IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yandex (https://www.ircforumlari.net/yandex/)
-   -   Yandex'in görsel sorgu sayfası yenilendi (https://www.ircforumlari.net/yandex/469225-yandexin-gorsel-sorgu-sayfasi-yenilendi.html)

Pargali 03 Nisan 2012 12:48

Yandex'in görsel sorgu sayfası yenilendi
 
Yandex’in görsel öğelerin aranması için geliştirdiği servisi Yandex.Görsel’in arayüzü tamamen yenilendi.


Yeni arayüzdeki arama sonuçları sayfası, sorguya göre sıralanan resimlerden oluşan bir mozaik şeklinde sunuluyor. İsim, boyut, URL adresi gibi aranan resimle ilgili ek bilgiler sadece kullanıcının isteği üzerine gösteriliyor. Söz konusu arayüz değişikliklerinin tamamı Yandex.Görsel kullanıcılarının davranışlarının analizi ve değerlendirilmesi sonucu gerçekleştirildi.

GÖRSEL ARAMA İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Yandex Türkiye Ülke Müdürü Alisher Hasanov, "Son birkaç ay içinde milyonlarca aramayı analiz ettik ve kullanıcıların davranışlarından aldığımız verilere dayanarak, servisin kullanımındaki beş ana senaryoyu inceledik. Birincisi: Kullanıcı belli bir görsel öğeye çabucak bakmak veya nasıl göründüğünü hatırlamak ister; ikincisi: Kullanıcı, belli bir konuda bir çok görsel öğeyi (örneğin araç fotolarını) dikkatlice incelemek ister; üçüncüsü: Kullanıcı, belli parametrelere (örneğin, bir Power Point sunumu için) uyacak birkaç adet görsel öğe arar; dördüncüsü: Kullanıcı bulduğu görsel öğe veya üzerindeki bir nesne hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek üzere ilgili web sitesine gider; ve beşincisi: Kullanıcı, sadece eğlenmek amacıyla çok sayıda farklı görsel öğeyi inceler. Yeni arayüzümüz, bütün bu senaryolara en iyi şekilde uymak amacıyla düzenlendi" dedi.

Yapılan değişiklikler sayesinde, sıklıkla yapılan bazı eylemler için yeni sekmeler açmaya gerek kalmadığından servis artık daha hızlı çalışıyor. Örneğin, yeni arayüz sayesinde bulunan resimlerin büyütülmüş versiyonlarını arama sonuçları sayfasından ayrılmadan görmek mümkün. Arama sorgularını daha net ve ayrıntılı olarak yapmayı tercih edenler ise arama sonuçları sayfasından ayrılmadan gelişmiş arama ayarlarına gidebilirler.

Yandex.Görsel servisi, Yandex web bilgi portalıyla birlikte Eylül 2011'de Türkiye'de hizmete sunulmuştu. Halihazırda, servisin indeksinde Türkçe web'den on milyonlarca resim dahil, toplamda yaklaşık 5.5 milyar adet görsel öğe bulunuyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net