IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 07 Şubat 2011, 05:54   #11
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

BİRA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



SOSİSLİ ÇUBUK MAKARNA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

Yarım Paket Makarna (Çubuk)
250 Gram Sosis
1 Çay Kaşığı Tuz
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Hazırlanması :

1. Sosisleri arzu ettiğiniz kalınlıkta doğrayın. Sosis parçalarının içinden 5 veya 6 adet çubuk makarnayı dikkatlice kırmadan geçirin. Sosis parçaları bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

2. Geniş bir tencerede su kaynatın. Kaynamaya başlayınca bir kaç damla zeytinyağı ve bir miktar tuz ilave edin.

3. Sosis geçirilmiş makarnaları, kırılmamalarına dikkat ederek kaynayan suda 8 veya 10 dakika kadar haşlayın ve süzün.

4. Zeytinyağını geniş yayvan tencereye alıp çok hafif olarak kızdırın ve haşlanmış makarnaları ilave edin. Hafif karıştırdıktan sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.


TURŞULU SALATA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

1 kase kornişon turşu
1kase havuç turşusu
1 kase kırmızı lahana turşusu
1kase pancar turşusu
1 kase karnabahar turşusu
1 kase dövülmüş ceviz
1 demet maydonoz
zeytin yağ
1çorba kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanması :

Kornişon salatalık,havuç , kırmızı lahana,pancar,karnabahar turşularını ve maydonozu ince, ince doğradıktan sonra içine ezdiğimiz cevizi ,zeytin yağıve pul biberi katarak harmanlarız.Özellikle bu salatamız kuru fasulye ve etyemekleri yanında servis edilir..


KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

1 paket ekmek kadayıfı
1 kg. tozşeker
Yarım limonun suyu
200 gr. kaymak
5 su bardağı su
4 su bardağı su

Hazırlanması :

Ekmek kadayıfını geniş bir fırın tepsisine alalım. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatıp ekmeklerin ıslanması için üzerine gezdirelim. Şerbet için tozşeker, 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu kaynatalım. Islatılmış olan ekmeklerin üzerine şerbeti gezdirelim. Hava alabilmesi için bıçak ile birkaç yerinden delelim. Tepsiyi ocak üzerine yerleştirip pişirmeye başlayalım. Tepsiyi ara sıra sallayarak şerbetin iyice koyulaşmasını sağlayalım. Ekmekler renk değiştirdikten sonra yarım su bardağı ılık su ilave edip orta ateşte 4 dakika daha pişirelim. Ekmekleri servis tabağına alıp soğuduktan sonra kaymakla birlikte servis yapalım.


PATLAMIŞ MISIR


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Çay Bardağı Mısır
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Hazırlanması :

1. Büyükçe bir tencereye bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyun ve üzerine tuz ekleyin.

2. Bir çay bardağı kadar mısırı da tencereye ilave ederek karıştırın. Bu sırada ocağın altı hararetli bir şekilde açık olsun ve mısırların patlama ihtimaline karşı da tencerenin kapağı yarım açık olsun.

3. Mısırlar patlamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını orta hararete getirerek arada bir tencereyi kulplarından tutarak hafif hafif sallayarak içindeki mısırların karışmasını sağlayın. Tencerenin kapağını açarsanız mısırlar dışarı fırlayacaklardır. Eğer tencereyi yeteri kadar sıklıkla sallamazsanız da altta kalan mısırlar yanabilirler.

4. Patlama sesleri azaldıktan sonra kapağı çok az aralayarak kontrol edin ve ocağın altını hemen kapatıp tencereyi bir kez daha sallayın ve kaselere boşaltarak servis yapın.

5. Eğer mısırlar patlamadan yandılarsa ya tencereyi yeteri kadar sallayamamışsınızdır ya da mısırın cinsinde bir problem vardır. Mısırı mutlaka kuru bir ortamda saklamalısınız nem almışsa da patlamayacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Şubat 2011, 11:40   #12
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Nohutlu yoğurt çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:


1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı nane
Tuz

Hazırlanışı:


* Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp suyu ve nohutu ilave edin. Tuzu serpip iyice karıştırın. Kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin.

* Tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi ilave edin. Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın.



Çentik Kebabı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



* Bir küçük soğanı ve biberi zeytin yağda soteleyin. (Bir tane domates de arzuya göre doğrayabilirsiniz. ) Bir tatlı kaşığı domates salçasını ve patlıcanları, tuz-karabiberi sırası ile ilave edin.

