IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

5Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT
  • 1 Post By PySSyCaT
  • 2 Post By Syst3m
  • 1 Post By PySSyCaT

Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2015, 02:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
(+18) ‘Masters of Seks'




5 Madde ile neden ‘Masters of Seks'izlemelisiniz?






Thomas Maier’in aynı adlı kitabından 2013 yılında televizyona uyarlanan ve 3.sezonuyla ekranlara geri dönmeye hazırlanan Masters of Seks neden bu kadar tutuldu? Niye herkes bu diziyi konuşuyor? ya da neden ülkemiz hala Masters of Seks’e biraz önyargılı? Hakkında hala pek çok eleştiri ve inceleme yazısı kaleme alınmaya devam ediyor, onlar atıp tutadursun işte size benden 5 maddede kısa bir neden Masters of Seksizlemelisiniz analizi…
Dr. William Masters (Michael Sheen) ve Virginia Johnson’un (Lizzy Caplan) 1957 ile 1990 yılları arasında gerçekleştirdikleri seks araştırmaları üzerine yoğunlaşan dizi kısa sürede bir fenomen olmayı başardı. Gerek 60’lı yılların atmosferini yansıtmadaki başarısı, gerekse ilgi çekici konu ve karakterleriyle Masters of Seks ülkemizde içinde ‘seks’ geçtiği için bir kesim tarafından öncelikli olarak kuşkuyla karşılansa bile izleyenlerin kısa sürede müptela olmaktan kurtulamadıklarını bildiğim yapımlardan.




Başarılı, özenli, aşırı titiz ve totaliter bir jinekolog olan Dr. William Masters’ın daha önceki yıllarda üzerinde akademik bir çalışma yapılmamış olan, seks süreci içerisinde kadın ve erkekte meydana gelen psikolojik ve f.i.z.y.olojik tepkimeleri araştırmak istemesiyle başlayan hikaye Masters’ın yanına sırf ekonomik nedenlerden paldır küldür bir sekreter sıfatıyla katılan Virginia Johnson’la birlikte farklı bir boyuta taşınıyor.
İlk sezonun başlarında hayat kadınlarıyla çalıştıklarını gördüğümüz William ve Virginia bir süre sonra işi bilimsel bir araştırma konusu haline getirmek için konuyla ilgili incelemelerini hastane ortamında gerçekleştirmeye karar veriyorlar. Yalnız evdeki hesap çarşıya uymuyor, çünkü seks özellikle o yıllarda güçlü bir bir tabu ve hakkında çalışma yapmak sapıklık olarak değerlendiriliyor. Nitekim üniversiteden ve hastaneden yanar döner destekler alan William ve Virginia ikilisi işin içine kendi duygularını da karıştırınca zincirleme olaylar serisi başlıyor.




Sıkıcı gibi görünen dizinin konusu aslında tam aksine yavaş akımlı aksiyonlar olarak adlandırabileceğim bir ayracın ayırdığı parçalar şeklinde ilerliyor. Birkaç bölüm William, karısı Libby, annesi Estabrooks Masters’a (Ann Dowd) ve onların geçmişine eğilirken, sonraki birkaç bölüm Virginia’nın iki çocuklu bekar bir anne olarak verdiği takdir edilesi mücadeleye şahit oluyoruz.
Dizinin yan karakterleri için söylenebilecek tek cümle ‘Tam tadında’ Yine dış güçlerce belirlenmiş ayracın izin verdiği ölçüde bir veya iki bölüm tamamen yan karakterler ve onların ana karakterler üzerinde yarattığı etkilerin hikayelerini izleyebiliyoruz. Yapım bu yönüyle alkışı hak eden bir tutarlılık gösteriyor. Havada kalan soru işaretlerine ve karakter durumlarına Masters of Seks’te rastlamak imkansız. Bu kadar tanıtım sanırım yeter işte diziyi izlemeniz için 5 neden:





