IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2021, 16:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
82'lik maratoncu gençlere taş çıkardı




- 82'lik maratoncu gençlere taş çıkardı 82 yaşındaki maraton koşucusu Muharrem Akkaya: "Koşu en faydalı şey" Eskişehir'de düzenlenen yarı maratona katılan 82 yaşındaki koşucu, yaklaşık 10 kilometrelik güzergahı sorunsuz bir şekilde tamamlayarak gençlere taş çıkardı.


- 82'lik maratoncu gençlere taş çıkardı
82 yaşındaki maraton koşucusu Muharrem Akkaya:

"Koşu en faydalı şey"
ESKİŞEHİR - Eskişehir'de düzenlenen yarı maratona katılan 82 yaşındaki koşucu, yaklaşık 10 kilometrelik güzergahı sorunsuz bir şekilde tamamlayarak gençlere taş çıkardı.
Eskişehir'de Sazova Kültür Merkezi önünden başlayan Spor Festivali'ne binlerce sporsever katıldı. Düzenlenen 10 kilometrelik maratonda zaman zaman renkli görüntüler oluştu. Yaklaşık 2 saatte tamamlanan etkinlik sonrasında bazı sporcuların yüksek hava sıcaklığı ve harcadıkları yoğun efordan dolayı rahatsızlık geçirdikleri gözlendi. Düzenlenen maratonda en yaşlı koşuculardan olan 82 yaşındaki Muharrem Akkaya, yarışta derece elde edemese de 10 kilometrelik parkuru hava sıcaklığına rağmen sorunsuz bir şekilde tamamlaması diğer sporcular tarafından takdirle karşılandı.
"Ağır yürüyeceksin ama devamlı gideceksin"
Kondisyonunun düzgün beslenme sayesinde iyi olduğu söyleyen Muharrem Akkaya, gençlere bu tür sporlara katılmaları yönünde tavsiyelerde bulundu. Koşmaya geç başladığını ifade eden Akkaya, maraton koşusundan aldığı zevkten dolayı gençlik yıllarında bu spora merak salmadığı için pişmanlığını şu sözlerle dile getirdi: "Benim koşulardaki adım Yamako. Yamako deyince beni tanıyorlar. Koşu en faydalı şey. Ben bunu daha önceden yapsaydım her ay 7 bin TL para kazanırdım. Beslenmede önemli olan şey fazla yemeyeceksin. Bazı yürüyüp duran arkadaşlara 'Yürürsen en kral atlet ol durursun' dedim. Önemli olan devamlılık. İki adım gidiyorlar duruyorlar. Ağır yürüyeceksin ama devamlı gideceksin. Benim zamanımda böyle koşular yoktu. Ben Kıbrıs'ta bile koştum."
"Aşağı yukarı bu yarışın en yaşlı sporcusu"
Uluslararası Atletizm Başhekimlerinden Salih Danacı ise maratonda koşan 82 yaşındaki Muharrem Akkaya'dan gurur duyduğunu söyledi. Akkaya'nın yaşına rağmen koşu parkurunu sorunsuz bir şekilde bitirmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Danacı, "Muharrem abi benim çok eski sporcu abim. Beraber yıllarca koştuk. O da Eskişehir'e gelip yarışmak istediğini söyledi. Benim misafirim oldu. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Aşağı yukarı bu yarışın en yaşlı sporcusu. Ona yardımcı olmaya çalıştım. Hava güzel, insanlar güzel, Eskişehir'imiz güzel. Biz çok mutluyuz. Muharrem abi pandemiden önce yaş grubunun Türkiye'nin en iyilerinden. Pandemi nedeniyle ara verilen süreçte tabii ki ister istemez vücutta bir takım deformasyonlar oldu. Ben Muharrem abiye 'Bugün hava sıcaklığına da göze alarak Eskişehir'i yaşa ve her tarafını göre göre gidip gel' dedim. Derecesi iyi değil ama yarışa katılıp bitirmesi onun için olağanüstü başarı. Keşke herkes bu yaşta yarışa katılıp bitirebilse" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kazım Ulusoy

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
haber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Defne Samyeli bikinili pozlarını paylaştı! Düzgün fiziğiyle gençlere taş çıkardı CORDON BLEU Magazin Haberleri 1 28 Ağustos 2020 02:04
“Sen Kadınsın, Koşamazsın” Diye Engellenmeye Çalışılmış İlk Kadın Maratoncu Nogitsune Esrarengiz Olaylar 0 26 Ocak 2016 15:03