![]() |
Kırmızı Et Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Kırmızı et alırken etin renginin parlak kırmızı olmasına ve tazeliğini korumasına dikkat edilmelidir. Etin dokusu elastik olmalı, bastırıldığında eski haline dönmeli ve yapışkan bir his vermemelidir. İşte dikkat edilmesi gerekenler Kırmızı et alırken güvenilir kasaplardan veya etiketli, mühürlü ürünlerden alışveriş yapmak sağlık açısından önemlidir. Aynı zamanda etin saklama koşulları uygun olmalı ve son tüketim tarihi mutlaka kontrol edilmelidir. Etin Rengi ve Görünümü Taze kırmızı et parlak kırmızı renkte olmalıdır. Koyu kahverengi veya yeşilimsi renk değişiklikleri bozulma belirtisi olabilir. Fazla parlak veya yapışkan görünüyorsa katkı maddesi içerebilir. Kokusu Taze etin kendine has hafif bir kokusu vardır. Ekşi, ağır veya bozuk bir koku geliyorsa tüketmemek gerekir. Yapısı ve Dokusu Bastırıldığında eski haline geri dönmelidir (elastik olmalı). Çok yumuşak, yapışkan veya sertse bayat olabilir. Yağ Oranı Etin içinde mermerimsi (damarlı) yağlanma varsa lezzetli ve yumuşak olur. Fazla yağlı veya kuru görünüyor mu, bunu kontrol etmek önemli. Mühür ve Etiket Bilgileri Güvenilir kasap veya marketlerden alınmalı. Üzerinde Tarım Bakanlığı onayı ve üretici bilgileri olmalıdır. Paketli etlerde son tüketim tarihi mutlaka kontrol edilmeli. kırmızı et Saklama Koşulları Etlerin uygun sıcaklıkta saklandığından emin olunmalı (soğuk zincir bozulmamalı). Açıkta satılan veya hijyenik olmayan koşullarda bulunan etlerden kaçınılmalı. Alınan Hayvanın Cinsi ve Beslenmesi Serbest dolaşan ve doğal yemlerle beslenen hayvanların eti daha sağlıklıdır. Organik veya yerel çiftliklerden almak daha güvenli olabilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk