IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2016, 14:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
World of Warcraft: Legion İnceleme




MMORPG türü dendiğinde akla gelen oyunların kimilerine göre başında yer alan oyundur, World of Warcraft. Bu türün ruhunu en iyi yansıtan oyunların arasında yer alan World of Warcraft, kısa bir süre önce piyasaya çıkmış olan World of Warcraft: Legion ile yoluna tam gaz devam ediyor. Bildiğiniz gibi World of Warcraft piyasaya çıktığı yıl, 2004 yılıydı ve çıktığı dönemde hem oyun dünyasına yeni bir soluk getirmiş, hem de bir anda fenomen olmuştu. Bu da tabi ki şu zamanda bile en yaygın olarak tercih edilen MMORPG olmasının temellerini atmıştı. Ne var ki, Blizzard sırtını bu mirasa yaslamadı ve zaman içinde çıkarttığı ek paketler ile World of Warcraft oyununun geçtiği dünyayı hatırı sayılır ölçüde genişletti. Bu genişleme sadece içerik olarak değil, aynı zamanda da hikayeye büyük ölçüde etki etti.

Bakalım World of Warcraft: Legion genel olarak nasıl bir ek paket olmuş?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hikaye

2007 yılının başlarında çıkmış olan The Burning Crusade genişletme paketinin üzerinden dokuz sene geçti. World of Warcraft: Legion ise bu serinin altıncısı oluyor. Bu süre zarfında ise, Mists of Pandaria ve Warlords of Dreanor adı altında ana hikaye ile bağlantısı olmayan hikayelere tanıklık etmiştik, ama öyle görünüyor ki Legion ile öze geri dönüyoruz. Yani World of Warcraft oyununun hikaye haritasına bir parça daha ekleniyor.

World of Warcraft: Legion ek paketinin hikayesine göre, Orc Warlock tarafından Gul'dan daha önce açılan bir takım geçitler, Sargeras emrindeki Burning Legion ordusunun Azeroth topraklarına geçiş yapmasını sağlıyor. Bu durum karşısında ise bu topraklarda yaşayan farklı ırklar da el ele verip, Burning Legion ordusunu durdurmayı başarmıştı. Bu olayın ardından geçen oldukça uzun bir zamandan sonra, Gul'dan, şansını bir kez daha denemek adına, Azeroth topraklarına çıkan yeni bir geçit açmayı deniyor. Bunu bir şekilde başarması ile Burning Legion ordusunu yeniden Azeroth topraklarına ayak basıyor. Tabi sonrasında ise olanlar oluyor. Bu noktada bize düşen görev ise Sargeras'ı durdurabilmek olacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

World of Warcraft: Legion ek paketinin World of Warcraft evrenini hikaye haritasına yeni bir parça daha eklediğini söylemiştik. Bu sayede oyuncuların kafasındaki bazı soru işaretleri de belli boşlukların doldurulabilmesi ile cevabını buluyor. Bu yeni ek paket ile aramıza Demon Hunter adında yeni bir sınıf katılıyor. Bu sınıfın oyuna dahil olma nedeni ise, Azeroth topraklarında yaşayanların Burning Legion tehdidine karşı ellerinde kalan son koz olarak görülmesinden kaynaklanıyor. War of the Ancients sırasında Burning Legion ordusuna karşı verilen savaşta, birlikte kilit rol oynadıkları Jarod Shadowsong'un küçük kardeşi Maiev Shadowsong tarafından esir alınmış olan Demon Hunter savaşçılarını özgür bırakıyor Burning Legion ile savaşmaları için görevlendiriyor. Bunun sonucunda da Demon Hunter sınıfı da senaryoya dahil oluyorlar.

Grafik

World of Warcraft evreni, bu zamana kadar hiçbir şekilde görselliği ile gündeme gelen bir evren değil. World of Warcraft: Legion ise eski tarz oyuncuların beklentisine hizmet edecek şekilde içeriğe daha çok yoğunlaşarak serinin çizgisini hiçbir şekilde bozmuyor. Ancak son teknolojinin gücü ile neredeyse gerçekmiş gibi görünen günümüzdeki oyunların yanında tabi ki de World of Warcraft: Legion, seri ile yeni tanışacak olan oyuncuların beklentisini pek fazla karşılamayabilir. Ama eğer görsellikten çok senaryoya ve içeriğe odaklı bir oyuncuysanız, herhangi bir sorun yaşamayacağınız gün gibi ortada.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ses / Müzik

Blizzard firması tarafından piyasaya sürülmüş olan yapımlar, her ne kadar çok fazla göz önünde bulundurulmuyor olsalar da, ses ve müzik yönünden de bizleri her daim alıp da oyunların geçtiği diyarlara götürmeyi kolaylıkla başarıyorlar. Bu durum, World of Warcraft: Legion oyununda da değişmemiş. Özellikle de savaş sırasında, fonda değişen müziğin sesini açmayı unutmayın. Sizi hayal kırıklığına uğratmamak bir tarafta dursun, son derece gaza getirebiliyorlar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Oynanabilirlik

World of Warcraft: Legion ile seriye oynanabilirlik açısından bazı yenilikler getirilmiş. Bunların başında ise Class Trial sistemi yer alıyor. Bildiğiniz gibi karakter geliştirilme süreci, World of Warcraft evreninin belki de en büyük sıkıntısıdır. Gerçi bu durum, çoğu MMORPG türü oyunun en büyük sıkıntısıdır. Yüksek karakter seviyeleri ve seviye ilerledikçe seviye atlamaların oldukça uzun zaman alması, oynadığımız oyunu muhtemel bir ömür törpüsü haline getiriyor. Eğer bir de stilimize uygun olmayan sınıfı seçtiğimiz ilerleyen seviyelerde fark etmemiz de pastanın üstündeki çilek olabiliyor. Ancak neyse ki World of Warcraft: Legion ile bu durum için yerine bir önlem alınmış. Oyuna eklenen Class Trial, herhangi bir sınıftaki bir kahramanı 100. seviyeden kullanmaya başlıyorsunuz. Belirli bir kısma kadar bu karakteri kullanmanıza izin veriliyor. Bu sayede de, seçeceğiniz sınıfın size uygun olup olmadığına da rahatlıkla karar verebiliyorsunuz. Yani gereksiz vakit kaybının da önüne geçilmiş olunuyor. Ancak oyuna yeni eklenen Demon Hunter sınıfı buna dahil olmuyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazır Demon Hunter sınıfının adı geçti, onlara da değinmeden geçmeyelim. Demon Hunter sınıfı, Elf ırkına ait bir sınıf olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla da sadece Blood Elf ve Night Elf ırklarını seçebiliyoruz. İşin ilginç yanı ise, Demon Hunter doğrudan 98. seviyeden başlıyor. Yani bu sınıfta son seviye olan 110. seviyeye ulaşabilmek oldukça kolay oluyor. Leather türünde zırh giyen ve Warglaive silahları kullanabilen bu sınıfın en kullanışlı yeteneği ise, kendisine özgü olan Spectral Sight yeteneği. Bu sayede, düşmanlarınızı duvarların arkasından rahatlıkla görüp, beklenmedik bir sürpriz yapabilirsiniz. Bu yetenek, özellikle de PvP modunda oldukça sinir bozucu olabiliyor. Tabi ki bu sınıftan bir karakteri yönetmiyorsanız.

Bu tarz oyunların olmazsa olmazlarından olan PvP, World of Warcraft: Legion oyunundaki en köklü değişikliklerin yaşandığı kısım olmuş diyebiliriz. İki yeni arenanın eklendiği PvP modu, oynanış mekaniğinin bütünüyle elden geçirilmesini sağlamış gibi görünüyor. Öyle ki, bu moda katılımda bulunan oyuncuların sahip oldukları teçhizatlar nedeniyle yaşanan sıkıntıların bir nevi önüne geçilmiş diyebiliriz. Bunun en büyük nedeni ise, savaşların istatistiklere göre başlıyor olması. Yani teçhizatınız ne kadar yüksekse, istatistikler de o kadar yükseliyor. Dolayısıyla da oyuncular arasında herhangi bir haksızlık da yaşanmıyor.

Bunun yanı sıra, önceki genişletme paketlerinde, bildiğiniz gibi PvP maçlarını tamamlamamız neticesinde, klasik bir karakter geliştirme sistemine bağlı olarak Honor kazanır ve bu Honor'lar ile PvP setleri ve silahlar satın alabiliyorduk. World of Warcraft: Legion oyununda Honor, yerini Honor Talents'a bırakıyor. Bu sayede de artık PvP setleri ve silahlar satın almak yerine özel karakter yetenekleri açıyoruz. Bu özel yetenekler ile de PvP maçlarının gidişatını etkileyecek konuma gelebiliyoruz.

Son Söz

Netice itibarıyla, World of Warcraft: Legion, özellikle de World of Warcraft hikayesinin haritasının tamamlanmasına devam edilmesi açısından yerine bir oyun olmuş. Her ne kadar önceki ek paketlere göre fazla büyük olmayan bir harita sunsa da, içeriğe getirdiği yenilikler ve köklü değişiklikler ile kesinlikle oynanmayı hak ediyor. Eğer sıkı bir World of Warcraft hayranıysanız, havada kapabilirsiniz.

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Ekim 2020, 17:19   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: World of Warcraft: Legion İnceleme




Shadowlands incelemesi de yazabilir misin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
world of warcraft: legion inceleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
World of Warcraft: Legion Oyun Satış Rekoru Kırdı! Ebru Oyun Dünyasından Son Haberler 0 09 Eylül 2016 18:39
Hearthstone: Heroes of Warcraft (İnceleme) (PC) BoreasS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 03 Şubat 2015 23:07
World of Warcraft KarakıZ Online Oyunlar 0 04 Ocak 2012 16:15
world of warcraft CoMMaNDeR Online Oyunlar 15 14 Aralık 2010 12:01
World of Warcraft Heidi Oyun Dünyasından Son Haberler 1 18 Ekim 2008 00:30