![]() |
Lezzetli Kısır Tarifi kısırın tarifini verirken miktar vermeyeceğiz ... kişi sayısına göre ayarlıyoruz .. kaynattığımız suyu ayarladığımız ince bulgurun üzerine yavaş yavaş döküyoruz ... tepeleme olmasına dikkat edelim maksat bulgurlar yumuşasın ( ıslansında denir )... diri olmaması tercihimizdir bulguru bir tarafa koyup ... bulgurun içine katacağımız yeşilliklerimizi doğramaya başlıyoruz ... Yesillikler yeşil soğan dere otu maydonoz roka salatalık olabilir marul küçük küçük doğradığımız yeşilliklerimizi bir tarafa koyuyoruz çünkü üçüncü işleme geçiyoruz kuru soğanları ( bir iki tane yeterli olacaktır) yağda kavuruyoruz ve üzerine salça ilave ediyoruz ... bir iki çorba kaşığı ... Ve simdi malzemeleri birlstirme zamani 1.aşama salçayı ıslattığımız bulgurla karıştırıyoruz ... 2.aşama yeşilliklerimizi salçalı bulgurla karışıtıyoruz ... 3.aşama baharatlar, zeytin yağı, limon suyu ,nar ekşisi ,tuz... istersek turşuda ilave edebiliriz |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:45. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk