IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Windows (https://www.ircforumlari.net/windows/)
-   -   Saklanan Veri İzlerinin Silinmesi (https://www.ircforumlari.net/windows/15449-saklanan-veri-izlerinin-silinmesi.html)

AnsweR 08 Nisan 2006 02:54

Saklanan Veri İzlerinin Silinmesi
 
(Windows 2000, XP)
Windows, sanal sistem hafızası olarak bir takas dosyası kullanıyor. Geçici sistem hafızasındaki bilgiler kapanışta silinse de sabit diskte rahatlıkla ulaşılabilecek izler kalabiliyor. Bunu engellemek istiyorsunuz.

İpucu: Windows’un, takas dosyasını kapanışta otomatik olarak silmesini sağlayabilirsiniz. Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ndeki “HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet\Control\SessionManager\ MemoryManagement” anahtarını etkinleştirin. Ardından pencerenin sağ tarafında bulunan ClearPageFileAtShutdown kaydına çift tıklayın ve değerini “1” olarak değiştirin. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra Windows, sistem kapanışı sırasında sabit disk üzerindeki “pagefile.sys” takas dosyasının üzerine fiziksel “0” değerini yazacak. Böylece söz konusu dosyayı kullanarak çalışmalarınız hakkında bilgi toplanması mümkün olmayacak. Ancak takas dosyası ne kadar büyük olursa, Windows’un kapanması da o kadar uzun sürecektir. Eğer bu işlevi devre dışı bırakmak isterseniz ClearPageFileAtShutdown kaydının değerini tekrar “0” olarak değiştirmelisiniz.

! Dikkat: Takas dosyası, üzerine yazıldıktan sonra da önceki boyutunu korur. Dosyanın ulaşabileceği maksimum büyüklüğünü, sistem ayarlarından değiştirebilirsiniz. Ayrıca dosyanın en başında, sanal hafızanın organizasyonu ve yönetimi için 12 MB’lık bir alan ayrılır, ancak tabii ki burada da çalışmanızdan arta kalan hiçbir bilgi bulunmaz

Thanx: Tnn News


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net