IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Windows (https://www.ircforumlari.net/windows/)
-   -   Windows 7 sistem değiştirtecek! (https://www.ircforumlari.net/windows/264302-windows-7-sistem-degistirtecek.html)

She 28 Eylül 2009 03:48

Windows 7 sistem değiştirtecek!
 
Windows 7'nin çıkışı sadece PC'leri değil, yıllardır yaşayan bir sistemi de tarihe gömecek..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Frost & Sullivan araştırma merkezine göre Ekim ayında çıkacak olan Windows 7 PC endüstrisini değiştirecek. Bunun sebebi ise PC işletim sistemiyle birlikte gelen donanım yenileme döngüsünü PC tarihinde ilk kez bozması oluyor.

Geleneksel olarak her yeni işletim sistemiyle birlikte, sistem ihtiyaçları da yükselerek kullanıcıları yeni bir bilgisayar almaya yönlendirir. Özellikle Vista'da bu durum geçerliydi. Oysa Windows 7 oldukça zayıf sistemlerde bile verimli çalışabilecek bir işletim sistemi.

Bu yüzden de donanım üreticilerinin PC kullanıcılarını yeni bilgisayar almaya veya upgrade yapmaya ikna etmeleri için yeni yöntemler bulması gerekecek. Yeni yayınlanan Asya Pasifik Pazar Araştırmaları raporuna göre Windows 7, kendisinden önceki sürümden daha çok sistem kaynağı gerektirmeyen ilk PC işletim sistemi. Hatta Windows 7'Nin sistem gereksinimleri, Vista'dan biraz daha düşük.


Frost & Sullivan analizcilerine göre Microsoft bu anlayışı sürdürürse dünyada daha az sayıda PC satıcısı kalacak ve bunların Pazar payları büyüyecek. Yani pastayı daha az oyuncu paylaşacak, Pazar büyük firmalara kalacak.

Yine analizcilere göre Intel ve Microsoft geçmiş 30 yıl boyunca uyum içindeydiler. Yazılım güncellemelerini yeni donanım modelleri takip ediyordu. Bu iki şirket arasında bir anlaşma olduğu anlamına gelmiyor. Bununla birlikte işlemci ve işletim sistemi pazarlarındaki iki dev oyuncunun birbirinden büyük miktarda faydalandığı da bir gerçek.

Bu döngünün bozulmasının temel sebebi Vista'nın hassas dengeyi bozarak çok fazla sistem kaynağına ihtiyaç duyması oldu. Şimdi Windows 7 bu durumu telafi ediyor ve daha güçlü bir bilgisayarçemberin sonsuza kadar bozulup bozulmadığı bir sonraki Windows'un sistem ihtiyaçlarına bakıldığında ortaya çıkacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk