IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Fragile

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2020, 21:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Kaliforniya Yasası Hayvanlar Üzerinde Kozmetik Testlerini Yasakladı




Yeni Kaliforniya Yasası Hayvanlar Üzerinde Kozmetik Testlerini Yasakladı

Kaliforniya bu yeni yılda hayvan deneylerinden faydalanan kozmetik ürünlerini yasaklamak için çıkardığı yeni yasayla hayvan dostu eyaletler arasında yerini aldı.



Eyalet bu yükümlülüğe liderlik ediyor, aynı tür sınırlamaları yasallaştıran diğer ülkeler arasına katılıyor ve şu sıralar ABD Kongresi de bu adımları izliyor. Kaliforniya Demokratları ve Cumhuriyetçiler, ülke çapında hayvanlar üzerinde test edilmiş ürünleri sınırlandırabilecek yasa tasarısını ileri taşıyor ancak hayvan hakları aktivisti grupları kongre tasarısındaki yasal boşluğa sesleniyor.


PETA için çalışan Dr. Alka Chandna ömrünün yarısını hayvan hakları için mücadele ederek geçirdi. Göreve, 40 yıl önce öğrenci kampüsündeki gazete ekibine katıldığında başladı.



”Bu, bilirsiniz, yaklaşık 40 yıl önceydi ve asla unutmayacağım” dedi Chandna.


O zamanlar ilk defa, hayvanlar üzerinde yapılan deneyler hakkında bir makale okudu ve bu da hayvan zulmü ve özgürlüğü hakkında yazma kararı vermesini sağladı.

Chandna: ”Hayvanların, ne kadar dehşet verici deneylerde kullanıldığını öğrendiğimde şok oldum.”



Daha öğrenciyken, önceliklerine hayvanlar üzerinde kozmetik testlerin yapılmaması fikrini dahil ederek hayvanları korumak ve yaşatmak için çalışmalara başladı.



Chandna: ”Kör edilen tavşanlar, sakat bırakılan hayvanlar, traş edilmiş derilerine kozmetik ürünlerin sürüldüğü kobay fareleri…”


Matematik alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlarken, hayvan hakları hareketine katıldı ve zamanını hayvan hakları için mücadele etmeye adadı.


Chandna birkaç yıl sonra iş için Kaliforniya’ya taşındı ve PETA’ya katılarak gerçek tutkusu olan hayvan hakları hareketini yakından takip etti. 2018’de Vali Jerry Brown’un, hayvan zulmünü destekleyen kozmetik ürünlerin yasaklanmasına dair bir yasa tasarısı sunduğunu görünce heyecanlandı.



Bundan sadece bir yıl sonra, 116. Kongrede Kaliforniya Demokratları ve Cumhuriyetçiler, ”İnsani Kozmetik Yasası” adı verilen benzer bir tasarının sponsorluğunu üstlendiler. Ancak Dr. Chandna bunda yasal boşluk olduğunu söyledi.


Chandna: ”Çünkü Çin Hükümeti laboratuvarlarında test edilen ürünler ”hayvanlar üzerinde test edilmemiştir” olarak etiketleniyor, bu da tüketicilerin kafasını karıştırabiliyor ve şirketler gerçekten hayvanlar üzerinde deney yapmadıklarında ürünlerin reklamının yapılmasına izin veriliyor.



Kaliforniya eyalet hukukunda Chandna; ”Vali Jerry Brown’un imzasında yasal bir boşluk görmüyoruz bu yüzden bu durumdan çok memnunuz.”

Chandna, kanun yapıcıların tasarıyı yasalaştırmadan önce hayvanlar üzerinde yapılan yabancı testlerdeki yasal boşluğu da kapatacağını umduğunu söyledi.



Chandna: ”Hayvanları, göz farı veya rimel ya da yeni bir ruj üretilsin diye işkenceye maruz bırakarak zarar vermek ve öldürmek yanlıştır.”



Bir gün, Çin de dahil ABD ve diğer tüm ülkelerin, kozmetik testlerin hayvanlar üzerinde kullanılmasını yasadışı sayacaklarını ve Çin’in bunun için halihazırda planlarının olduğunu söyledi Chandna. Üstelik bunun, şampuan ve mutfak temizlik ürünleri gibi hayvanlar üzerinde test edilmeden üretilmiş diğer ürünlerin kapısını açabileceğini de ekledi.


Başkan Brown’un imzaladığı ​​hayvanlar üzerinde test edilen ürünlerin yasaklanmasına dair kanun bu yıl yürürlüğe girecek. ”İnsani Kozmetik Yasası” tasarısının şu ana kadar iki partili desteği var ve bunun bir örneği Senato’da da var.



-Alıntıdır-

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Ocak 2020, 23:15   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yeni Kaliforniya Yasası Hayvanlar Üzerinde Kozmetik Testlerini Yasakladı




kaliforniya da olması manidar olsa da bence tüm dünya ülkelerince yasaklanmalı..

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ekoloji, hayvan hakları, kozmetik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Madonna'nın yeni klibini bazı siteler yasakladı.. Zen Haber Arşivi 0 27 Mart 2012 14:19
Kozmetik Dünyasının En Yeni Ürünleri Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 12 Mart 2009 03:45