1.) Mad Men’den boşalan koltuğu doldurmak için

Siz de 60’ların rengarenk, çoğunlukla ciddi, yer yer sofistike ve bir o kadar da ‘tarz’ kıyafetlerini, sosyal, kültürel, ekonomik ve politik olaylarını 2007 den bu yana Don Draper ın etrafında olup bitenler çerçevesinden mi takip ediyorsunuz? O zaman üzücü haberi çoktan almışsınızdır, Mad Men 7. sezonuyla 2015’in bahar aylarında final yapmaya hazırlanıyor. İşte tam da bu noktada doyumsuz 60'lar tutkunları için Master of Seks bulunmaz hint kumaşı niteliği taşıyabilir. Üstelik Masters of Seks size 70 ve 80'leri sunma garantisini de veriyor. Dizinin 57 ve 90 arası dönemi kapsadığını düşünecek olursak bu hikayeden size rahatlıkla 10 sezon çıkar gibi gözüküyor.


2.) Oyunculuklar için

Çoğumuzun bildiği gibi Michael Sheen daima iyi bir drama aktörü oldu ve bu özelliğini Masters of Seks’te en yüksek performansta izleyebilirsiniz. (her anlamda)
Lizzy Caplan’ı ise daha çok komediye yatkınlığıyla bilmemize karşın bu güzel suratın 2008 yapımı Cloverfield’da gördüğümüz ciddi tarafı bize onun gelecek vadeden bir oyuncu olduğunu zaten müjdelemişti. Nitekim Masters of Seks’te hayat verdiği Virginia karakterinde aynı anda usul usul erittiği komik ve ciddi yüzünün karışımı dizinin karşısında sadece Lizzy için çakılıp kalmak için oldukça yeterli bir sebep.
Lizzy’nin karakteri Virginia aynı zamanda hiper ironik bir karakter. Kendisiyle çeliştiği noktalardan kendisini yeniden inşa edebilen, Dr. Masters’a karşı yumruk savurmaktan çekinmeyen, ama çoğunlukla da kendisini yumruklayan güçlü bir kadın. Aslında fazla uzatmadan kısa kesecek olursam Masters of Seks için Michael Sheen ve Lizzy Caplan’ın karşılıklı güç gösterisi denilebilir. Çünkü her bölümün temasını oluşturan bu ikili çatışmalar bir uzlaşıya vardığı an bence dizi bitecektir.




Lizzy ve Michael’in haricinde diziye inanılmaz bir güç ve enerji katan yan karakterlerin de izleyiciyle iletişim kurmadaki başarısını göz ardı etmek imkansız. Özellikle ilk sezon boyunca akıbetlerini çılgınlar gibi merak edeceğinize inandığım Bau Bridges tarafından canlandırılan Barton Scully karakteri ve eşi Margaret Scully (Allison Janney) bunların en net olanları.
Margaret’i müthiş bir oyunculuk örneğiyle adeta yaşayarak oynayan Allison Janney benim Emmy’ler için drama kategorisinin yardımcı kadın oyuncu dalındaki en güçlü adayım.




İkinci sezonda ise onların yerini alan Betty DiMello (Annaleigh Ashford) ve Sarah Silverman tarafından canlandırılan Helen isimli iki tatlı kadın dizinin en renkli ve iddialı yan karakterlerinden sadece ikisi. Tatlı dediğime aldanmayın buradaki tatlı tamamen mecazi anlamda kullanılmış bir ifade. Özellikle Betty zehriyle bir kaç dakika içerisinde ölümcül hasar verebilecek yılan gibi bir kadın.

3.) Güçlü kadın karakterler için

Eğer aradığınız kompleks, karışık, zor ve güçlü kadın karakterlerse Masters of Seks onlarla dolu. Her biri diğerinden farklı ancak daha önce izlediğiniz yapımlardan aşinalık duyacağınız arketiplerle kuşatılmış bu kadınlardan Virginia için hırslı ve seksi bir radikal diyebiliriz.
Dr. Masters in eşi rolünde izlediğimiz Caitlin FitzGerald’ın canlandırdığı Libby Masters isetam anlamıyla bir geçiş dönemi kadını portresi çiziyor. 50’lerin sonundan 60'lara doğru yol alırken elegant ve havalı tavrından çok az taviz verdiğini gördüğümüz Libby karakteri konu evi ve ailesi olunca ipleri daima sağlam tutmaya gayret ediyor. Bu açıdan baktığımda Libby için biraz kontrol manyağı dersem pek de haksız olmadığımı diziyi izleyince anlayacaksınızdır. İpeksi ve naif görüntüsünün ardında ilerleyen sezonlarda ortaya çıkacağına inandığım son derece tehlikeli bir şeytan yattığına da emin olduğum Libby bu şeytanın tırnaklarını çoktan göstermeye başladı bile.




Margaret Scully’nin ise maruz kaldığı onca cinsel baskıya ve tutucu yapısına rağmen yine de kolay kırılmayan bir karakter olduğu söylenebilir. Virginia’nın yakın arkadaşı olarak gördüğü doktor Lillian DePaul (Julianne Nicholson) ise erkek egemen toplumun içinde femnisit kılıçlarını kuşanmış bir amazon gibi mücadelesini sürdürmek için elinden geleni yapıyor. Ancak Lillian diğer Masters of Seks kadınlarının aksine bütün o taş ve buzla kaplı dış görünümünün ardında jöleleşmiş bir yürek taşıyor ve o yüreğin dilinden tek anlayan ise tahmin ettiğiniz üzere Virginia.
Betty DiMello’ya gelince; eski bir fahişe, zengin koca avcısı, lezbiyen ve yıllardır hayal ettiği hayatı elde edebilmek için hemen her maskeyi takmaya hazır tehlikeli bir kadın tanımı sanırım yeteri olur. Yukarıda da belirttiğim gibi Betty tam bir yılan.
Peki bu kadınları güçlü ve farklı kılan özellikler neler? diye soracak olursanız çok sürprizbozan vermeden sadece doneler halinde açıklayayım; Kanser, yasak aşk, yalanlar, statü, eşcinsellik, aile bağlarındaki çatırdamalar, para problemleri, güzellik, zeka, hırs, tutku ve kararsızlıklardan doğan yanlış tercihler… vb.

4.) Karmaşık bir aşk hikayesi için

William ve Virginia 1. sezonunun sonunda birbirlerini çok iyi tanıyan iki karaktere dönüşüyorlar. Ama birbirlerine olan tutku ve aşklarını meslek etiği dedikleri olgunun arkasına gizleyerek yaşıyorlar. Bu gizlilik kapaklılık hali de ister istemez ‘Ya karısı öğrenirse?’ ‘Ne olacak bu Virginia’nın hali?’ gibi soruları beraberinde getiriyor. Virginia ve Dr. Masters arasındaki ilişki dizinin en karmaşık en, bulanık ama bir o kadar da belirgin ilişkisi.




Erotik tarafı ağır basan güzel ve kırılgan bir ilişki olan Betty DiMello ve Helen ilişkisi ise başlı başına komplike çünkü ikilinin ilişkisi lezbiyen bir birliktelik ve görünen o ki engel tanımaya niyetleri yok. Yine Virginia’nın hayatına dahil olmaya çalışan öteki erkeklerle olan ilişkileri hatta, biriyle evlilik noktasına dek gelişi…
Dizi dolu dolu karmaşık bir aşk haritası. Nasıl çözerler, işler nerede düğümlenir, sonu nasıl olur henüz ben de bilmiyorum, ama bu inişli çıkışlı aşk hikayeleri diziyi izlemek için oldukça iyi birer neden. Zira dizideki en önemli dönüm noktaları ve heyecanın patlama yaptığı anlar bu karmaşık ilişkilerin temas ettiği yerlerde vuku buluyor.


5.) Ekrandaki en iyi seksi izlemek için

Adında seks geçiyor ama baştan sona seks bekleyerek izleyecek olanlar avucunu yalasın diyerek giriş yaptıktan sonra dizideki seks sahnelerinin son derece başarılı olduğunu belirtmek istiyorum. Özellikle açıklık ve şeffaflığı ilke edinen Masters of Seks’in bir bölümünde kadın cinsel organının içine yerleştirilen bir kamera vasıtasıyla hiç görmediğiniz şeyleri bile görmeniz mümkün.


