IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Windows (https://www.ircforumlari.net/windows/)
-   -   Firefox 3 Beta 3 çıktı (https://www.ircforumlari.net/windows/50820-firefox-3-beta-3-cikti.html)

Lee 15 Şubat 2008 10:25

Firefox 3 Beta 3 çıktı
 
Muhtemelen Nisan ayı gibi son halini alacak olan yeni Firefox'un 3.betası hazır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istediğiniz işletim sistemi için istediğiniz dilde indirebilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yeni beta için galerimizde de bir bölüm açtık: 3 işletim sistemine ait ekran görüntülerini [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bulabilirsiniz. Testlerden vakit buldukça görüntü eklemeye devam edeceğiz.

Temalar, daha doğrusu yazılım arabirimindeki buton gibi öğeler Alex Faaborg imzası taşıyor. İkonlar iconfactory.com'dan.

Firefox 3 ayrı işletim sisteminde de farklı gözükecek. Beta 3 yeni Windows ve Mac temalarını görücüye çıkartıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse yeni Windows temasını pek beğendik diyemeyiz. Yazılım Mac'te daha iyi duruyor gibi. Vista için arayüz ise gelişim aşamasında. Şurada bir örnek taslak görebilirsiniz. Tüm arayüz için yenilenmiş taslak ise burada.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
XP, Vista ve Mac OSX için ileri-geri düğme tasarımları

Firefox 3'ün 2'den farklı olduğunu tekrar hatırlatalım; yeni Gecko motoru, Javascript 1.8 ve ciddi altyapı değişiklikleri barındıran tarayıcı her siteyi düzgün görüntülemeyebilir. Özellikle popüler webmail sitelerine dair bazı olası problemler sürüm notlarında zikredilmiş, hatırlatmış olalım.
Firefox 3'ü Firefox 2 profilinize zarar vermeden nasıl denersiniz?
  1. Firefox3'ü kurun. Windows için açıklama yapmaya gerek yok. Linux için tar.bz dosyasını herhangi bir klasöre açın. Mac için ise Applications veya farklı bir klasöre dmg dosyası içindeki Firefox'u sürükleyip bırakın.
  2. Firefox2 profilinize ve dolayısı ile yer imlerinize ve eklentilerinize zarar vermemek için yeni bir profil oluşturmanız gerekiyor! Bu işlem çok basit:
    • Windows: Start > Run > firefox.exe -ProfileManager
    • Linux:kurduğunuz klasöre girip şu komutu çağırın:
      env MOZ_NO_REMOTE=1 ./firefox -P
      (Bu sayede 2 Firefox'u aynı anda dahi çalıştırabileceksiniz)
    • Mac: Terminali açın, Firefox'u sürükleyip bıraktığınız klasöre gidin ve şu komutu çalıştırın:
      ./Firefox.app/Contents/MacOS/firefox -P
  3. Yeni Profil oluşturun ve Firefox3beta gibi bir isim vererek yazılımı başlatın. İşlem tamam. Firefox betasından kurtulmak isterseniz yazılımı kaldırıp profili temizlemeniz kafi.
Beta 2'ye nazaran Beta 3'teki "uyumlu" eklenti sayısı nispeten daha fazla. Bu konuda da ufak bir tüyo verelim: Firefox 3 uyumlu bir eklentiyi çalıştıramazsanız [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile sürüm kontrolünü iptal edebilirsiniz. Ama FF2 eklentilerini Firefox 3'e kurmayın; tamamen uyumsuzlar: Safe-Mode ile Firefox'u açmak zorunda kalabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net