IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.ircforumlari.net/yemek-tarifleri/)
-   -   Ramazan'ın 16. günü için iftar menüsü (https://www.ircforumlari.net/yemek-tarifleri/1031464-ramazanin-16-gunu-icin-iftar-menusu.html)

meLanie 25 Mart 2024 23:45

Ramazan'ın 16. günü için iftar menüsü
 
Anadolu Çorbası
Fırında Patates Köfte
Zeytinyağlı Bamya
Avokado Soslu Brokoli Salatasi
Zerdeli Sütlaç


Anadolu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
3 yemek kaşığı yeşil mercimek
2yemek kaşığı pirinç̧
2 yemek kaşığı bulgur
1,5 lt su

Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un

Sosu için;
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı ucuyla karabiber
1,5 tatlı kaşığı kuru nane

Bakliyatlarımızı yıkayıp, tencereye alalım. Suyunu ilave edip yumuşamaya bırakalım.
Benim yeşil mercimeğim dondurucuda haşlanmış olduğu için sonradan ekledim. Yumuşayan bakliyatlarımıza terbiyesi hazırlanır.
Yoğurt, yumurta ve unu pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Kaynayan tencereden 1 kepçe alıp terbiyeyle karıştıralım. Hızlıca çırpalım. Ardından tenceremize ilave edip, kaynayana kadar karıştıralım.
Sosu için tavaya yağı alalım. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip pembeleşsene kadar kavuralım.
Baharatları ilave edip 2 dakika kızdırıp, tencereye ekleyelim. Sıcak servis edelim.




Fırında Patates Köfte
Malzemeler
Yarım kilo kıyma

1 adet soğan .
1 çay bardağı galeta unu .
1 adet yumurta .
2 çay kaşığı toz kırmızı biber .
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz .
1 tatlı kaşığı tuz .
5 adet patates
2 adet domates
2-3 adet yeşil biber .
Sıvıyağ .(Kızartmak için)

Sosu İçin:
3 yemek kaşığı sıvıyağ (Kızartmanın yağından ekleyebilirsiniz).
1 dolu yemek kaşığı salça
4 diş sarımsak .
1 tatlı kaşığı pulbiber .
1 tatlı kaşığı kekik
3 su bardağı sıcak su


Kıyma,rendelenmiş soğan,galeta unu,yumurta,kırmızı toz biber,karabiber,maydanoz ve tuz iyice yoğrulur.
Çok kalın olmayacak şekilde oval köfteler yapılır.
Patatesler soyulup dilimlenir.
Patatesler bol sıvıyağda hafif kızartılır.
Köfteler de kızartılır
Borcama patatesler yayılıp üzerine köfteler dizilir.
Salça sıvıyağda yakılıp üzerine sıcak su,doğranmış sarımsak,kekik ve pulbiber ilave edilir.
Sosa tuz eklenip köftelerin üzerine dökülür. (Suyu fazla görünüyor ama çekiyor)
Domates ve biberler köftelerin üzerine dizilir..
250 derece fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar pişirilir.



Zeytinyağlı Bamya
Malzemeler
500 gr bamya
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet küçük küp doğranmış sivri domates
1 adet limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
tuz


Öncelikle bamyayı yıkayalım, kağıt havlu ile kurulayalım.
Tepelerini huni şeklinde derine inmeden alalım.
ıvıyağda soğanı kavuralım. Domatesi ilave edelim suyunu salana kadar pişirelim.
Bir bardak sıcak suya limon suyu ve tuzu ilave edelim. Domatase ilave edelim.
Kaynadıktan sonra bamyaları bekletmeden tencereye ilave edelim.
Kapağı kapalı yumuşayana kadar pişirelim. En son zeytinyağını ilave edip bir taşım kaynatalım. Suyu fazla kalmışsa kapağı açık suyunu çekene kadar bekletelim.





Avokado Soslu Brokoli Salatasi
Malzemeler
Bir kök brokoli
1 adet avokado
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı labne
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1 tatlı kaşığı kadar limon suyu
tuz
Üzeri için bir miktar pul biber ve zeytin yağı


Brokoliyi dallarından ayırıp bol suya sirke koyduğumuz bir kapta bekletelim.
Tencereye tek sıra halinde dizelim çok az su ve tuz ilave edip, kapağı kapalı pişirelim.
Suyu kalmışsa süzelim, soğuk suya tutalım. (Renginin yeşil kalması için)

Avokadoyu çatalla iyice ezelim. Ve diğer sos malzemelerini ilave edelim. Akışkan olması için bir miktar su ilave edelim.
Soğuyan brokoliyi servis tabağına alalım. Üzerine sosumuzu bolca gezdirelim.
Afiyet olsun



Zerdeli Sütlaç

ZERDELİ SÜTLAÇ

1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çay b. pirinç
1 tatlı k. vanilya
2 çorba k. mısır nişastası
1 yumurta sarısı

ZERDESİ İÇİN:
1 lt. su
1 su b. toz şeker
3 çorba k. pirinç
1 tutam safran
2 çorba k. mısır nişastası

HAZIRLANIŞI: Zerdenin de sütlacın da pirincini yıkıyoruz ve haşlıyoruz. Sütlaç için, tencereye sütü döküyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz. Kaynayınca içine vanilyasını ve haşlanmış pirinci ekliyoruz. Ayrı bir yerde nişastayı ve yumurta sarısını suyla karıştırıyoruz.

Sütlacın içine karıştırarak döküyoruz ve kaynatıyoruz.Sütlacımız pişince kuplara paylaştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kupların yarısına kadar koyuyoruz ki üzerine zerdeyi de koyalım.Suyu tencereye alıyoruz. Şekerini ve safranını ilave ediyoruz. Safranın rengi çıkınca haşlanmış pirincini ve nişastasını ilave ediyoruz. Sütlacın üzeri kabuk bağlayınca zerdeyi üzerlerine paylaştırıyoruz. Üzerini isteğe göre kuş üzümü, dolmalık fıstık ve nar ile süsleyebiliriz.







[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Feronia 26 Mart 2024 01:22

Cevap: Ramazan'ın 16. günü için iftar menüsü
 
Avacado seviyorum, brokoli uzerine bilemedim nasil olur


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net