![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Denli Patates MALZEMELER Patetes 3 orta boy Soğan 1 büyük boy Tereyağı veya margarin (erimiş) 5 yemek kaşığı Kıyma 1/2 su bardağı Salça 1 yemek kaşığı Pul biber 1 tatlı kaşığı Karabiber 1 tatlı kaşığı Su 5 su bardağı Tuz 2 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 1 su bardağı Porsiyon Adedi: 6 YAPILIŞI Patatesler yıkanır, kabukların ince soyularak kuşbaşı şeklinde (2santimetre küp) doğranır ve kararmasını önlemek için tuzlu suya konur.soğan soyulur. Yıkanır ve ince ince doğranır. Tencereye yağ ve soğan konur, soğan sararıncaya kadar kavrulur.Kıyma ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Salça, pulbiber ve karabiber eklenerek 1-2 defa karıştırılır.Patetesler ve sıcak su ilave edilir. Kaynayınca tuz atılır, ateş kısılarak 5 dakika kaynatılır. Bulgur konur, bulgur ve patetesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz sululca ocaktan alınır.(K.K.Yılmaz) NOT: Kıymasız yapıldığında et suyu konur. | |
| ![]() |
Etiketler |
denli, patates |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bu Denli | Ayışığı | EylulFM Paylaşım | 0 | 08 Mart 2023 10:10 |
Patates Haşlama Süresi Ve Patates Nasıl Haşlanır?? | İpek- | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Temmuz 2022 16:50 |
Günün lezzeti: Ev Yapımı Patates Cipsi Malzemeler 2 adet kızartmalık patates | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 13 Aralık 2012 16:43 |
Denli patates (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 28 Ekim 2010 19:03 |
Patates - Patates Nedir - Patates Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:20 |