Dr. Masters ve Virginia’nın tutku dolu sevişme sahneleri, lezbiyen ve gay birlikteliklerin gösteriliş biçimindeki ince ‘sınırı biliyoruz’ mesajı hepsi bir bütün halinde seksi p.o.r.n.o.grafikleştirmeden izleyiciye sunduğu için Masters of Seks televizyondaki en iyi seks gösterisi.




aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}

Konu PySSyCaT tarafından (25 Aralık 2015 Saat 14:03 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Aralık 2015, 14:17   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (+18) ‘Masters of Seks' | Seksin UstaLari..

















aLinti..


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}

Konu PySSyCaT tarafından (22 Ocak 2016 Saat 09:54 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 25 Aralık 2015, 15:22   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (+18) ‘Masters of Seks'




O kendi dünyasında bambaşka biriydi. Diğerleri onu anlamakta zorlanıyordu. Yalnızdı ve artık uzay boşluğunda iki dünya arasında kalmıştı. Dünya geride kalan küçük bir nokta gibiydi. Ay ise önünde duran daha küçük bir noktaydı. Aya vardığında hayal ettiği her şeyi bulabilecek miydi? Daha da önemlisi geride bıraktığı her şeye değecek miydi?

1950’li yıllara yolculuğumuz başlıyor.
Doktor Masters, doğum ameliyatlarında gerçekleştirdiği yenilikler ve çocuk sahibi olmakta zorlanan kadınların sorunlarına bulduğu çözümler ile ülke çapında kariyerinin zirvesindedir. Bu ünü çalıştığı Maternity Hastanesi’ne hatırı sayılır bir bağışçı sayısı eklenmesine, hasta sayısının üçe katlanmasına ve ülkede kadın doğumu alanında ikinci hastane konumuna yükselmesini sağlar.

Dr. William Masters‘ın projesi (Michael Sheen)
Hastane yönetimine f.i.z.y.olojik bir çalışma sunar. Masters aslında çok basit bir soruya yanıt aramaktadır. Seks sırasında vücutta neler oluyor? 1950’li yıllarda bebeklerin nasıl doğduğuna dair kütüphanelerde yığınlarca kitap olmasına karşın, bunun nasıl yapıldığına dair tek bir açıklamanın olduğu bir döküman yoktur. Seks yüzünden hüsrana uğramış, kafası karışmış ve hatta eziyet görmüş kadınların her gün muayehanesine gelmesi ve de onlara ne türlü bir tavsiye vereceği konusunda en ufak bir fikri olmaması onu daha da çaresiz bırakmıştır.
Aslında bu çalışmaya olan tutkusu, yirmili yaşlarda asistan doktor olarak çalıştığı Washington Üniversitesi yıllarına kadar dayanıyor. Tavşanların çiftleşmesi alanında yaptığı uzun çalışmalar, onu bir sonraki bilinmeyene yani insanların cinsel yaşamının arkasındaki sis perdesini aralamaya itmiş. Genç yaşlarda başlayan bu tutku ona bir yol haritası çizdirmiş. Yirmili yaşlarda bu işle uğraşan birine, gözetleme düşkünü ve sapık muamelesi yapılırdı. Dolayısıyla Masters’ın böyle bir çalışmaya kollarını sıvayabilmesi için yaşını başını biraz almış olması gerekiyordu. Ayrıca dünya standartlarında bir üniversite hastanesinde kendini kabul ettirmiş olmalıydı. Saygın bir alan olan kadın doğum dalında kariyer yapmalı ve iyi de bir imajı olmalıydı. Son olarak mükemmel bir aileye sahip olması ile çalışmasını kabul ettirebilecek saygın bir mertebeye erişebilecekti. Elbette toplumdaki tabuları yıkmak sanıldığı kadar kolay olmayacaktır.

Ara not: Servikal kap, Masters’ın kullandığı bir cihazdır. Verimsiz spermleri alıp rahim boynuna doğru yerleştiren lastikten bir başlık. Çocuğu olmayan kadınları bu yöntemle hamile bırakması ile ünlü.

