![]() |
Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü Tarhana Corbasi Elbasan Tava Bulgur Pilavı Cacık Kazandibi Tarhana Corbasi Malzemeler 1 kase ev tarhanası 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay bardağı kadar sıvı yağ Nane Nasıl Yapılır? Sıvı yağ bir tencereye alınır ve orta ateşte ısınırken 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası konur. Topak kalmaması için karıştırılır ve sıcak su ilave edilir. Bir yandan da kasede olan ev tarhanasını suyla karıştırın. Ve kaynayan malzemelerin içine yavaş yavaş ilave edin. Çorbayı karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynarken arzuya göre nane atabilirsiniz. Elbasan Tava için Malzemeler 300 gr kuzu kuşbaşı 1 adet büyük kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı su Tuz Karabiber Kekik Yoğurt sosu için: 1 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı un 1 adet yumurta sarısı Üzeri için: Kaşar peyniri Elbasan Tava Nasıl Yapılır Piyazlık doğranan soğan ve etler tereyağında kavrulur. Su eklenerek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Tuz ve baharatlar ilave edilip kapatılır. Ayrı bir kapta yoğurt sosu malzemeleri karıştırılır. Etlerin suyundan aktarılır ve iyice karıştırılır. Etler güveçlere paylaştırılır. Yoğurtlu sos etlerin üzerine dökülür. Üstü rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. Aslında kaşar peyniri koymadan pişirilir. Tercih eden koyabilir. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış) 1 diş sarımsak 2 adet yeşil biber (doğranmış) 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 yemek kaşığı biber salçası 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik 2 adet domates (rendelenmiş) 4 su bardağı su Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun. 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin. Baharat olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin. 2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin. 4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın. Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Cacık Tarifleri MALZEMELER 3 adet Salatalık 3 Su Bardağı Yoğurt 1 Su Bardağı Su Tuz, Sıvı Yağ ve Nane HAZIRLANIŞI Yoğurdu derin bir kaseye karıştırırken taşmayacak şekilde düzgünce boşaltın. Tuz ve 1 bardak suyuda içine ekleyerek iyice karıştırın. Salatalıkları soyup küçük küçük rendeleyin ve yoğurdun içine katın. Kaselere doldurun üzerini yağ ve nane ile süsleyin. Kazandibi Malzemeler 4 su bardağı süt 1.5 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket vanilya 15 gr margarin 1 çay bardağı file badem Tepsi için 15 gr margarin 3 çorba kaşığı tozşeker Kazandibi Nasıl Yapılır Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin. Muhallebi kıvamını alınca 1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin. Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare şeklinde dilimleyin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü Eline sağlık 5ide pratik yemek bence ramazana değil sair günlerde bile yapılır yani + |
Cevap: Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü Bugun bulgur pilavi yaptim, keske yemeseydim yine dokuntu, dokundugunu bile bile yiyorum canim cekiyor bazen @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nerelerde diyordum bende.. yine yemek konularindaymis :tatli: |
Cevap: Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü Alıntı:
|
Cevap: Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü Şunların bitane menüsü hazır olsa benim evde hiç yapacak halim yok yemek. |
Cevap: Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü Lezzetli gözüküyor iftarda cacık ve pilav için girişimlerim olacak inşallah. : )) |
Cevap: Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü Alıntı:
|
Cevap: Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü Alıntı:
Teşekkür ederim üstadım hoşbuldum. :gulucuk::gulucuk: |
Cevap: Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü Alıntı:
Size Allah kolaylik versin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canim, aynen . yapmasi ayri toplamasi ayri yikamasi ayri ☺ |
Cevap: Ramazan'ın 6. günü için iftar menüsü Alıntı:
ya sorma iftardan sonra mutfağın dağınıklığı bitiriyor beni hergun yap hergun aynı valla 😞 |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk