IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2010, 02:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zillop Taplaması




MALZEMELER:

500 gram zillop
3 bardak un
2 bardak mısır unu
250 gr tereyağı
1/2 litre süt
Tuz
Karabiber


HAZIRLANIŞI:

Yabani, yumrulu, üstü yeşil saçaklı bodur bir bitki olan Zillop, bir kış bitkisidir. Zillobun, yumurtalı kavurması ya da ekmeği yapılır. Zillopları temizledikten sonra ince ince kıyılır. Un karıştırılıp ortasına curun (çukur) açılır.

Çukurun içine yağ, tuz, ılık süt, karabiber ve zilloplar konur. Ve sert bir hamur yoğurulur. Gerekirse hamur yoğurulurken, az az su eklenebilir. Hamur altı parçaya ayırılıp avuç içiyle yuvarlanır.

Üzerine bir bez kapatılıp, üç saat dinlendirilir. Sonra elle bastırarak biraz inceltilir, üzerine yine bir bez örtülür. 45 dakika durduktan sonra, alevsiz fırına atılır. Ev fırınlarında ise 200 derecelik ısıda pişirilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan
Cevapla

Etiketler
taplamasi, taplaması, zillop


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık