IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2013, 23:23   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avatar The Last Airbender




Avatar: Son HavaBükücü;

Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko'nun yapımcılık ve Yönetmenliğinde, Kaliforniya'deki Nickelodeon Animation Studios'da oluşturulmuştur. Animasyon süreci Güney Kore'de yapılmıştır. Dizinin ilk bolümü orijinal konsepte uygun olarak 6 yılda hazırlanmıştır. Bu bir animasyonu hazırlamak için gereken süreden çok daha fazladır. İlk olarak Kasım 2004'te yayınlanması planlandığı halde ancak Şubat 2005'te yayına başlamıştır.

Dizinin ilk sezonunun büyük başarısı üzerine Nickelodeon, 2. sezon için 20 bölüm sipariş etmiş ve yeni bölümler 17 Mart 2006'da yayınlanmaya başlamış ve 1 Aralık'ta sona ermiştir. 3. sezonun, ABD'de 2007'de gösterime girmiştir. 2008'de bitmiştir. 2010'da sinema filmi beklenmektedir. Çekimler Mart 2009'da Philedelphlada başlayacak ve Grönland'da devam edecek. Yeni bir sezon ise çıkmayacak.

Uluslar:

Ateş Ulusu: Ateş güç elementidir, güçlerini güneşten alırlar. Teknikler Kuzey Shaolin Kung Fu ve Güney Seven Star Praying Mantis stiline göredir. Ateş Ulusu insanları hırslı ve tutkulu insanlardır. Çoğunlukla ateş bükmede nefreti kullanırlar. Aynı zamanda yıldırım da bükebilen güçlü şimşekbükücüler de vardır. Bu yıldırım aynı zamanda soğukkanlı ateş olarak da bilinir. Ateş bükmenin nefret katılmamış en saf ve sıcak haline "mavi ateş" denir. En güçlü ateşbükme numarasını batı hava tapınağının arkasındaki güneş savaşçıları bilir, ayrıca lav bükme yeteneği olanlarda vardır. İlk ateşbükücüler ejderhalardır. General Iroh son ejderhayı öldürdüğünü söylemiş fakat aslında onu öldürmesinler diye yalan söylemiştir.

Toprak Krallığı: Toprak dayanıklılık elementidir. Teknikler Hung Gar ve Kung Fu stiline göredir. Toprak Krallığı'nda yaşayanlar kararlı ve güçlü insanlardır. Azimli ve dayanıklılardır. Aynı zamanda çok güçlü bükücüler metal ve kristal bükebilirler ve kum bükebilen kumbükücüler de vardır. Bazı tecrübeli toprakbükücüler toprağı dinleyebilir. İlk toprakbükücüler kostebeklerdlr. İlk toprakbüken insan Oma ve Shu'dur. Omashu şehrinin ismi bu iki aşık gençlerden gelmiştir.

Hava Gezginleri: Hava özgürlük elementidir. Teknikler Ba Gua ve Hsing Yi stiline göredir. Hava Gezginleri kendilerine dünyevi endişelerinden ayırmış, barış ve huzuru bulmuş insanlardır. Aynı zamanda çok çevik ve seridirler; uçabilirler. Güçlü havabükücüler bir köyü yıkabilecek büyüklükte fırtına ve hortumlar oluşturabilir. İlk havabükücüler uçan bizonlardır aslında. Aynı zamanda esprili oldukları da bilinir.

Su Kabilesi: Su değişkenlik elementidir. Teknikler Tai Chi stiline göredir. Su Kabileleri yeniliklere uyum sağlayabilen insanlardır. Güçlerini aydan alırlar. Her şeye karşı birlikte durmalarını sağlayan birlik duygularına sahiptir. Her zorluğu atlatırlar. Savunmada suyu buza dönüştürürler. Susuz bir ortamda bulutu içine çekip suya dönüştürebilirler. Bazı subükücüler iyileştirme yeteneğine de sahiptirler. Sisli bataklık ve Kuzey stili olarak 2 stil vardır. Güney kutbundaki subükücüler kaçırılıp öldürüldükleri için güney stili yoktur. Zamanla silinmiştir fakat zindanlarda tutulan Güneyli bükücülerden kanbükme yoluyla kurtulanlar vardır. Aynı zamanda dolunayda, subükücüler kan bükebilirler. İlk subükücü aydır. Subükücüler ayın suda nasıl gelgitler yarattığını gözlemleyerek su bükmeyi öğrenmişlerdir.

Hikâye:

Dizinin olay örgüsü başlamadan 100 yıl önce, Aang adlı 12 yaşındaki (Avatar ruhu etkili olarak düşünülünce 112 yaşındadır) bir HavaBükücü, Güney Hava Tapınağı'nda yaşıyordu. Yaşlı Keşişlerden kendisinin Avatar olduğunu öğrendi.

Normalde bir Avatar'a gerçek kimliği 16 yaşına bastığında söylenirdi ancak Keşişler dört ulus arasındaki savaşın yaklaşmakta olmasından korktukları için bunu daha önce açıkladılar. Çünkü bir savaş başladığında barışı getirebilecek ve dengeyi yeniden sağlayabilecek tek kişi Avatar'dı. Kısa bir süre sonra Aang, öğreticisi ve koruyucusu Keşiş Gyatso'dan ayrılmak ve eğitimine devam etmek için Doğu Hava Tapınağı'na gitmesi gerektiğini öğrendi.

Korkmuş ve kafası karışmış olan Aang, uçan bizonu Appa ile birlikte kaçmaya karar verdi ama Güney Okyanusu'nda ani bir fırtına ile karşılaştı ve okyanusun dibine doğru batmaya başladı. Kendinden geçmiş bir halde bilinçsizce Avatar Hâli'ne geçen Aang, kendisini ve Appa'yı korumak için Avatar halini alarak bir balon yarattı. Ancak Aang yarattığı buzdağının içinde Avatar hâlinde kaldı ve bu buzdağı Güney Kutbu'ne doğru sürüklendi. Dizi bu olaylardan 100 yıl sonra, Ateş Ulusunun savaşta mutlak zafere ulaşmak üzere olduğu bir dönemde başlar. Tüm Hava Gezginleri yok olmuştur. Su Kabileleri çok zor durumdadır. Güney Su Kabilesi'ndeki askerler, savaşmak için ailelerini terketmişlerdir ve evlerini savunmasız bırakmışlardır. Bu arada daha büyük olan Kuzey Su Kabilesi savunmaya devam etmektedir. Diğer yanda Toprak Krallığı, Ateş Ulusu'nun zaferi önündeki tek gerçek engeldir. Ancak sınırlarına gelen ordulara dayanmakta zorlanan Toprak Krallığı her geçen gün yenilgiye daha da yaklaşmaktadır. Ve 2. sezonun sonlarında toprak krallığı düşer.

Güney Su Kabilesi'ndeki İki Kardeş: Deneyimsiz SuBükücü Katara ve Kabile'nin koruyucusu genç savaşçı Sokka, Aang ve Appa'yı buzdağından kurtararak macerayı başlatırlar. Aang yokluğu boyunca bir asrın geçtiğini ve korkunç savaşın 100 yıldır sürdüğünü anlar. Aang'in kendisini dondurduğu yıl, Ateş Lordu Sozin, Avatar'ın yokluğunu fırsat bilir ve Dünya'nın yakınından geçmekte olan kuyrukluyıldızın gücünü de alarak büyük savaşı başlatır.

Aang, Ateş Ulusunun Hava Gezginleri'ni yok ettiğine inanamaz. Bu Aang'i hayattaki son HavaBükücü yapacaktır.

Avatar olarak Aang'in görevi savaşı bitirmek ve uluslar arasında bozulan dengeyi yeniden kurmaktır. Aang, yeni tanıştığı arkadaşları Katara ve Sokka, uçan bizon Appa, lemur Momo ve 2. sezonda onlara katılan ToprakBükücü Toph ile birlikte dört elementin ustası olmak için yolculuğa başlar. Yolculukları boyunca sürgün Prens Zuko ve Amiral Zhao daha sonra ise kardeşi Prenses Azula ile uğraşmak zorunda kalırlar. Ama daha sonra Prens Zuko ona ateş bükmeyi öğretir. Ateş Lordu Ozai ile savaşırken son çakrası açılır ve ruh bükme tekniğini öğrenir.

Esas görevi olan dört elememtin ustası olmak dışında Aang, yaz sonuna kadar Ateş Lordu Ozai'yi yenmek zorundadır. Çünkü Ateş Ulusu'na savaş başlatmak için güç veren "Sozin" kuyruklu yıldızı yaz sonunda yeniden gelecek ve bu kez AteşBükücülere savaşı tamamen bitirecek gücü verecektir. Eğer bu gerçekleşirse, bu kez Avatar bile bozulan dengeyi yeniden sağlamayı başaramayacaktır.

Spiritbending (RuhBükme)

Aang son bölümde büyük bir aslan-sukaplumbağası (Giant Lion-Turtle) karışımı bir yaratıktan bu beceriyi öğrenir. (Bu yaratık yüzyıllarca yaşayabilir.) Beceriye göre bir kişinin ruhundaki enerjiyi kontrol etmek için, kendi ruhunun kontrol edilemez, bükülemez olması gerekmektedir. Aksi takdirde ruhbükme becerisini uygulayanın ruhu bozulacak veya yok olacaktır. Aang, son bölümde Ozai'ye ruh bükmeyi uygular. Etraf Aang'in mavi renkli temiz ruhu ve Ozai'nin kırmızı ruhu ile aydınlanır. Aang'in ruhunun bükülemez olması sonucu, Ozai'nin ruhu Aang'in ruhu tarafından kontrol edilmiş olur. Aang bu sayede Ozai'nin ateşbükücülüğünü elinden alarak savaşa son vermiştir.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , Sayı:20

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
airbender, avatar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avatar: The Last Airbender KarakıZ Oyun Hileleri 0 03 Mart 2012 19:57
Avatar: The Last Airbender Clever Oyun Dünyasından Son Haberler 0 22 Aralık 2007 19:01