Bu çalışma hastane yönetimi tarafından f.i.z.y.o.grafik, fuhuş ya da aynı derecede ahlaksız bir şey olarak görülür. Önünde çalışmasına onay vermesi için ikna etmesi gereken hastane yönetimi dışında, f.i.z.y.olojik veri toplamak için canlı denek bulmak ve onları da bu çalışmaya ortak etmelidir. Çalışmasına hastane yönetiminin haberi olmadan gizli saklı bir şekilde başlar. İlk başlarda hemşire ve doktorlar arasında bulduğu gönüllü birkaç denek ile insan orgazmı üzerine istatiksel veriler toplamaya başlar. Gizlilik ifşa edilince çalışmayı kendi çabaları ile hastane dışına daha fazla denek bulabileceği genelevlere taşır. Bir süre uygunsuz şartlar altında devam eden çalışmalar Masters’ı umutsuzluğa iter. Çünkü bu ortamlarda çalışan hayat kadınları ve homoseksüller ile yapılan deneyler son derece taraflıdır. Aykırı değerler ve uygunsuz tiplerle gerçekçi bir f.i.z.y.onominin modelini çıkarmak imkansızdır. Fakat Masters’ın yılmaya niyeti yoktur.



Virginia Johnson (Lizzy Caplan)
Her şey Masters ile başladı, biraz da Virgina ile devam edelim. İlk başlarda aynı departmanın sigorta bölümünde sekreter olarak işe başlar. İki çocuğu olan aynı zamanda başından iki de evlilik geçen eski bir şarkıcıdır. Masters’ın yardımcılarından kadınlara düşkünlüğü ile hemen gözümüze çarpan Dr. Ethan Haas’ın yakın ilgisine mazhar olur. Kendisinin ciddi bir ilişki yerine sadece bir arkadaşlık düşüncesi, aşırı romantik ve duygusal Haas’ın kabul edemeyeceği bir şeydir. Beklentiler ortak bir paydada buluşamadığı için araları kısa sürede açılır.
Virgina’nın kendini Masters’a kabul ettirmesi tesadüfler sonucu oluşur. Masters yaşı ilerlemiş olan sekreterinin yerine, çalışmasının gerektirdiği ölçüde açık fikirleri olan cesur birini aramaktadır. Deneklerin cinsel geçmişlerini sorgulayacak olan yeni sekreteri olarak Virgina’yı çoktan gözüne kestirmiştir. İnsan ilişkilerindeki becerisi ve ikna kabiliyetindeki başarısı ile çalışmanın belkemiği olacaktır. Masters’ın geniş egosu ve bencil tavırlarından ise nasibini her daim alacaktır.
Masters: Seni bu işe benim seçtiğimi unutuyorsun.
Virginia: Bu düşünce seni rahatlatıyorsa, öyle olsun.

Virgina’nın ilişkilere kendini kapatmasına, başından geçen iki başarısız evliliği neden olarak gösterebiliriz. Geçmişine bakıp dersler çıkarması ve eve aldığı sevgililerini, çocuklarına kötü örnek olmamak adına sabah olmadan göndermeye çalışması hatalarından ders çıkarmaya çalıştığını gösteriyor. Yalnızlık da bir yere kadar ama…
Virginia: Verilere bakıldığında deneğin fiziksel olarak neler yaşadığı gözüküyor. Ama orgazmın bir kadın için nasıl bir his olduğu sorusunu rakamlarla açıklamak kolay değil.
Masters: Bu nasıl bir his?
Virginia: Bu hiç tuz tatmamış birine tuzu anlatmaya çalışmaya benzer.
Masters: Tuzun tadını biliyorum.
Virginia: Ama hiç benim aldığım tadı alamadınız.


Libby Masters (Caitlin FitzGerald)
Masters’ın karısı Elizabeth’i tüm bu hikayenin içinde dış kapının dış mandalı olarak tanımlayabiliriz. Önemsiz bir şekilde evin içine hapsedilmiş, çocuk doğurabilmek için kısırlık tedavilerine başvuran ve her başarısızlıkta morali daha da bir bozulan Elizabeth’in sorununa ülkenin en önemli kadın doğum uzmanı olan kocası bakalım çare bulabilecek mi?



Masters’ın karısına olan yaklaşımı, Mad Men karakteri Don Draper’ın karısı Betty‘ye olan yaklaşımıyla neredeyse birebir örtüşüyor. Bu benzerlik çok da şaşırtıcı değil, keza dönemin Amerikan toplumunda kadınların maruz kaldığı bu tür davranış şekilleri çok yaygınmış. Yatak odasını kliniğe çevirmiş olan kocasıyla, bebek yapma denemelerine hız kesmeden devam etmektedir. Herhangi bir şehvet ve duygusallığın kırıntısının dahi olmadığı bu odada;
Elizabeth: Bana baktığında ne görüyorsun?
Kelimenin anlamının içini boşaltırcasına, soğuk bir surat ifadesiyle;
Masters: Aşk.

Barton Scully (Beau Bridges)
Kendisi Masters’ın patronu olur. İkilinin Washington Üniversitesi yıllarına dayanan uzun bir mazileri vardır. Scully, Masters’ın çalışmasına en sert muhalefeti yaparak ve hiçbir şekilde taviz vermeyerek teklifini kurula dahi sunmaz. Scully’nin bilmediği şey ise Masters’ın saplantı haline getirdiği çalışmasını kabul ettirebilmek için neleri feda edebileceğidir.


1×3’ten Scully ve Masters arasındaki can alıcı bir sahnede;
Dikkat, ispiyon!


Betty DiMello (Annaleigh Ashford)
Müşterisiyle sevişirken Masters’ın tüm olanları kapı deliğinde dikizlediği, pardon istatiksel veri topladığı hayat kadını Betty ilk denektir. Tuttuğunu koparan, Masters’ın ona her gebe kalışında ciğerini söküp almaya çalışan bir kadındır. Hayatın yıllar içerisinde ondan kopardıklarını teker teker almaya kararlıdır. Ama bazı açılan yaralar geri dönüşü olmayan hasarlar vermiştir. Betty’den Masters’a dersler;
Masters: Kadınlar neden orgazm taklidi yaparlar?
Betty: Ah canım! Çalışmana kendini çok fazla adamış ve bağlı göründüğünden benden sana bir tavsiye; seksle ilgili gerçekten ama gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsan kendine bir kadın partner bulmalısın.

Dr. Ethan Haas (Nicholas D’Agosto)
Ethan’dan bahsetmezsek olmaz. Otuzlu yaşlarında bir doktor olan, Masters’ın asistanlık yıllarından beri desteklediği ve de onun egosuna rağmen sevgi beslediği bir gerçek. Gerçi bu çok uzun sürmüyor. Gelişen olaylarla birlikte Masters’ın gölgesinde mesleğini icra etmekten bunalmaya başlıyor. Biraz kendini gösterebilecek bir fırsat eline geçtiğinde ise Masters’ın engeline takılıyor. Merak etmeyin kader başka bir şekilde ağlarını örecek. Virgina ile olan mevzusuna az yukarıda değinmiştik. Ekleyeceğimiz tek şey; Virgina’dan kolay kolay vazgeçmek istemeyeceğidir.








Dr. Austin Langham (Teddy Sears) – Jane Martin (Heléne Yorke)
Virgina’nın çalışmanın ilk deneklerinden biri olma yolunda gözüne kestirdiği hastanenin doktorlarından olan Austin, evli ama hemşirelere olan zaafı ile öne çıkan bir aday konumuna yükselmiştir. İlk çiftler terapisinde, yine hastane çalışanlarından olan partneri Jane ile oldukça uyumludurlar. Austin işin seksüel tarafıyla daha çok ilgilenirken, duygularının esiri de çoktan olmuştur. Jane ise bilimsel yönden bir olayın parçası olduğu için mutludur. Kendini bu anlamda yararlı hisseder.
—————————————————————————————————————————————————— –

Dr. Lillian DePaul (Julianne Nicholson)
Hastaneye yeni gelen kadın doğum uzmanlarındandır. Öğrenimini Harvard Üniversitesi’nde tamamlamış, Maternity’ye gelmeden evvel son çalıştığı hastane olan Cornell’den, kadınlar ile ilgili konuların bütününün erkeklerin egemenliği altında olduğu bir ortamdan rahatsızlık duyarak ayrılmış. Oldukça ciddi ve sert görünen tutumunun altında, şimdilik sadece Virgina’nın onunla alakadar olduğunu görüyoruz.
———————————————————————————————————————–
Virgina: Dr. Masters’ın sekreterliğini yapmak bir takım ayrıcalıklar getiriyor. Yardımcı olabileceğim araç, gereç, ulaşım ve tahliller konusunda destek verebilirim.
DePaul: Bir kahve iyi gelirdi.