* Diğer yandan da ince ince kestiğimiz patatesleri iyice yıkayın ve kurulayarak kızartın.
* Bu arada tüm bu işlemlere başlamadan yoğurdu bir tülbente aktarın ve biraz suyunu aldırin. En sonra sarımsak ve tuz ile tadlandırın.
* Bir yandan da kıymayı kavurun. En sonunda da, baharatlarını ilave edin.
* Sırası ile; patlıcanlı karışım, patates kızarmasının yarısı, sarımsaklı yoğurt, kalan patetes kızarması ve et kavurmasını ilave edin. Servise hazir.



Bezelye ve havuçlu pirinç pilavı




Malzemeler

1,5 kupa dolusu pirinç, ayıklanmış
1 kase dolusu havuç ve bezelye konserve garnitür
Tuz
Sıvıyağ
2,5 kupa sıcak su veya tavuk suyu

Hazırlanışı

Sıvıyağ orta boy bir tencereye alıp kızdırın. Temizlenmiş, yıkanmış ve iyice süzülmüş pirinci ekleyip kavurun.

Konserve garnitürü ekleyip sıcak suyu veya tavuk suyunu ilave edin. Önce orta hararette, kaynayınca da kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp 30 dakika kadar demlenmeye bırakın.


ANTEP SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



4-6 kişilik

Malzemesi

4 domates

2 sivribiber

1 salçalık kırmızıbiber

1 demet maydanoz

1 soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı sumak

2 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz

1. Domtesleri ve soğanı soyun. Domatesleri küçük, soğanı ise piyaz doğrayın. Biberler, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.

2. Tüm malzemeyi bir kaseye alın. Tuz, pul biber, sumak, nar ekşisi ve naneyi ilave edip harmanlayın. Salata tabağına alıp servis edin.



Gökkuşağı Tatlısı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:

* 3 yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 3 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 3 çay bardağı irmik
* 3 çay bardağı un
* 2 paket kabartma tozu

şerbeti:

* 3,5 su bardağı su
* 3,5 su bardağı toz şeker
* bir dilim limon

Hazırlanması:

1. Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.
2. Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın.
3. Önceden ısınmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın.

4. Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin.
5. Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Şubat 2011, 14:02   #13
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

AYRAN


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



KURU FASULYE


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malemeler:

* 2 su bardağı kuru fasulye + 1 litre sıcak su+ 1 tatlı kaşığı şeker+ 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı salça
* 2 adet kuru biber
* 1 büyük baş soğan
* 1 adet yeşil biber
* 1 adet domates
* 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
* 1,5 litre sıcak su
* 5-6 yemek kaşık sıyı yağ

Yapılışı:

1. Bir gece önceden kuru fasulyeleri ayıklayıp yıkayın.
2. 1 litre sıcak suyun içine, tuz ve şekeri karıştırın. Ve fasulyeyi geceden bu suyun içinde ıslatın.
3. Soğanları ve biberi yemeklik doğrayın.
4. Düdüklü tencereyi ocağa alın ve tencereye önce yağı koyun, soğan ve biberleri kavurun.
5. Ayrı bir yerde sıcak suyunuzu hazırlayın.
6. Domatesin kabuğunu soyun ve doğrayın, tencereye aktarın. Salçayıda ilave edin.Beraberce 2-3 dakikadar kavurun.
7. Fasulyeleri, tuzunu, kırmızıbiberini, kurubiberi ilave edip, 2-3 kez daha karıştırın.
8. Daha sonra sıcak suyunu koyun. Karıştırın.
9. Tencerenin kapağını kapatın .Düdüğü çalana kadar orta hararetli ateşte, daha sonrasında ise kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra kapağını açın ve suyunu kontrol edin. Eğer suyu biraz fazla ise kapağı açık vaziyette çok az daha kaynatın. Eğer suyu az ise yeterince kaynar su ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.


ŞEHRİYELİ PİLAV


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

* 2 su bardağı pilavlık (baldo) pirinç
* 1 çay bardağı arpa şehriye
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3 su bardağı kaynamış su
* 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanması:

Pirinci 3 kez suyunu değiştirmek suretiyle yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatın.
Tencereye arpa şehriyeleri koyup karıştırmak suretiyle pembemsi kavurun. ateşi söndürüp tencerenin biraz soğumasını bekleyin. yoksa tereyağı hemen yanıp kararabilir.
Şehriyelere tereyağını ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın. pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. karıştırmaya devam edin. pirinçler parlak bir hal alana kadar kavurun.
Su ölçüsü bire bir buçuktur. kaynamış suyu pirinçlere ilave edip tuzunu da koyduktan sonra orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakın. yoksa tenceredeki buhar pilavların ıslanmasına neden olur.


TURŞU


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



SOĞAN


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



YOĞURT


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



AYVA TATLISI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

* 1 kg. ayva
* 1 su bardağı şeker
* 1 elma
* 1 çay bardağı su
* 200 gr. kaymak

Hazırlanışı

Ayvaları soyuyoruz. Çekirdeklerini ayırıyoruz.
Aynı şekilde elmaları soyup ve rendeliyoruz.
Ayva, şeker ve rendelenmiş elmayı tencereye koyup 1 çay bardağı su ekliyoruz. Ayvalar pembeleşinceye kadar ağır ateşte pişiriyoruz.
Servis için isteğe göre üstüne kaymak koyabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Şubat 2011, 12:38   #14
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
8 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 bardak arpa şehriye
1 tutam tuz


Terbiyesi İçin:

1 yumurta sarısı
Yarım limon

Üzeri için :

Maydonoz (İsteğe bağlı )

Yapılışı:

Bir tencereye 8 su bardağı suyu koyup içine tavuk göğsünü koyup kaynatın. Tavuk piştikten sonra suyun içinden tavuğu çıkarıp soğumaya bırakın. Tavuğu çıkardığınız kaynayan suyun içine 1 bardak arpa şehriyeyi atın. Diğer tarfta tavuk göğsünü didin, kaynayan suya ekleyin. Sıvıyağı ve tuzu ilave edip biraz koyulaşana kadar kaynatın. Diğer tarafta 1 yumurta sarısını bir kaseye ayırın, limonu ilave edip çırpın. Pişmiş çorbanızın içine katın ve karıştırın. Üzerine isterseniz maydonoz doğrayın. Eminim bu çorbanın lezzetine doyamıyacaksınız.


İNEGÖL KÖFTE


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma (içindeki yağ ve et oranı inegöl köfte için çok uygun olduğundan özellikle bu tip kıyma çektirin.)
Yarım su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu da olabilir.)
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı 2 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet orta boy soğan (rendelenmiş)

Yapılışı:

Kıymaya, çekilmiş ekmek içi veya galeta unu, su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün.Soğanları rendeleyin ve köftelere katın.Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin.Izgara tavasını orta ateşte iyice kızdırın. Köfteleri, yağsız tavada arkalı önlü pişirin.


SEBZELİ PİLAV


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2 su bardağı prinç
1 tane kabak (tavla zarından biraz daha küçük, küp doğrayın)
1 tane havuç (tavla zarından biraz daha küçük, küp doğrayın)
1 su bardağı bezelye (dondurulmuş yada konserve)
3 diş ince kıyılmış sarımsak
4 yemek kaşığı tel şehriye
3 su bardağı su yada et suyu
Tuz, karabiber
6 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Prinçleri temizleyip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve 1 yemek kaşığı tuz katarak karıştırın, en az yarım saat bekletin.
Yayvan bir tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun, sarımsakları, bir tutam tuzu ve iyice yıkadığınız pirinçleri 5 dakika kavurun.
Havuçları ekleyip 2-3 dakika çevirin, kabakları ekleyip çok az daha kavurun. Dondurulmuş kullanacaksanız bezelyeleri ekleyip çok az kavurun.
Sıcak su katıp suyunu çekene kadar pişirin. Konserve bezelye kullanıyorsanız suyunu çekmeye yakın ilave edin.
Pilav demlenmeye başlayınca şehriyeleri 3 kaşık yağda kavurun ve pilava ekleyip karabiber serpin, hafif karıştırın. Pilavı en az 15 dakika dinlendirip servis edin.


RENKLİ BİBERLER


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2-3 adet renkli dolmalik biber
Yarim kalip beyaz peynir ( biberleriniz buyukse daha fazla gerekebilir )
5-6 dal maydanoz
Corekotu

Hazırlanması:

Biberler yikanir, dolma yapacakmis gibi icleri bosaltilir, maydanozlar da yikanir ve ince dogranir. Beyaz peynir catalla ezilir ve maydanozla karistirilir.
Peynirli karisim iclerine iyice bastirarak doldurulur. 2- 3 saat buzdolabinda bekletilir.
Iyice soguduktan sonra dolaptan cikarip icok keskin bir bicakla 2 cm kalinliginda enlemesine kesilir, duz bir servis tabagina koyulur ve ortalarina corekotu serpilir.


PALYAÇO KÜLAHI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

16 tane külah için:
12 adet milföy hamuru
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
2-3 yemek kaşığı file badem

Süslemek için;

çilek,toz yeşil fıstık
pudra şekeri

Hazırlanması:

Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın. En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları da koyabilirsiniz.)
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Şubat 2011, 01:20   #15
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

EZOGELİN ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

3 çorba k.kırmzı mercimek
3 çorba k.pirinç
3 çorba k.bulgur
1 soğan
3 çorba k.un
2 çorba k.salça
3 çorba k.tel şehriye
1 çorba k.tereyağı
pulbiber
nane
su
sıvıyağ

Yapılışı

İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan eklenerek sotelenir. Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir. Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek kaynaması beklenir.(Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.


IZGARA PATLICAN DİLİMLERİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

- 1 iri patlıcan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 adet domates
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri veya kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı light mayonez
- Taze otlar (Fesleğen, maydonoz, dereotu)
- Tuz, karabiber

Yapışı:

Patlıcanları ve domatesleri ince ince dilimleyin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile birlikte harmanlayın.
Patlıcan dilimlerinin her yüzünü elektrikli bir ızgarada veya tost makinasında 5′er dakika pişirin. Üzerine dilimlediğiniz domates dilimlerini koyun.
Küçük bir kasede rendelenmiş peyniri mayonez, tuz ve karabiber ile karıştırın. Domateslerin üzerine bir çay kaşığı kadar bu karışımdan koyun. Üzerlerini taze otlarla süsleyebilirsiniz.


ETLİ BULGUR PİLAVI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
2 su b.bulgur
2 soğan
150 gr. kuzu eti
4 domates
4 sivri biber
1 patates
1 tatlı k.domates salçası
1 tatlı k.biber salçası
1 çorba k.tereyağı
Su
Tuz, karabiber

Yapılışı

Soğanları ve sarımsağı sıvıyağda ve tereyağında kavurun.Daha sonra üzerine kuzu etini ekleyerek bir süre kavurun. Sonrasında salçasını, domatesini ve biberini de ekleyip biraz daha kavurun. En son bulguru da ekleyip az kavurduktan sonra tuzunu ayarladıktan sonra suyunu vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın.


ZAHTER SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

50 gr. taze zahter
1 küçük boy kuru soğan
yarım tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 avuç incecik doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
süslemek için doğranmış yeşil zeytin

Yapılışı

Zahterin taze yapraklarını alın. Yıkayın. Acısının gitmesi için tuzla iyice ovalayıp, tekrar yıkayın. Süzdürün.
Soğan ince ince doğrayın. Zahterle soğanı ovalayın. Maydanozu, toz kırmızı biberi, nar ekşisini ve zeytintağını ekleyin ve karıştırın.
Servis yaparken, küçük bir tabağa bir miktar zahter salatası koyun. Üzerine fazladan zeytin yağı ve nar ekşisi gezdirin. Zeytinlerle süsleyin. Ekmek banarak yemeye başlayın.
((50 gr. taze zahterle, bir çorba kasesi salata çıkıyor.))


KESTANELİ TOPLAR


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş
1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
1 portakalın suyu
10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
1 avuç ceviz içi, dövülmüş
yarım çay bardağı süt

Üzeri için:

eritilmiş çikolata
antep fıstığı / hindistan cevizi

Hazırlanması:

Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.
Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Şubat 2011, 01:09   #16
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

BEYAZ ŞARAP


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ALABALIK IZGARA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

4 adet büyük alabalık
4 adet küçük domates
12 adet defne yaprağı
2 adet kırmızı soğan
Roka

Hazırlanması :

Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın.
Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin.
Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın.


KALAMAR TAVA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

300 g kalamar (halka halka kesilmiş)
100 g un
2 limon
Tuz
1,5 litre sıvı yağ

Hazırlanması :

Yağı haznenin içine koyun. Kalamar dilimlerini una bulayın ve unun fazlasını atın. Kalamarları kızgın yağa atın ve 7 - 8 dakika, zaman zaman çevirerek kızartın. Yağları süzüldükten sonra tuzlayın. Limon dilimleri ile servis yapın.


