IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ekim 2024, 21:14   #1
Çevrimiçi
dae
~ Gothicum Est Pulchrum ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güney Kore Hükümetinin Yıllardır Baş Etmeye Çalıştığı Yalnız Ölüm Sorunu: Godoksa.




Yalnız ölüm anlamına gelen ve nüfusu hızla yaşlanan Güney Kore'nin yıllardır mücadele etmeye çalıştığı yaygın bir olgu godoksa.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

godoksa, yalnız ölüm anlamına gelen ve nüfusu hızla yaşlanan güney kore hükümetinin yıllardır mücadele etmeye çalıştığı yaygın bir olgudur.

güney kore yasalarına göre 'yalnız ölüm', yalnız yaşayan, ailesinden veya akrabalarından kopmuş, intihar veya hastalık nedeniyle ölen ve cesedinin ancak belirli bir süre geçtikten sonra bulunması anlamına geliyor.

son on yılda yalnız ölümlerin sayısı arttıkça bu konu ulusal düzeyde ilgi görmeye başladı. bu eğilimin ardındaki faktörler arasında ülkenin demografik krizi, sosyal refahtaki boşluklar, yoksulluk ve sosyal izolasyon yer alıyor; bunların hepsi covid-19 salgınından bu yana daha da belirgin hale geldi.

yalnız ölümler farklı demografik yapıdaki insanları etkilese de rapor, orta yaşlı ve yaşlı erkeklerin özellikle risk altında göründüğünü gösterdi. yetkililer bu yalnız ölümlere neyin sebep olduğunu ve bu insanlara nasıl daha iyi destek verileceğini anlamaya çalışırken, bu fenomen yıllardır inceleniyor.

güney kore'nin yasama araştırma organı bu yılın başlarında yaptığı bir açıklamada, "süper yaşlı bir topluma hazırlık olarak, yalnız ölümlere aktif olarak müdahale etmek gerekiyor" dedi ve hükümetin önceliğinin "sosyal izolasyon vakalarını hızlı bir şekilde tespit etmek" olduğunu ekledi."

güney kore, japonya ve çin de dahil olmak üzere, insanların daha az bebek sahibi olması ve daha geç doğum yapması nedeniyle demografik krizle karşı karşıya olan birkaç asya ülkesinden biri.

ülkenin doğum oranı 2015'ten bu yana istikrarlı bir şekilde düşüyor; uzmanlara göre, zorlu çalışma kültürü, artan yaşam maliyetleri ve durgunlaşan ücretler gibi çeşitli faktörler insanların ebeveynlikten uzaklaşmasına neden oluyor. aynı zamanda iş gücü daralıyor ve sağlık hizmetleri ve ev yardımı gibi alanlarda giderek artan yaşlı nüfusu destekleyecek yeterli sayıda çalışan bulunamayacağı korkusu artıyor.

bu çarpık yaş dağılımının bazı sonuçları, milyonlarca yaşlanan sakinin kendi başlarına hayatta kalma mücadelesi vermesiyle birlikte belirginleşiyor. yalnız ölme riski taşıyanların ölmeden önce dile getirdiği zorluklar; sağlık sorunları, ekonomik zorluklar, kopukluk, reddedilme ve günlük yaşamı yönetmedeki zorluklardı.

bu alandaki araştırmalara katılan insanların çoğu, sakinlerin genellikle ortak tesisleri paylaştığı jjokbang olarak bilinen alt bölümlere ayrılmış apartman daireleri ile bu yılın başlarında bir ailenin mahsur kalarak boğulduğu sırada manşetlere çıkan ve parasite filmine da konu olan banjiha olarak bilinen bodrum kat daireleri gibi sıkışık, pis alanlarda yaşıyor.

seul gibi büyük şehirlerdeki pahalı konut piyasası, bu dairelerin mevcut en uygun fiyatlı seçeneklerden biri olduğu anlamına geliyor. kötü yaşam koşullarının yanı sıra, daha fazla izolasyon riskini de taşıyorlar; 2021 tarihli araştırmaya göre bu konut yapıları "gecekondu mahalleleri olarak eleştiriliyor, burada yaşayanlar da damgalanıyor" ve pek çok bölge sakini "anonim" hayatlar yaşıyor.

"bu endişe verici çünkü yalnız ölümlerin yoksulluk alt kültürünün bir başka özelliği olabileceği" belirtiliyor.

yalnız ölümlere ilişkin kamuoyunun artan kaygısı, yıllar içinde çeşitli bölgesel ve ulusal girişimlerin başlatılmasına yol açtı.

yonhap haber ajansına göre, 2018 yılında seul metropol hükümeti, topluluk üyelerinin bodrum katları ve bölünmüş konutlar gibi hassas bölgelerdeki tek kişilik haneleri ziyaret ettiği bir "mahalle gözlemcisi" programı duyurdu.

aralarında seul, ulsan ve jeonju'nun da bulunduğu pek çok şehir, yalnız yaşayanlar için, telefonun belirli bir süre kullanılmaması durumunda acil durumda iletişime geçilecek kişiye otomatik olarak mesaj gönderen mobil uygulamaları kullanıma sundu.

kiliseler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar gibi diğer kuruluşlar da sosyal yardım hizmetlerini ve topluluk etkinliklerini hızlandırdı.

geçen yıllarda kabul edilen yalnız ölümü önleme ve yönetim yasası, şimdiye kadarki en kapsamlı önlemdi ve yerel yönetimlere, risk altındaki sakinleri belirlemeye ve onlara yardımcı olmaya yönelik politikalar oluşturmalarını talep ediyor.

bir basın açıklamasında sağlık ve refah bakanı cho kyu-hong, güney kore'nin "ingiltere ve japonya da dahil olmak üzere yakın zamanda yalnız ölümlerle başa çıkmak için stratejiler başlatan diğer ülkeler gibi olmaya çalıştığını söyledi."


kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 19 Ekim 2024, 21:16   #2
Çevrimiçi
Sᵢₛᵤ
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Güney Kore Hükümetinin Yıllardır Baş Etmeye Çalıştığı Yalnız Ölüm Sorunu: Godoksa.




kimse normal değil.

__________________
eskiden sadece kışlar soğuktu
şimdi ise insanlar soğuk, yürekler soğuk..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güney Kore, Kuzey Kore'nin denize füze fırlattığını duyurdu CORDON BLEU Dünyadan Haberler 2 24 Mart 2022 19:33
Güney Kore: Kuzey Kore, AstraZeneca aşısını yan etkileri nedeniyle reddetti NurSima Dünyadan Haberler 0 09 Temmuz 2021 23:02
Madalyonun İki Yüzü: Güney Kore ve Kuzey Kore Arasındaki İnanılmaz Farklılıklar Sanem Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 31 Temmuz 2018 15:39
Kuzey Kore’ye izinsiz giden Güney Kore vatandaşına 4 yıl hapis cezası Zen Haber Arşivi 1 09 Şubat 2013 12:29
Taciz etmeye çalıştığı kızdan dayak yedi Lucifer Haber Arşivi 7 21 Mayıs 2010 17:56