IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2009, 09:12   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Windows 8 üzerindeki çalışmalar başladı




Microsoft, Window 7 nin piyasaya çıkışının yaklaşmasıyla birlikte, Windows 8 üzerindeki çalışmalarını çoktan başlattı. Windows 8 ile ilgili henüz resmi olarak açıklanmamış olmasına rağmen, bazı kaynaklar bu konudaki detayları sunuyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Microsoft’un Yönetim ve Hizmetler (Management & Services) bölümünde çalışmakta olan teknik personellerden birisi olan Anders Vindberg, Windows 7′nin çok yakında piyasaya çıkacak olmasıyla birlikte, tüm dikkatlerin Windows 8 üzerinde toplandığını, hatta bu işletim sistemi ile ilgili planlama toplantılarının da düzenlendiğini belirtti.
Microsoft bünyesinde bulunan 12 çalışma grubundan sistem yönetimiyle ilgilenen çalışma gruplarının sayısı yaklaşık olarak 9′u buluyor. Microsoft, Windows 8 ile ilgili Distributed File System Replication üzerinde çalışacak geliştirici arayışıan girmiş, Nisan ayında bu duyuruyu da yapmıştı.
Her nekadar Microsoft karar alınmadan önce detaylı açıklamalarda bulunmasa da, verdiği iş ilanlarından ve aradığı kişilerin niteliklerinden, üzerinde çalışmakta olduğu projeler hakkında ip uçları veriyor. Windows 8 ile ilgili verilen ilana göre ise, geliştiricilerde aranan özellikler arasında, yeni TLZ dosya sıkıştırma motoru entegrasyonu, uyku modu program ara yüzü geliştirmesi gibi detaylar bulunuyor.
Windows 8′de bulunacağı tahmin edilen diğer bir detay ise PatchGuard ile kernel yama koruması. Bu detay anti-virüs yazılımı sağlayan şirketleri biraz zorlayacak olsa da, kullanıcıların güvenini kazanacaktır.
Geçtiğimiz yıl uzun vadeli hedeflerini açıklayan Microsoft yetkilileri, bu hedefler içerisinde Windows 8 Server’da Dublin sunucusuna da yer vermek ve daha güçlü bir veri merkezi işletim sistemi oluşturmak olduğunu belirttiler. Bu sunucuya entegrasyonun da uzun vadeli hedeflerinden olduğunu açıkladılar.
Windows Azure takımının geliştirdiği bazı detaylara da Windows 8′de yer verecek olan Microsoft, kullanıcılara, Windows Server üzerine yoğunlaşmış bir bulut bilgi işlem host işlemi ve bilgi işlem sistemi sunacak.
Windows 8 ile ilgili resmi olmayan, ancak tahmin edilen bu detayların, 2011 yılından önce kesinleşmesi beklenmiyor. Bu konunun netlik kazanması için, Microsoft tarafından yapılacak resmi bir açıklama bekleniyor.
Veteknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
8, basladi, başladı, calismalar, çalışmalar, uzerindeki, windows, Üzerindeki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üçüncü Riddick filmi için çalışmalar başladı PassioN Oyun Dünyasından Son Haberler 1 05 Şubat 2012 22:30
iyi çalışmalar İF-TİM kemalim Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 8 22 Mayıs 2009 12:34