IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mayıs 2021, 12:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eski Koltuk Nasıl Döşenir




Herkes, uzun bir süre kullandığı koltuk kumaşlarından bir süre sonra sıkılabilir ve bir değişiklik aramaya başlar. Aynı şekilde kumaş yüzleri de belli bir zaman sonra aşınır ve rengi solar. Bu yüzden koltuk yüzleri, ev dekorasyonuna farklı bir tarz ve hava katmak için değiştirilebilir. Doğru malzemeler ve yöntemler kullanılarak, koltuklar sanki yeni alınmış gibi bir havaya bürünebilir, salon veya oda içerisine taze bir hava katabilir. Koltuk kaplama fiyatlarının giderek yükseldiği göz önüne alındığında, belirli bir kaç malzeme alınarak ve biraz da uğraşılarak koltuklar ev ortamında kaplanabilir.

Eski koltuk nasıl döşenir?

Malzemeler:

Döşemelik kumaş topları
Silikon tabancası
Zımba tabanca
Makas
Koltuk fitili

Yapılışı:

Kaplanmak istenen koltuklar satın alınır. Bunun için özellikle eskici veya ikinci el satan dükkanlara uğranmasında fayda vardır. Buralarda çok güzel tekli vintage koltuklar bulunabilir. Son zamanlarda vintage koltukların kaplanması çok moda olduğundan, değişik kumaş ve renklerle eve retro-klasik bir tarz katılabilir. Eskicilerde gayet ucuza alınabilen bu koltukların süngerlerinin sağlam olmasına dikkat edilmelidir. Süngerleri sağlam bir koltuk daha uzun süre kullanılabilir. Bu tip koltukların iskeletleri de sağlam olduğu için, ileride sorun çıkarmayacaktır.

Koltuk kaplamadan önce, bir diğer düşünülmesi gereken konu ise, koltuğun kumaş seçimidir. Bunun için yapılması gereken ilk şey, evde koltuk ölçülerini almaktır. Koltuk minderi, koltuğun gövdesi ve kollarının ölçüleri alınarak kumaşçıya gidilir. Kumaş alırken renk renk ve çeşit çeşit kumaş arasından karar vermek zor olabilir. Bunun için evin stili ve renk uyumu dikkate alınabilir ya da dekorasyonda değişik bir tarz yaratılmaya çalışılacaksa buna uygun yapıda desenli veya baskılı kumaşlar seçilmelidir. Su geçirmeyen ve leke tutma problemi olmayan kumaşlar seçmek akıllıca olacaktır.

Kumaşlar eve getirildikten sonra, koltuğun alt tarafından başlayarak, zımba tabancası yardımıyla kaplanmaya başlanır. Fazla gelen kumaşlar, makas yardımıyla kesilir. Zımba tabancası koltuğun hep ahşap tarafına gelmelidir, yoksa kumaş sabitlenemez. Kumaşı iyice gerdirmek de potluk olmaması açısından önemlidir. Daha sonra, seçilen fitil yardımıyla koltuk kenarları silikon tabancası ile kaplanır. Silikon, koltuk aralarından görünmemesi için dikkatli kullanılmalıdır. Bu işlemden sonra yepyeni koltuklara uygun renk ve dokuda minderler de satın alınabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eski koltuk nasıl döşenir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eski Aşk Nasıl Unutulur Sarya Aşk Doktoru 3 21 Ocak 2022 19:31
Veranda Nasıl Döşenir? Sarya Yaşam ve Detay 0 12 Mayıs 2021 12:52
Daire Nasıl Döşenir? Sarya Yaşam ve Detay 0 12 Mayıs 2021 12:52
Deri koltuk bakımı nasıl yapılır Violent Ev Dekorasyonu 1 20 Temmuz 2012 20:32
2012 Kelebek Mobilya Koltuk Takımları Köşe Koltuk Takımları Modelleri AnqeL Ev Dekorasyonu 0 03 Mart 2012 12:56