IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By xena

Yeni Makale Ekle Cevapla
 
LinkBack Makale Seçenekleri Stil
  #1  
Alt
Çevrimdışı
xena
xena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart BAYRAM COŞKUSU ÇOCUK GÜLÜŞLERİNDE KALDI
Yazan; xena 28 Temmuz 2014, 04:34

Bayram dendiğinde ilk önce tatil geliyor akla. Aylar öncesinden planlar yapılıyor, gidilecek yerler belirleniyor. Yoğun bir çalışma ortamından kurtulup dinlenebilmek için bütün hazırlıklar..Tatilde dinlenilir mi, yoksa yorgun gelip işe başlanır mı; bu da tartışılır.
Oysa bayramlarda özellikle büyükler sevdiklerini bekler. Bütün sevdiklerinin; bayram namazından sonra kahvaltı masasında olmasını isterler. Çocuklar, torunlar ve yakın akrabalarla birlikte bayramı bayram gibi yaşamaktır düşünceleri.

Tatlılar, şekerler, çikolatalar hazırlanmıştır. Çocuklar gelecektir el öpmeye. Tanısalar, tanımasalar da fark etmez, büyük mutluluktur çocukların yüzünü güldürmek.
Komşular, eş-dost da gelecektir. İşte burada; Türk milletine has misafirperverlik örnekleri gururla sergilenir. Yüreklerde ve yüzlerde sevgileri yaşamanın ve çoğaltmanın mutluluğu gezinir.
Bir de; bayram sabahı bütün hazırlıklar tamamdır ve beklemeye başlanır. Belki tek başınasınızdır evde veya hayatı paylaştığınız biri yanınızda. Pencere ve balkonlardan gelen geçen izlenir ve kapıya yaklaşması beklenen ayak sesleri dinlenir. Bayramdır ama kapının önünde hiç ses seda yoktur.

Çalan telefonun sesini kapı zilinin sesiyle karıştırıp önce kapıya sonra telefona koşarsınız. Arayan çocuklar, torunlar , akrabalar veya dostlardan birisidir.
Tatildedirler…Nasıl da güzel eğlendiklerini ballandıra ballandıra anlatmaya başlarlar. Buruk, ezik, eksik ama acı bir gülümsemeyle dinlemeye çalışırsınız. Bayram kutlamasıdır sadece ve telefon kapanır.

Bu kez kapının zili çalar. En güzel kıyafetleri ile neşe içinde birkaç çocuk el öpmeye gelmiştir. İçeri davet edersiniz, gelmezler!.. Bayramdır ve daha gidecek çok yerleri vardır. Bir an hatırlanmanın mutluluğunu yaşayıp sonra yalnızlığınızda kaybolursunuz.
Birkaç telefon daha gelir ve birkaç kez daha çocuklar…Bayram öncesi bütün işler bitmiştir ama evin içinde sanki çok iş varmış gibi dolanıp durursunuz, kendinize işler yaratırsınız. Yine de kulağınız kapıda veya zil sesindedir. Ya gelirlerse!..Ya ararlarsa!..

Hadi bu bayram kıralım şu zincirleri!..Tatil düşlerini erteleyip sevdiklerimizin yanında olalım!..Gidebildiğimiz bütün akraba, komşu ve dostlarımızı ziyaret edelim!..Gidemesek de uzun zamandır arayamadıklarımızı arayıp bayramlarını kutlayalım!..
Eskilerin anlattığı gibi hiç tanımadığımız kişilerin de bayramını kutlayalım, yüzlerimizde sevgi dolu bir gülümsemeyle…

Bayram coşkusunu sadece çocuk gülüşlerinde bırakmayalım!..
Aynı günlerde yeni bir yıla da gireceğiz. Bayram sevinciyle harmanlayıp yeni yıl coşkusunu sevdiklerimizle paylaşmanın güzelliğini ve huzurunu yaşayalım!..

Yeni yılda ülkemizde ve dünyada; savaşların, felaketlerin, sıkıntıların yaşanmayacağı günlerde; mutluluk, huzur, sağlık, ve başarının getireceği tüm güzellikler sizlerle olsun!..


Acı ve hüzün,
Bir yıldız kadar uzak,
Mutluluk ise
Gözbebeğinizden yakın olsun!..
Umutlarınız gerçek,
Mutluluklarınız daim olsun!..
RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN !..
__________________
Kırk yılda bir gibisin...
Alıntı ile Cevapla
Görüntüleme 482 Yorumlar 0
Toplam Yorum 0

Yorumlar

Cevapla

Etiketler
bayram, cocuk, coşkusu, gÜlÜŞlerİnde, kaldi


Şu anda bu makaleyi okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Makale Seçenekleri
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Makaleler
Article Author Forum Cevaplar Son Mesaj
Bayram Tatlıları, Bayram İçin Tatlı Tarifleri Violent Tatlılar 0 18 Ekim 2012 17:49
Bir Bayram Hikayesi- Çocuk ve Ellbise Afrodit Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 2 08 Eylül 2010 00:17
Avea ile bayram coşkusu! Slipknot Türk Telekom 0 01 Eylül 2010 20:55
AŞk mi kaldi :( by_C3zA Aşk ve Sevgi Köşesi 0 30 Ocak 2010 01:51