiniz bir sisteme sahip olmanız da size fayda sağlayacaktır. Web sitenizin url yapısını da SEO uyumlu yapıp ve ona göre domain almanız da web siteniz için son derece önemlidir. Anahtar kelime içeren, aratılma potansiyeli yüksek, kolay uzantılar ile web sitenizi üst sıralara çıkarabilirsiniz.
Belli başlı saydığım kurallara dikkat ederek ve Google'ın algoritmalarını güncel olacak şekilde inceleyerek web sitenizi oldukça iyi bir konuma getirebilirsiniz.

RedmOve 28 Mayıs 2019 22:37

Cevap: Web Tasarımın SEO'ya Uyum Sağlaması
 
+10 ellerine sağlık kardeşim güzel bilgi olmuş.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net