Margaret Scully (Allison Janney)
Hastanenin patronu Barton’un karısıdır. İlerleyen bölümlerde arz-ı endam ettiği için ağzınızın tadını bozmayalım. Yalnız oyuncunun gösterdiği performansla minik bir Emmy hak ettiğini belirtelim.



– Masters of Seks 29 Eylül 2013 tarihinde Showtime kanalında yayın hayatına başladı.
– 3. sezonu hali hazırda yayınlanan dizi, 4.sezon onayını da yakın bir zaman içinde aldı.
– Her sezon 12 bölümden oluşuyor.
– Dizi, Thomas Maier‘in Masters of Seks: The Life and Times of William Masters and Virginia Johnson, the Couple Who Taught America How to Love adlı kitabına dayanıyor.
– Dizinin ana karakterleri William Masters ve Virgina Johnson isimleri gerçekten hayattan alınmadır.
– Dizinin arkasında Michelle Ashford bulunuyor.
– İki Golden Globe ve beş Emmy adaylığı içerisinden, sadece en iyi konuk oyuncu olarak Allison Janney Emmy’yi evine götürmüş.

Arkasında büyük bir tıbbi devrimi işleyen dizi, ön tarafa kapsamlı bir şekilde işlediği insan hikayelerini güzelce yerleştiriyor. Cinsellikle ilgili tüm terim ve görüntüleri işlerken olabildiğince cesur ama bunu izleyiciyi rahatsız etmeden yapmasını başarıyor. Çok zor bir işi estetik bir şekilde ekrana yansıtmasını takdir edilesi bir başarı olarak görüyorum. Her bir karakterin iç dünyasını işlerken ortaya fazlaca malzeme çıkıyor. Bunu da çok iyi oyuncularla kotarması neticesinde bizler de kaliteli bir iş izlemiş oluyoruz. Dönem dizileriyle arası iyi olanlar için Masters of Seks bulunmaz bir nimet. İzlemek isteyenlere iyi seyirler.




aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 

Alt 25 Aralık 2015, 18:56   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (+18) ‘Masters of Seks'




Konu yoruma kapalı, sadece tanıtım olarak devam edecektir.

__________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ÇALIŞAN; Hata Yapar
ÇALIŞMAYAN; Dedikodu Yapar
ASİL İNSAN; İdare Eder
ACİZ İNSAN; Şikâyet Eder
BASİT İNSAN; İftira eder
DÜRÜST İNSAN; Sabreder...
 

Alt 28 Aralık 2015, 02:05   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (+18) ‘Masters of Seks'








































__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 

Alt 16 Ocak 2016, 19:30   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: (+18) ‘Masters of Seks'




Ray Donovan ve Masters of Seks, 4. Sezon Onaylarını Kaptılar!








Showtime'ın sevilen dizileri Ray Donovan ve Masters of Seks, yeni sezon onaylarını kaptılar!

Television Criticis Association etkinliğine katılan kanal yetkilisi haberi duyurdu. Diziler, 12 bölümlük yeni sezonlarıyla 2016 yazında geri dönecekler.

Lizzy Caplan ve Michael Sheen'in başrolünde olduğu Masters of Seks ve Liev Schreiber'ın başrolünde olduğu Ray Donovan'ın 3. sezonları hala devam ediyor.





__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 

Konu Kapatılmıştır

Etiketler
‘masters, (julianne nicholson)libby masters, 18, beau bridges, dr. lillian depaul, masters of seks, seks, the life and times of william masters and virginia johnson


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
‘Neden kızlarla yemeğe çıktınız’ dayağı pyracantha Haber Arşivi 0 10 Aralık 2010 20:37
Yiğit Bulut \ Bu ülkenin ‘soyulan halkı’ hâlâ neden uyanamıyor? Pentagram Serbest Kürsü 0 01 Eylül 2010 12:58
Kadınlar neden hep ‘yanlış erkeğe' aşık olur Feronia Ah Kadınlar 21 05 Nisan 2010 17:32
İnsanlar neden seks yapar? Juventus Sağlık Köşesi 0 07 Kasım 2009 10:39