IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 17:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevizli Bayırturpu




Malzemeler:

3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
500 g bayırturpu
2 çorba kaşığı çiçekyağı
1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı maydanoz yaprağı
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı ceviziçi (irice kıyılmış)


Tarifi:

Bir tencerede, 1 çorba kaşığı limon suyu ile tuzun yarısını 45 cl (2 su bardağından biraz az) suyla karıştırıp, bayır-turplarını ekledikten sonra, tencerenin üstünü plastik filmle örtüp (bir kenarını açık bırakın ya da"bıçakla delin), tencereyi % 100 ısıtılmış fırına vererek, bayırturplarını yumuşayıncaya (bir çatal kolayca batmalıdır) kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.
Tencereyi fırından alıp, bayııturplarını süzgeçte süzün. Süzgecin üstünü plastikfilmle örtüp, bayırturplarını kendi buharında 5 dakika bir kenarda dinlendirin.

Bu arada küçük bir kâsede çiçekyağını kalan limon suyu ve maydanozla iyice karıştırın. Kalan tuzu ve karabiberi serpip, yeniden karıştırın.
Bayırturpu elle tutulacak kadar soğuyunca keskin bir bıçakla derilerini soyup, 4 - 5 cm uzunluğunda doğra*****, derin bir servis tabağına yerleştirin. Kâsedeki limon sulu sosun yarısını üstüne döküp, bir kenarda oda sıcaklığına inmeye bırakın.

Bayırturpları oda sıcaklığına inince servis tabağını plastik filmle örtüp, buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat soğutun. Tabağı fırından alıp, kâsede kalan sosu cevizlerle karıştırdıktan sonra, bayırturplarının üstüne boşaltın. Maydanoz yapraklarını da serpip, servis yapın.

Not: Cevizli bayırturpu ılık olarak da servis yapılabilir. Bunun için sebzeler pişerken bütün sos malzemesi karıştırılıp, ceviz eklenir. Bayırturpları elle tutulacak kadar soğuduğunda, hızla derileri soyulup, üstlerine cevizli sos kaşıkla dökülerek hemen servis yapılır. Tarifte, bulunabilirse bayırturpu yerine tekesakalı kullanmakla bambaşka bir lezzet elde edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bayirturpu, bayırturpu, cevizli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli Bar Elysian Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 08 Haziran 2014 09:55
Cevizli Börek N999 Hamur İşleri 1 31 Ocak 2012 22:44
Cevizli Dip YapraK Salatalar Mezeler 0 26 Eylül 2009 23:19