YOĞURTLU KABAK SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

6 adet orta boy koyu yeşil Girit kabağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
10-15 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber

Hazırlanması :

Kabaklar yıkanıp soyulduktan sonra isteğe göre küçük küpler halinde doğranır veya rendelenir. Büyükçe bir teflon tava ya da tencereye zeytinyağı ve kabaklar konulup pişirilir. Kabaklar suyunu bırakıp çektikten sonra 2 çay kaşığı tuz ile 1′er çay kaşığı pul biber ve karabiberi ilave edilir. 3-4 dakika sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Bu arada sarımsaklar ezilip yoğurtla karıştırılır. Soğumuş kabaklar sarımsaklı yoğurdun üzerine yayılıp buzdolabına kaldırılır; soğuk servis yapılır.


IZGARA KARİDES SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
1 demet taze roka Mini
(Cherry) domates
10-12 adet karides
Balzamik sirke
Ahududu sirkesi
Ceviz yağı
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Rokaları ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra bir kenarda kurumaya alın. Mini domatesleri de yıkadıktan sonra ortalarından ikiye keserek ro-kaların üzerine ekleyin. Damak tadınıza göre baharatladığınız karidesleri biraz zeytinyağı ile ızgarada kızartın. Roka salatası üzerine hafif ceviz yağı, ahududu ve balzamik sirkesi ekleyin. En son olarak kızartılmış karidesleri yeşilliklerin üzerine ekleyerek servis yapabilirsiniz.


VİŞNELİ RULO PASTA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

5 yumurta
1/2 Çorba kaşığı margarin
1 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
3-4 çorba kaşığı marmelat veya reçel
1 limon kabugu rendesi kıyılmış 50 gr. fındık
2 muz

Hazırlanması :

Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Eritip soğuttuğumuz margarini, elenmiş unu, limon kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Köşeli bir tepsiye yağlı kağıt serelim. Kağıdın üzerini ve tepsinin kenarlarını erimiş margarinle yağlayalım. Hamuru tepsiye boşaltalım. 180° ısılı fırında hamuru kurutmadan pişirelim. fırından alıp uzun kenarı boyunca kağıdı ile birlikte rulo yaparak saralım. Ruloyu 10 dk. bekletelim. Ruloyu açıp kağıdını çıkaralım. Üzerine marmelat sürüp rulonun uzun kenarına muzları sıralayalım ve tekrar rulo yaparak saralım. Rulonun üzerini ve yanlarını fırça yardımı ile ince bir kat marmelat sürelim. Üzerine kıyılmış fındık serpelim 4-5 saat beklettikten sonra servis.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Şubat 2011, 02:20   #17
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ

ŞAFAK ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme :

3 litre et suyu
120 gr. un
120 gr. tereyağı
1 kg. domates
Yarım litre süt
3 yumurta
Tuz.

Not : Çorbaya kattığınız unu, önceden, tereyağla hafifçe kavurduktan sonra da ilâve edebilirsiniz. O zaman ikinci çorba kaşığı yağı bu iş için kullanabilirsiniz…

Yapılışı :

Unla yağ çorba tenceresinde 4-5 dakika müddetle kızarmadan kavrulur. 3 litre et suyu, doğranmış 1 kg. domai.es ilâve edilir. Yavaş yavaş 25 – 30 dakika kaynatılır. İnce delikli bir süzgeçten diğer bir tencereye geçirilir. Ayrı bir kapta yarım litre süt 5 yumurta sarısı ile çarpılır. Kaynayan çorbaya ilâve edilir. Tuz atılır. Ateşten alınır.


ASMA YAPRAĞI SARMASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme :
500 gr. kıyma,
300 gr. yaprak,
2 adet soğan,
1 kaşık yağ,
Maydanoz,
Tuz,
karabiber,
1 limon

Yapılışı:

1) Taze yaprakları ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar suya koyup hafifçe haşlayınız.
2) Etli dolma içini hazırlayınız.
3) Haşlanmış yaprakların tüyü yüzüne birer parça koyup 3 cm. boyun da sarınız.
4) Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine yaprak koyup üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz.
5) Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandırılmış salça veya bir domates ve limon suyu sı*kıp pişiriniz.


KIRMIZI LAHANA SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

• Kırmızı lahana
• Turp, domates
• Yeşil soğan
• Limon, sirke, zeytinyağı

Hazırlanması :

Kırmızı lahanayı olabildiğince ince doğrayın. Üzerine tuz ekleyerek kanştırın. Daha sonra limon ekleyerek iyice ovun. Servis tabağının altına yeşillikleri yayın. Üzerine kırmızı laha*na, rendelenmiş turp ve yeşil soğan ekleyerek domateslerle servis yapın.


ÇİKOLATALI POYRALI KEKİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

• 100 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
• 1,5 su bardağı toz şeker
•1 adet orta boy portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
• 3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan hazır süt kreması
• 2 yemek kaşığı damla çikolata
• 2,5 su bardağı un
Çikolatalı sos için;
• 2 su bardağı su
• 1/2 su bardağı tozşeker
• 1 tepeleme yemek kaşığı un
• 2 tepeleme yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

1 Yumuşamış yağ, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri derin bir kaba koyun. Mikserin orta devriyle iyice çırpın. Elenmiş unu ve vanilyayı yedirerek yavaş yavaş ilave edin.
2 Kabartma tozu, portakal suyu ve kremayı ekleyip tekrar çırpın. Son olarak, yumurtaları kırıp pürüzsüz bir hamur elde edin. Damla çikolatayı da katıp bu kez kaşıkla karıştırın.
3 Diğer taraftan, küçük kağıt kalıpları hazırlayın. Kek hamurundan biraz daha sert olan hamurdan kaşıkla alıp kalıpları ağızlarında bir santim kabarma payı kalacak şekilde doldurun.
4 Kekleri 5 dakika önceden ısıtıp 170 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 20-25 dakika pişirip çıkarın.
5 Ilık hale gelmelerini bekleyip kalıplarından çıkarın ve servis tabağına yerleştirin.
6 Sosu hazırlamak için; su, toz şeker, un ve kakaoyu küçük bir tencereye koyun. Kısık ateşte, tahta çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
7 Kaynayınca ocaktan alıp ılık hale gelinceye kadar karıştırın. Sosu keklerin üzerine gezdirin ve servise sunun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Şubat 2011, 09:22   #18
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Patates çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:


2 kg patates

3 soğan

30 gr tereyağı

10 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber


Terbiyesi için:


3 yumurta sarısı

1 su bardağı süt

15 gr tereyağı

1 çay kaşığı pulbiber

2 çorba kaşığı kıyılmış roka yaprağı


Hazırlanışı:


* Soğanları soyup rendeleyin. Tereyağını eritip soğanı pembeleştirin.
* Patatesleri soyup rendeleyin ve kavrulmakta olan soğana ekleyin. 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine et suyunu döküp patatesler yumuşayana kadar pişirin.
* Terbiye için, yumurta sarılarını süt ile çırpıp kaynamakta olan çorbaya ekleyin. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını eritip pulbiberi kızdırın ve çorbanın üzerine gezdirin. Roka ile süsleyip servis yapın.




GÜVEÇTE PATLICAN


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




MALZEMELER

1 kilo patlıcan
300 gram kıyma
3 adet orta boy patates
2 kuru soğan
4 adet yeşilbiber
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası veya ben kavanozlara yazdan hazırladığım Domates suyundan 2 yemek kaşığı koydum
Tuz, karabiber, pulbiber


YAPILIŞI

Patlıcanlar alacalı soyulur, boydan 3 e enden 4 parçaya ayrılır, yani parmak gibi olacak şekilde veya arzu ettiğiniz bir şekilde bu şekilde yağ içmedikleri için böyle kesilmesini tavsiye ederim tuzlayıp 15 -20 dakika bekletip acı suyunun çıkması sağlanır. Yıkanıp kurulanır, sıvı yağda önce küp şeklinde kesilen patatesler kızartılır, arkadan patlıcanlar kızartılır .Kıyma tencereye konup ateşte suyu çektirilir, üzerine sıvıyağ konup kavrulur yemeklik doğranan soğanlarda koyulur iyice kavrulur 2 adet yeşilbiber doğranır 1 yemek kaşığı salça doğradığımız bir adet domates ( veya yazdan hazırladığımız domates suyundan) koyulur suyunu çekince tuzu,karabiberi, pulbiberi ilave edilir , 1 su bardağı sıcak su katılıp, hepsi harmanlanır, bir taşım kaynar ve küçük güveçlere taksim edilir, üzerlerine domates ve biberleri dizip fırında üzerleri hafif kızarana kadar tutulur ve sıcak ikram edilir .



CACIK


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




4 -5 salatalık yoğurt (yaklaşık 4 su bardağı)
2 diş sarımsak
taze nane
soğuk su (ben çok koyu sevmediğimden 1/2 lt. ye yakın kullanıyorum)
zeytinyağı (arzuya göre)

Su hariç bütün malzemeleri rondodan geçirip derin bir kaseye alın. İçine soğuk su ekleyip çırpıcıyla iyice karıştırın. Dilerseniz üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirebilir ve taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.



Duvaklı Pilav


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:



2,5 su bardağı pirinç


yarım su bardağı tel şehriye


6 su bardağı su


tereyağ


200 gr kıyma


10 adet soyulmuş badem


1 küçük boy soğan


tuz, karabiber

Hazırlanışı:



Pirinçleri yıkayın ve suyunu süzün. 6 su bardağı suyu kaynatın.Tencerede tereyağ ile şehriyeleri kavurun ve pirinçleri ekleyin.Pirinçler metalik ses çıkarmaya başlayınca tuz ve suyu ilave edin ve kapağı açmadan kısık ateşte pişirin( su da ölçülü olduğundan çelik tencerede ve deliksiz kapakla pişirirseniz buharlaşma fazla olmaz ve pirinçler iyi pişer).


Başka tencerede iyice kıyılmış soğanla kıymayı kavurun, tuz ve karabiber ekleyin.Sonrasında soyulmuş bademleri ister kıyarak ister bütün ilave edin.


Kalıba önce kıymayı sonra pilavı koyun ve ters çevirerek servis yapın…



Ballı Kule



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



* 1 poşet muzlu puding
* 1 poşet kakaolu puding
* 6 su bardağı süt
* 1 çay bardağı bal
* 1 limon kabuğunun rendesi
* 2 yemek kaşığı limon suyu




* 1 poşet muzlu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirin ve 5-6 cam kaseye paylaştırıp ılıtın (kaseler hafif ıslak olurlarsa pudingleri daha kolay çıkarabilirsiniz).
* 1 poşet kakaolu pudingi 3 su bardağı süt ile pişirip muzlu pudinglerin üzerine dökün ve buzdolabında 3 saat bekletin.
* 1 çay bardağı balın içine 1 limon kabuğu rendesi ile 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip ocakta eritin.
* Kaynamaya başladığında 4-5 saniye daha tutun ve ocaktan alın.
* Pudingleri tabaklara ters çevirin, üzerlerine ballı sos dökerek servis yapın.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Şubat 2011, 22:20   #19
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Yoğurt Çorbası



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler (5 kişilik);


  • 3 yemek kaşığı un
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 avuç tel şehriye / arpa şehriye
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane


Yapılışı;


Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.





Salçalı,Biberli Pirzola



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 14 kalem pirzola
  • 1 domates
  • 2 çay bardağı tat domates rendesi
  • 1/4 kırmızı kaliforniya biberi
  • 1/4 sarı kaliforniya biberi
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1,5 çay bardağı su


Yapılışı


Soğanları halka halka doğradım. Düdüklü tencerenin dibine döşedim. Üstüne pirzolaları yerleştirdim. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koydum. Kaliforniya biberlerini de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirdim. Sonra sırasıyla domates rendesi, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber geldi. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yaktım. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirdim.





ARPA ŞEHRİYE PİLAVI



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler;

  • 2 Su bardağı arpa şehriye
  • 3 Su bardağı sıcak su
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı



Yapılışı;


  • Tereyağı teflon tencerede eritilir.
  • Arpa şehriyeler eklenerek 3-4 dakika kavrulur.
  • Kaynar su eklenir, bir kez karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
  • 10 dakika sonra ateş söndürülür.
  • Tencere ile kapa arasına bir kağıt havlu yerleştirilerek, pilavın 1-2 dakika demlenmesi sağlanır ve servis yapılır.



Gavurdağı Salatası



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:


  • 4 adet domates
  • 4 adet küçük salatalık
  • 4-5 adet sivri biber
  • birkaç dal maydanoz
  • 5-6 adet taze soğan
  • arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış
  • bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş
  • yarım limonun suyu
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yeme kaşığı nar ekşisi
  • tuz
  • arzuya göre 1 tutam kuru nane
  • 1 su bardağı irice kırılmış ceviz

Hazırlanması:


  • Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.
  • Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.
  • En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.





ÇİKOLATALI LOKUM



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

-125 gr. tereyağı

  • -1 su bardağı un
  • -1 su bardağı toz şeker
  • -4 su bardağı süt
  • -1 paket vanilya
  • -hindistan cevizi
  • İçine sürmek için;
  • -1 su bardağı süt
  • -1 paket kakaolu pasta kreması


Hazırlanışı:

  • * Tereyağı eritilerek un konulur ve 2-3 dakika kavrulur.
  • * Süt ve şeker eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  • * En son vanilya eklenir.
  • * Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpılır.
  • * Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpilir, üzerine pişen muhallabi dökülür ve kaşıkla yayılarak düzeltilir.
  • * 1 su bardağı süt ile pasta kreması mikserle çırpılır, muhallebinin üzerine ince bir tabaka halinde sürülür.
  • * Soğuduktan sonra istenilen büyüklükte dikdörtgenler kesilerek rulo yapılır.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Şubat 2011, 21:15   #20
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





SULTAN ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:


  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık margarin
  • 1 adet havuç
  • 4 su bardağı et suyu veya su
  • Kaşar peyniri
  • Tuz ve karabiber



Yapılışı:

  • Unu yağda biraz kavurun. (Unun pembeleşmemesine dikkat edin. Sultan çorbasının özelliği renginin beyaz olmasıdır.)
  • Sonra içine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın. Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha pişirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz.



Tavuklu Muska Böreği


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:

  • 1 tavuk göğsü + 1 tavuk but
  • 1kg yufka
  • 1 pırasa
  • 1 küçük kavanoz mantar
  • 2 domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 100gr kaşar
  • tuz
  • karabiber
  • sıvıyağ

Hazırlanması:

  • Tavukları çok küçük doğrayıp sarımsakla kavurun.
  • Pırasayı ve mantarı da doğrayıp tavaya ilave edin, kavrulsun. Domatesleri doğrayıp ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber serpin, kaşarı ekleyip soğutun.
  • Yufkaları kalın şeritler halinde kesin. Uçlarına malzemeden koyup muska şeklinde sarın, sıvıyağda kızartarak servis yapın.



KARNIYARIK


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:

  • 8 adet patlıcan
  • 200 gr. kıyma
  • 5-6 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet ora boy soğan
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • Tuz ve karabiber
  • Patlıcanları yıkayıp sap tarafını kesip kabuğunu çizgili soyun. Orta kısmına yukarıdan aşağıya bir bıçakla çizik atıp yarık açın. Sıvı yağda 5 dakika çevirin. Diğer yandan küp doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber atıp kavurmaya devam edin. İki domatesi küp şeklinde doğrayıp kıymaya katın ve suyunu çekene kadar çevirmeye devam edin. Daha sonra patlıcanların içini kıymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip yayvan derin olmayan bir kaba dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Bir su bardağı su katıp orta ateşte pişirin.


SALATA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



  • Kurusoğan piyazlık doğranır,tuzla ovulur,yoksa mideye dokunur.
  • Domates,salatalık,biber istenilen ölçülerde bölünerek soğanla buluşturulur.Maydanoz,taze nane dereotu,varsa roka çok yakışır.Lezzet için tuz,erken hasat zeytinyağı,nar ekşisi vede limon karıştırılarak üzerine boca edilir.

FiRiK PiLAVI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:


  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 büyük soğan
  • 250 gr firik
  • 250 gr pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
  • * Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın.
  • * Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.



Yoğurtlu Süslü Patates Salatası



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:



  • 4 Patates
  • 1 Kase Sarımsaklı Yoğurt
  • 2 Kaşık Mayonez
  • 2 Kaşık Krem Peynir
  • Tuz



Üst Süslemesi İçin

  • Havuç Rendesi
  • Doğranmış Maydonoz
  • Doğranmış Dereotu
  • Mısır
  • Kornişon Turşu

Siz isteğinize göre üst süslemesini değiştirebilirsiniz.



Yapılışı:

  • Patatesleri haşlayıp ezelim içine biraz tuz ekleyip tabağa yayalım üzerine sarımsaklı yoğurt, mayonez, krem peynir karşımını dökelim üstünüde havuç, maydonoz,dereotu ,mısır,kornişon turşu ile istediğimiz gibi süsleyelim.





MUHALLEBiLi KADAYIF


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



malzemeler:


  • yarım kg kadayıf
  • 125g tereyağı+125g margarin
  • muhallebisi:
  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • şerbeti:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • birkaç damla limon
hazırlanması:


  • margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
  • muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.
  • şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün.

AFiYET OLSUN

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
günün, menüsü


Konuyu Toplam 12 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 12 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günün Menüsü Sır IF Ekstra 0 22 Mart 2011 12:23
Günün Menüsü Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 05 Ocak 2009 13:47