![]() |
Kestane Püresi Nasıl Yapılır [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] * 1 kg 800 g deliksiz buyuk kestane * 4 bardak veya daha fazla su * 3 bardak seker * Cizilmis bir vanilya cubugu * Arzu edilirse pureyi inceltmek icin bir miktar sut Kestanelerin kabuklarini teker teker bicakla cizin. Buyuk bir tencereye koyun. Tencereye kestanelerin ustlerini ortecek kadar su doldurun. Kabuklar rahatca cikacak hale gelinceye kadar kestaneleri haslayin. Kestaneleri teker teker sudan cikarip kabuklarini ve altindaki zarlari ayiklayin. Bu islem biraz zaman aliyor. Firininizi 175C ye isitin. Firina sokulabilecek buyuk bir kaba ayiklanmis kestaneleri, 4 bardak suyu, sekeri ve vanilya cubugunu koyun. Su duzeyinin kestanelerin ustunde olmasina dikkat edin, gerekirse daha ekleyin. Kestaneleri ustu acik sekilde 2 ila 3 saat pisirin. Bu sure kestanelerin kuruluk derecesine gore buyuk olcude farklilik gosterebilir. Firin kabinizi her 30 dakikada bir karistirarak kestaneler iyice yumusayip, sekerli su koyu bir surup haline gelinceye kadar pisirin. Firindan alip kestanelerin surup icinde sogumasini bekleyin. Sonra mutfak robotu veya blendirda bir kac defada cekerek pure haline getirin. Eger daha sulu bir pure arzu ediyorsaniz sut ilavesiyle purenizi inceltebilir, puruzsuz bir pure icin ince bir suzgecten gecirebilirsiniz. Bu asamada purenizi birer pardaklik porsiyonlarda paketleyip dondurucuya kaldirabilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk