IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

15Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 20 Ocak 2011, 09:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Günün Yemeği




GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




ÇERKEZ ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler

1 Bardak Mısır
1 Bardak Aşurelik Buğday
1 Bardak Yoğurt
2 Adet Yumurta
Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin

Bir Miktar Tavuk Eti
1 Kaşık Un
Nane
Tuz

HAZIRLANIŞI
1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir.
Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir.



SADRAZAM KAYIĞI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler;

5 kabak
2 domates
1 büyük kuru soğan
200 gr. Kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz

Sosu için;

1 su bardağı süt
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
Tuz
Kaşar peyniri

Hazırlanışı;

Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.
Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.
Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun.
Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun.

Beşamel sos;

Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.
Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz...



TOP TOP KÖFTE


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



* 750 gr kıyma
* 1 adet yumurta
* 1 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 dilim ekmek içi
* Yarım çay bardağı süt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Tuz
* Kızartmak için 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Ayrıca :

* 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış
* 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
* 1 diş sarımsak, doğranmış
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Tuz



* Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun.
* Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin.
* Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın.
* 1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın.
* Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.
* Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk) pişirin.
* Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak servis edin.



Sade Pilav


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin(Ben tereyağla yaparım)
3 su bardağı su veya etsuyu
tuz

Hazırlanışı:

Pirinçler ayıklanır, yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir. Tekrar yıkanır, süzülür. Pilav tenceresine sıvıyağ, margarin, su konup kaynatılır. Pirinçler ilave edi*lir. 4-5 dakika harlı ateşte sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.



SALATA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:

*1 adet atom(eisberg) marul

*1 adet domates

*birkaç yaprak taze fesleğen

*zeytin yağı-limon sosu,tuz

HAZIRLANIŞI:

Malzemeleri irice doğrayıp harmanlayın. Üzerine zeytinyağı-limon sosunu dökün.


KAYISILI MUHALLEBi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



* 3 kahve fincanı toz şeker
* 3 kahve fincanı un
* 1 litre süt
* 1 yumurta sarısı
* Vanilya
* 75 gr tereyağı
* 8-10 kuru kayısı
* Biraz badem
* Ayrıca 1 bardak şeker



* Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın.
* 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın.
* Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları dizin.
* Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin.
* Muhallebiyi dökün.
* Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın.



AFiYET OLSUN.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 20 Ocak 2011, 14:33   #2
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Ekşili Terbiyeli Köfte



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




  • * 500 gr kıyma
  • * 1 çay bardağından biraz az pirinç
  • * 1 yumurta
  • * 2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
  • * 1 tatlı kaşığı karabiber
  • * 1 tatlı kaşığı nane
  • * 1 tatlı kaşığı tuz

Tepsiye Serpmek İçin :

  • * 2 yemek kaşığı un
  • * 1 çay bardağı maydanoz, doğranmış

Terbiyesi İçin:


  • * 2 yumurtanın sarısı
  • * 1 limonun suyu


Köftelerin Hazırlanması :


  • * Harç için belirtilen malzemeleri iyice yoğurup köfte hamurunu elde edin.
  • * Bu hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un ve maydanoz serpilmiş tepsiye dizin.
  • * Bir tencereye 1,5 litre kaynamış su ve tuz koyun.
  • * Köfteleri suya ilave edip pirinçler uzayana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.

Terbiyesinin Hazırlanması :



  • * 2 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu tel ile iyice çırpın.
  • * Yumurtalı limonlu karışıma azar azar köftenin suyundan iki kepçe (çırpmaya devam ederek) ilave edin.
  • * Daha sonra bu terbiyeyi köftelere karıştırarak ekleyin.
  • * Bir iki taşım kaynatıp servis yapın.



Kaçak Kız Bohçası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hamur İçin :

  • * 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr)
  • * 1 kg un
  • * 1 su bardağı sıvıyağ
  • * 1 su bardağı yoğurt
  • * Tuz
  • * Katı yağ (tereyağı, margarin)

Börek Harcı İçin :

  • * 1 kalıp beyaz peynir, ezilmiş
  • * 1 demet maydanoz, ince ince doğranmış

Üzerlerine :

  • * 1 yumurtanın sarısı
  • * Çörek otu
  • * Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin.
  • * Un, sıvı yağ, yoğurt, erimiş maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın.
  • * Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın. Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın (hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor).
  • * Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün. Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin.
  • * Peyniri ve maydanozu karıştırın. Karenin her bir köşesine birer tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Bu köşeleri ortada birleştirerek bir kareden dörder üçgen elde edin.
  • * Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere dizin. Üçgenleri kat yerlerinden kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • * Önceden ısıtılmış 200 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.



Mantarlı Kıvırcık Salata



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



  • * 1 marul
  • * 200 gr mantar
  • * 75 gr jambon
  • * Karabiber
  • * 4 çorba kaşığı sirke
  • * Tuz
  • * 1-2 tatlı kaşığı hardal
  • * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • * 1 soğan
  • * Marulu yıkayıp süzdükten sonra iri iri doğrayın. Mantarları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin.
  • * Jambonu yağsız, yapışmaz bir tavada hafifçe pişirin. Bir kağıt mutfak havlusu üzerinde yağını çektirin. Mantarları porsiyonlar halinde aynı tavada çok az yağda kavurun. Tuzla tatlandırın.
  • * Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sirkeyi tuz, karabiber, hardal ve zeytinyağı ile karıştırın. Soğanları ilave edin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin.
  • * Mantar dilimlerini ve jambonu ilave edip salatayı karıştırın. Baget ekmekle servis yapın.



Portakal Pelteli Panna Cotta


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Portakal Peltesi İçin :

  • * 1 su bardağı portakal suyu
  • * 1 su bardağı su
  • * 2 yemek kaşığı nişasta
  • * 1/2 su bardağı şeker

Panna Cotta İçin :

  • * 2 paket süt kreması (400 gr)
  • * 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • * 2 yemek kaşığı toz jelatin
  • * 1 paket vanilya
  • * 2 su bardağı süt
  • * 2 yemek kaşığı nişasta
  • * Portakal peltesi malzemelerini bir sos tenceresinde karıştırın ve kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin.
  • * Krema, pudra şekeri, nişasta, süt ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.
  • * Ayrı bir kapta toz jelatini çok az sıcak su ile eritin. Kaynamadan önce karışıma ilave edin. Göz göz olana kadar pişirin.
  • * Pişen muhallebiyi üzerinde 2 parmak boşluk kalacak şekilde kaselere paylaştırın.
  • * Son olarak portakal peltesini muhallebinin üzerine ekleyin.
  • * Buzdolabında 2-3 saat soğuttuktan sonra servis yapın.


AFiYET OLSUN..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Ocak 2011, 00:04   #3
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




KREMALI KEREViZ ÇORBASI



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

  • * 3 tane kereviz
  • * 1 tane limon
  • * 1 tane portakal
  • * 1 paket krema
  • * 1 yemek kaşığı un
  • * 1 yemek kaşığı tereyağı
  • * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • * yeterince tuz
  • * üzerine çekilmiş karabiber
  • * 1 litre su (çorbanın koyuluğuna göre biraz daha arttırılabilir)
  • * 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tarifi:


Kerevizleri ayıkladım, küp şeklinde doğradım, tencereye koydum. Portakalı, limonu sıktım, tencereye suyla birlikte ilave ettim. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip kerevizleri yumşayıncaya kadar pişirdim. Parçalayıcıyla (blender) püre haline getirdim. Üzerine kremayı döktüm. Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağını koydum, unu ekledim, biraz kavurdum. Kavrulan unu tencereye ekleyip karıştırarak bir taşım kaynattım. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada kızdırıp, toz kırmızı biberi ekledim. Çorbanın üzrine döktüm. Çorbayı servis ederken kereviz saplarıyla ve taze çekilmiş karabiberle süsledim.



EV YAPIMI BEYTi KEBABI



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Hamurun Malzemesi:

  • bardak ölçümüz 240gr lık su bardağı
  • * 4 su bardağı un+elimizin ucuyla iki serpme daha hamuru toparlamak için
  • * 1 su bardağı ılık su
  • * yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
  • * 1 paket yaş maya
  • * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • * 1 yemek kaşığı toz şeker
  • * 1 tatlı kaşığı tuz
  • * 300 gr tel peynir veya taze kaşar

Köftenin Malzemesi:

  • * yarım kilo köftelik kuzu kıyma veya dana kıyma da olabilir
  • * 1 tane kuru soğan
  • * 2 diş sarımsak
  • * 2 dilim bayat ekmek
  • * yeterince tuz, karabiber, yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir

Sos için:


  • * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • * 1 yemek kaşığı domates salçası
  • * 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • * 1 tatlı kaşığı pul biber

Tarif:

Önce hamuru pidedeki gibi hazırladım sadece tereyağını eklemedim onu üzerine yakmak için ayırdım, kabarması için kenara koydum. Hamur kabarırken köfteyi hazırladım. Bütün köftelik malzemeyi kaba koydum, soğanı, sarımsağı içine çenttim, malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurdum. Köftelik harcı dörde böldüm, elimle herbirine uzun silindir şeklini verdim. Tepsiye koyup kenara bıraktım. Mayalanan hamurumu dörde böldüm, oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında açtım.

Üstüne hazırladığım tel peynirini serdim, köfteyi koyup rulo şeklinde sardım. Ruloyu 3 santim kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizdim. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp, hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika beklettim.


Önceden ısıttığım 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirdim. Servis tabağına alıp, patates kızartması, domates ve biberle süsledim. Ocakta kızdırdığım salça, pul biber ve yağı üzerine gezdirdim. Sıcak sıcak servis yaptım.


Zeytinyağlı Domates Soslu Kabak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(NOT:Aynı yemegi patates yada patlıcanla da yapabilirsiniz.)

Malzeme Listesi:

  • * 4 tane kabak
  • * 4 tane domates
  • * 2 diş sarımsak
  • * 2 yemek kaşığı biber sos 2 tane taze biberde olabilir
  • * 1 çay bardağı zeytinyağı
  • * 1 yemek kaşığı salça
  • * yeterince tuz,karabibe pul biber
  • * üzerine yarım demet dereotu

Tarif:

Kabakları ayıklayıp yıkayıp uzunlamasına çöp şiş kalınlığında kestim istif ederek düzgünce tencereye koydum. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatları serpip kabakları tencereyi sallayarak soteledim kapağını kapatıp kabaklar suyunu çekene kadar pişirdim.Kabakları düzenini bozmadan servis tabağına aldım.Tencereye kabuklarını soyduğum küp şeklinde doğradığım domatesleri koydum yağını minik doğradığım sarımsağı ilave ettim salçayı biber sosu katıp kavurdum.Tuzunu katıp ocağı kapattım.Kavurduğum sosu servis tabağına aldığım kabağa döktüm.Üzerine dere otunu doğrayıp soğuyunca servis yaptım.



ETiMEK SALATASI



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzeme Listesi:

  • * 1,5 paket etimek
  • * 1 kilo yoğurt
  • * 3 tane havuç
  • * 4 tane taze soğan
  • * 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • * arzu ettiğiniz kadar mayonez
  • * yarım demet maydanoz
  • * yarım demet dereotu
  • * yeterince tuz
  • * 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif:

Yoğurt ve mayonezi karıştıralım. Büyük borcam tepsiye önce biraz yoğurt, ardından etimekleri sıra halinde dizelim. Dizdiğimiz etimeğin üstüne tekrar yoğurt sürelim. Bir sıra daha etimek dizelim, artan yoğurdu üstüne sürelim, tepsiyi dolaba kaldırıp bir gece dolapta bekletelim. Ertesi gün dolaptan çıkartalım. Ayıklayıp rendelediğimiz havuçları yağ ile kavurup, yoğurtlu etimeklerin üzerine yayalım. Taze soğanı, maydonozu, dereotunu ayıklayıp doğrayalım, içine mısırı katıp karıştıralım, salatamızın üzerine serelim. Soğuk servis yapalım.



TiRAMiSU



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

  • 1 paket kedi dili büsküvisi(ben pastaneden alıyorum.yarım kg yetiyor)
  • 4 yumurta(sarısı ve akları ayrılmış)
  • 1 paket vanilya
  • 500 gr labne peyniri
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket krema sertleştiricisi
  • 2 bardak sıcak kahve - 2 bardak suya 4 kaşık neskafe konularak hazırlanmış

Yapılışı:

Kahve hazırlanıp soğutulur. kreması için, şekerin yarısı yumurta sarısına, diğer yarısı beyazına katılarak çırpılır. sarısına çırpılmış aklar haricinde malzemeler konulup karıştırılır. aklar tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe ilave edilip karıştırılır. dolapta yarım saat bekletilir.
Kedi dilleri hafifçe kahveye batırılarak dikdörtgen bir borcama dizilir. üzerine kremanın yarısı dökülür. kalan kedi dilleriyle aynı işlem tekrarlanır. kremanın kalanı dökülüp bir spatulayla düzeltilir. buzdolabında bir gece bekletilir. servisten önce üzerine bir çay süzeği yardımıyla bolca kakao serpilir.



AFiYET OLSUN..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Ocak 2011, 18:13   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Corbası



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 tavuk gögsü ya da 2 tavuk budu
1/2 bardak tel sehriye ya da arpa sehriye
5 bardak su
1/2 limon
1 yumurta sarisi
1 kasik un
5 bardak su
Tuz

Yapılışı:

Tavuk etlerini cigden kücük kücük dograyip 1 kasik tereyaginda güzelce kavurunuz. Ardindan 5 bardak su koyup kaynamaya birakiniz. Corbanin suyu kaynayinca sehriyeleri ve tavuk bulyonu atip sehriyeler pisene dek kisik ateste kaynatiniz. Sehriyeler pisince bir kapta yarim limon, 1 kasik un ve 1 yumurtanin sarisini güzelce cirpip corbaya yediriniz.Tuzunu kontrol edip atesten aliniz. Sicak servis ediniz.
k





Kekikli Tonbiş Köfte


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




300 gr yağsız dana kıyması, 1 baş orta boy rendelenmiş soğan, iki avuç kadar maydanoz, ekmek içi, karabiber, yeni bahar, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım kaşık domates salçası, iki tatlı kaşığı kekik , iyice yoğurulup, şekil verildikten sonra , zeytinyağında , üzerine kekik serpip kapağı kapalı tavada suyunu çekene kadar pişirilecek.



Karışık Bahçe Salatası



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Salata, bahçeden henüz koparılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, taze nane, tere ve marulcuklar içeriyor .Üzerine limon ve sızma zeytinyağı" ...





Zeytinyağlı Bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Güzel ve doyurucu bir ikili !

Kepekli Pirinç Pilavı için,

2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin.

Zeytinyağlı Bezelye için gerekenler,

* 1/2 kilo iç bezelye
* 1 baş soğan
* 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
* 1 adet patates ( küp doğranmış)
* 1 adet yeşil biber
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
* bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su

Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin . Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.





Kalburabastı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Eski yapılışında, tatlıda küllü su kullanılıyormuş . Odun kömürünün külü , su ile kaynatılıp dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınıp tatlı yapılıyormuş . Küllü su olmadığına göre yerine maden suyu kullanıyoruz.Üzerine tırtıklı görünüm verebilmek için "kalbur" gerekli.


2 su bardağı un (bende biraz daha fazla oldu)

1/3 su bardağı maden suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

3 kaşık dövülmemiş ceviz

Şurubu için: 1 su bardağı şeker, 1 + 1/4 su bardağı su , 2 tatlı kaşığı limon suyu . Şurup hazırlanıp, soğuması için bir kenara konulacak.

Geniş bir kaba un elenip, ortasına maden suyu konup , kenardaki un üzerine zeytinyağı gezdirilecek. Hamur kulak memesi kıvamında hazırlanıp, 12 parçaya bölünecek. Her beze kalbur ( veya benzeri ) üzerine konup yassıltıldıktan sonra ortasına ceviz içi konup rulo yapılarak sarılacak. Yağlı kağıt serili tepside , önceden ısıtılmış fırında,üzeri pembeleşene kadar pişirilecek. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülüp , şurup çekene kadar tepsiye kapak örtülecek.Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz...








Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



GÜNÜN MENÜSÜ




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Yoğurt Çorbası




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler (5 kişilik);



3 yemek kaşığı un


4-5 yemek kaşığı yoğurt


2 yemek kaşığı tereyağı


2 avuç tel şehriye / arpa şehriye


Tuz


Pul biber


Nane




Yapılışı;



Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.






Salçalı,Biberli Pirzola




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler




14 kalem pirzola


1 domates


2 çay bardağı tat domates rendesi


1/4 kırmızı kaliforniya biberi


1/4 sarı kaliforniya biberi


1 soğan


1 çorba kaşığı kekik


2-3 çorba kaşığı zeytinyağı


Tuz, karabiber


1,5 çay bardağı su



Yapılışı



Soğanları halka halka doğradım. Düdüklü tencerenin dibine döşedim. Üstüne pirzolaları yerleştirdim. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koydum. Kaliforniya biberlerini de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirdim. Sonra sırasıyla domates rendesi, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber geldi. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yaktım. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirdim.






ARPA ŞEHRİYE PİLAVI




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler;



2 Su bardağı arpa şehriye



3 Su bardağı sıcak su



1 Yemek kaşığı tereyağı





Yapılışı;



Tereyağı teflon tencerede eritilir.



Arpa şehriyeler eklenerek 3-4 dakika kavrulur.



Kaynar su eklenir, bir kez karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.



10 dakika sonra ateş söndürülür.



Tencere ile kapa arasına bir kağıt havlu yerleştirilerek, pilavın 1-2 dakika demlenmesi sağlanır ve servis yapılır.





Gavurdağı Salatası




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:



4 adet domates


4 adet küçük salatalık


4-5 adet sivri biber


birkaç dal maydanoz


5-6 adet taze soğan


arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış


bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş


yarım limonun suyu


yarım çay bardağı sızma zeytinyağı


1 yeme kaşığı nar ekşisi


tuz


arzuya göre 1 tutam kuru nane


1 su bardağı irice kırılmış ceviz


Hazırlanması:



Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın.


Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin.





En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın.






ÇİKOLATALI LOKUM




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


-125 gr. tereyağı


-1 su bardağı un


-1 su bardağı toz şeker


-4 su bardağı süt


-1 paket vanilya


-hindistan cevizi



İçine sürmek için;


-1 su bardağı süt


-1 paket kakaolu pasta kreması



Hazırlanışı:


* Tereyağı eritilerek un konulur ve 2-3 dakika kavrulur.


* Süt ve şeker eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.


* En son vanilya eklenir.


* Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpılır.


* Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpilir, üzerine pişen muhallabi dökülür ve kaşıkla yayılarak düzeltilir.


* 1 su bardağı süt ile pasta kreması mikserle çırpılır, muhallebinin üzerine ince bir tabaka halinde sürülür.


* Soğuduktan sonra istenilen büyüklükte dikdörtgenler kesilerek rulo yapılır.







__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!

Konu Sır tarafından (27 Ocak 2011 Saat 13:07 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 27 Ocak 2011, 13:09   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




KREMALI KEREViZ ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

* 3 tane kereviz
* 1 tane limon
* 1 tane portakal
* 1 paket krema
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* yeterince tuz
* üzerine çekilmiş karabiber
* 1 litre su (çorbanın koyuluğuna göre biraz daha arttırılabilir)
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tarifi:

Kerevizleri ayıkladım, küp şeklinde doğradım, tencereye koydum. Portakalı, limonu sıktım, tencereye suyla birlikte ilave ettim. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip kerevizleri yumşayıncaya kadar pişirdim. Parçalayıcıyla (blender) püre haline getirdim. Üzerine kremayı döktüm. Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağını koydum, unu ekledim, biraz kavurdum. Kavrulan unu tencereye ekleyip karıştırarak bir taşım kaynattım. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada kızdırıp, toz kırmızı biberi ekledim. Çorbanın üzrine döktüm. Çorbayı servis ederken kereviz saplarıyla ve taze çekilmiş karabiberle süsledim.



EV YAPIMI BEYTi KEBABI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Hamurun Malzemesi:

bardak ölçümüz 240gr lık su bardağı

* 4 su bardağı un+elimizin ucuyla iki serpme daha hamuru toparlamak için
* 1 su bardağı ılık su
* yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
* 1 paket yaş maya
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 300 gr tel peynir veya taze kaşar

Köftenin Malzemesi:

* yarım kilo köftelik kuzu kıyma veya dana kıyma da olabilir
* 1 tane kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 dilim bayat ekmek
* yeterince tuz, karabiber, yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir

Sos için:

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber

Tarif:

Önce hamuru pidedeki gibi hazırladım sadece tereyağını eklemedim onu üzerine yakmak için ayırdım, kabarması için kenara koydum. Hamur kabarırken köfteyi hazırladım. Bütün köftelik malzemeyi kaba koydum, soğanı, sarımsağı içine çenttim, malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurdum. Köftelik harcı dörde böldüm, elimle herbirine uzun silindir şeklini verdim. Tepsiye koyup kenara bıraktım. Mayalanan hamurumu dörde böldüm, oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında açtım.

Üstüne hazırladığım tel peynirini serdim, köfteyi koyup rulo şeklinde sardım. Ruloyu 3 santim kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizdim. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp, hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika beklettim.

Önceden ısıttığım 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirdim. Servis tabağına alıp, patates kızartması, domates ve biberle süsledim. Ocakta kızdırdığım salça, pul biber ve yağı üzerine gezdirdim. Sıcak sıcak servis yaptım.


Zeytinyağlı Domates Soslu Kabak


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(NOT:Aynı yemegi patates yada patlıcanla da yapabilirsiniz.)

Malzeme Listesi:

* 4 tane kabak
* 4 tane domates
* 2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı biber sos 2 tane taze biberde olabilir
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı salça
* yeterince tuz,karabibe pul biber
* üzerine yarım demet dereotu

Tarif:

Kabakları ayıklayıp yıkayıp uzunlamasına çöp şiş kalınlığında kestim istif ederek düzgünce tencereye koydum. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatları serpip kabakları tencereyi sallayarak soteledim kapağını kapatıp kabaklar suyunu çekene kadar pişirdim.Kabakları düzenini bozmadan servis tabağına aldım.Tencereye kabuklarını soyduğum küp şeklinde doğradığım domatesleri koydum yağını minik doğradığım sarımsağı ilave ettim salçayı biber sosu katıp kavurdum.Tuzunu katıp ocağı kapattım.Kavurduğum sosu servis tabağına aldığım kabağa döktüm.Üzerine dere otunu doğrayıp soğuyunca servis yaptım.



ETiMEK SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzeme Listesi:

* 1,5 paket etimek
* 1 kilo yoğurt
* 3 tane havuç
* 4 tane taze soğan
* 1 su bardağı haşlanmış mısır
* arzu ettiğiniz kadar mayonez
* yarım demet maydanoz
* yarım demet dereotu
* yeterince tuz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif:

Yoğurt ve mayonezi karıştıralım. Büyük borcam tepsiye önce biraz yoğurt, ardından etimekleri sıra halinde dizelim. Dizdiğimiz etimeğin üstüne tekrar yoğurt sürelim. Bir sıra daha etimek dizelim, artan yoğurdu üstüne sürelim, tepsiyi dolaba kaldırıp bir gece dolapta bekletelim. Ertesi gün dolaptan çıkartalım. Ayıklayıp rendelediğimiz havuçları yağ ile kavurup, yoğurtlu etimeklerin üzerine yayalım. Taze soğanı, maydonozu, dereotunu ayıklayıp doğrayalım, içine mısırı katıp karıştıralım, salatamızın üzerine serelim. Soğuk servis yapalım.



TiRAMiSU



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:
1 paket kedi dili büsküvisi(ben pastaneden alıyorum.yarım kg yetiyor)
4 yumurta(sarısı ve akları ayrılmış)
1 paket vanilya
500 gr labne peyniri
1 bardak pudra şekeri
1 paket krema sertleştiricisi
2 bardak sıcak kahve - 2 bardak suya 4 kaşık neskafe konularak hazırlanmış
Yapılışı: Kahve hazırlanıp soğutulur. kreması için, şekerin yarısı yumurta sarısına, diğer yarısı beyazına katılarak çırpılır. sarısına çırpılmış aklar haricinde malzemeler konulup karıştırılır. aklar tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe ilave edilip karıştırılır. dolapta yarım saat bekletilir.
Kedi dilleri hafifçe kahveye batırılarak dikdörtgen bir borcama dizilir. üzerine kremanın yarısı dökülür. kalan kedi dilleriyle aynı işlem tekrarlanır. kremanın kalanı dökülüp bir spatulayla düzeltilir. buzdolabında bir gece bekletilir. servisten önce üzerine bir çay süzeği yardımıyla bolca kakao serpilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Ocak 2011, 22:54   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




Allahıııııııım acilen o kalburabastıyı, beyti kebabını, kereviz çorbasını istiyorum :|

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ocak 2011, 10:23   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




oyy oy kıyamam sana sen sıte bırtanem yapar yollarız (:

----------


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜNÜN MENÜSÜ-PAZAR SOFRASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





SULTAN ÇORBASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:


2 kaşık un

2 kaşık margarin

1 adet havuç

4 su bardağı et suyu veya su

Kaşar peyniri

Tuz ve karabiber



Yapılışı:

Unu yağda biraz kavurun. (Unun pembeleşmemesine dikkat edin. Sultan çorbasının özelliği renginin beyaz olmasıdır.)
Sonra içine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın. Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha pişirin.
Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz.



Tavuklu Muska Böreği


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler:

1 tavuk göğsü + 1 tavuk but
1kg yufka
1 pırasa
1 küçük kavanoz mantar
2 domates
2-3 diş sarımsak

100gr kaşar
tuz
karabiber
sıvıyağ
Hazırlanması:

Tavukları çok küçük doğrayıp sarımsakla kavurun.
Pırasayı ve mantarı da doğrayıp tavaya ilave edin, kavrulsun. Domatesleri doğrayıp ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber serpin, kaşarı ekleyip soğutun.
Yufkaları kalın şeritler halinde kesin. Uçlarına malzemeden koyup muska şeklinde sarın, sıvıyağda kızartarak servis yapın.



KARNIYARIK


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

8 adet patlıcan

200 gr. kıyma

5-6 adet sivri biber

3 adet domates

1 adet ora boy soğan

1/2 su bardağı sıvıyağ

Tuz ve karabiber



Patlıcanları yıkayıp sap tarafını kesip kabuğunu çizgili soyun. Orta kısmına yukarıdan aşağıya bir bıçakla çizik atıp yarık açın. Sıvı yağda 5 dakika çevirin. Diğer yandan küp doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber atıp kavurmaya devam edin. İki domatesi küp şeklinde doğrayıp kıymaya katın ve suyunu çekene kadar çevirmeye devam edin. Daha sonra patlıcanların içini kıymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip yayvan derin olmayan bir kaba dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Bir su bardağı su katıp orta ateşte pişirin.


SALATA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kurusoğan piyazlık doğranır,tuzla ovulur,yoksa mideye dokunur.
Domates,salatalık,biber istenilen ölçülerde bölünerek soğanla buluşturulur.Maydanoz,taze nane dereotu,varsa roka çok yakışır.Lezzet için tuz,erken hasat zeytinyağı,nar ekşisi vede limon karıştırılarak üzerine boca edilir.


FiRiK PiLAVI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:


500 gr kuzu kuşbaşı

1 büyük soğan

250 gr firik

250 gr pilavlık bulgur

4 su bardağı sıcak su

150 gr tereyağı

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çorba kaşığı biber salçası

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın.

* Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.



Yoğurtlu Süslü Patates Salatası





Malzemeler:



4 Patates

1 Kase Sarımsaklı Yoğurt

2 Kaşık Mayonez

2 Kaşık Krem Peynir

Tuz



Üst Süslemesi İçin

Havuç Rendesi

Doğranmış Maydonoz

Doğranmış Dereotu

Mısır

Kornişon Turşu

Siz isteğinize göre üst süslemesini değiştirebilirsiniz.



Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp ezelim içine biraz tuz ekleyip tabağa yayalım üzerine sarımsaklı yoğurt, mayonez, krem peynir karşımını dökelim üstünüde havuç, maydonoz,dereotu ,mısır,kornişon turşu ile istediğimiz gibi süsleyelim.





MUHALLEBiLi KADAYIF


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



malzemeler:


yarım kg kadayıf
125g tereyağı+125g margarin
muhallebisi:
1 lt süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı toz şeker
şerbeti:
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
birkaç damla limon
hazırlanması:


margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.
şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün.

AFiYET OLSUN,KEYiFLi PAZARLAR
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 04 Şubat 2011, 05:22   #8
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




GÜNÜN MENÜSÜ

RAKI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



FIRINDA LEVREK


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

* 6 adet levrek
* 4-5 soğan
* 4 büyük patates
* tane karabiber
* defne yaprağı
* 2 limon
* zeytinyağı
* tuz

Hazırlanması:

1. Levrekleri iyice temizleyip yıkayın. patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın.
2. Fırın tepsini yağlayın. patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin
3. Kalan patatesleri, soğanları,, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. en üste biraz tuz serpin. tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın. önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)


MEVSİM SALATA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

Hazırlanması:

Salata yapraklarını yıkayın suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.
Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.
Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı limon suyu ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün.


KALAMAR


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

3 tane temizlenmiş kalamar
1 şişe soda
un,bir tutam şeker

Hazırlanması :

Kalamarları yuvarlak yuvarlak kesin.diğer bir kaba sodayı ve şekeri koyun.kestiğiniz kalamarları sodalı suyun içine atın.30 dk bekletin.30 dakika sonunda kalamarları suyunu sıkarak çıkarıp kenara alın.yeterince tuz atın.hafif unlayın.kızgın yağın içinde kızartın.

Diğer taraftan güzelce çırpılmış yoğurdun içine sarımsak,kekik atıp karıştırın.servis yaparken kalamarın yanında yoğurduda servis yapın.


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Yarım kg taze fasulye
4 Adet domates
2 Adet soğan
1 Çay bardağı zeytinyağı
Yeterince su, tuz ve karabiber

Hazırlanışı :

Fasulyeleri yıkayıp başlarını kopartın, varsa kılçıklarını temizleyin.
Fasulyeleri ikiye kırın veya keskin bir yardımıyla üç ince parçaya ayırın.
Fasulyeleri yayvan bir tencereye dizin.
Ortasına soyup, yıkadığınız soğanı yerleştirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve fasulyelerin üzerine dökün.
Zeytinyağı, tuz, şeker, karabiber ve yeterince su ilave edin.
Kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Soğuyunca domates ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın


PATLICAN SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
1 adet iri boy patlıcan
5 adet çarliston biber
1 adet salçalık kırmızı biber
5 adet kiraz domates
1 adet küçük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 limon
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

1. Patlıcan, çarliston biber ve kırmızı biberi közleyin. (Ben kapaklı ızgarada közledim.)

2. Salatayı yapacağınız tabağa patlıcanı alın ve kabuklarını soyun. (Özellikle tabağa alıyoruz, çünkü közlendikten sonra patlıcandan çıkan su lezzet veriyor.) Biberleri de soyun. Hepsini irice doğrayın.

3. Kuru soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Kiraz domatesleri de ikiye ya da dörde bölün ve sıvıyağ, limon suyu, tuzu ekleyin. Fazla hırpalamadan karıştırın. Dereotuyla süsleyip servis yapabilirsiniz.


KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

*5-6 adet közlenmiş kırmızı biber
*Yarım demet maydanoz
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı elma sirkesi
*1-2 yemek kaşığı zeytin yağı
*tuz

Hazırlanması :

Biberleriz közleyip kabuklarını soyun.(Hazır közlenmişte alabilirsiniz marketten).Bir kasede ezilmiş sarımsak,sirke ,tuz ve zeytin yağını karıştırın.Biberleri doğrayın servis tabağına alın.Üzerine doğranmış maydanozları ve hazırladığınız sosu gezdirip karıştırın.Afiyet olsun…


ROKA SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

2 demet roka
2 tane taze soğan
2 Adet domates
1 dis sarimsak
1 tane limon
3 yemek kasigi zeytinyagi
1 çay kasigi tuz
1çay kaşığı pul biber

Yapılışı :

Rokalar yikanip ince ince dogranir.Domatesler iri küp şeklinde
dogranir ve taze soğanlar doğranır hepsi dogranmis rokaya katilir.
Sarimsak soyulup ezilir. Limon suyu,zeytinyagi ve sarimsak karistirilip
sos hazirlanir.Roka ve dometese pul biber,tuz ve sos eklenip iyice
karistirilir. ve en sonunda mutlu bir şekilde servis yapilir.


DENİZ BÖRÜLCESİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mazemeler :

1 demet deniz börülcesi
Sosu için:
1 çorba kaşığı sirke
3 diş sarımsak
½ taze sıkımış limon suyu
½ çay bardağı zeytinyağı

Sos Yapılışı :

Sarımsakları soyun ve ezin.
Taze limonu sıkın.
Tüm sos malzemelerini büyükçe bir bardakta karıştırın.

Yapılışı :

Börülcelerin kök kısımlarını kesin.Yeşil kısımlarını güzelce yıkayın.
Büyükçe bir tencereye su ilave edin ve kaynatın.Kaynamış suyun içine börülceleri ekleyin.Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.(taşırmamaya dikkat etmek gerekiyor) Yaklaşık 10dk haşlayın.Haşlanmış börülceleri kevgirle akan suya tutun ve süzgeçte süzülmeye bırakın.
Süzülen Deniz Börülcelerini tek tek yeşil kısımlarını liflerden ayırıp,servis tabağına alın.
Üzerine sosu gezdirin ve servis yapın.


SICAK TAHİN HELVASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

300 Gr. Sade Tahin Helvası
1 Çay Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Tereyağ
1/2 Limon Suyu
1 Limon Kabuğu Rendesi

Hazırlanması :

Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın.
Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın. (Birazcık kol yoruyor, bir ara el blenderini işe karıştırmak istesemde, kıvamını bozar diye korkup vazgeçtim.)
Fırına dayanıklı kaselere, yada bir borcam kapağına 1 cm. kalınlığında pay edin.
Helva kaselerini, sıcak fırının üst rafına yerleştirin ve 4-5 dk. pişirin.
Daha sonra, fırının sadece ızgara özelliğini kullanarak, üzerlerini kızartın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Şubat 2011, 05:01   #9
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Menüsü




GÜNÜN MENÜSÜ


KIRMIZI ŞARAP


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



BONFİLE ET


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

1 kg. dana bonfile et
Aldığı kadar sıvıyağ
Biberiye
Karabiber

Hazırlanması :

Etlerin altına üstüne baharat serpilir. Sıvıyağda birkaç
saat bekletilir.Kızgın sıvıyağda kızartılıp sıcak servis yapılır.


MANTAR SOTE


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

500 gr. mantar
1 adet domates
1 adet kuru soğan
5 - 6 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı mısır
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
sıvıyağ

Yapılışı:

ilk olarak mantarlarımızı yıkıyor ve diğer malzemelerimizi hazırlayana kadar limonlu suda bütün olarak bekletiyoruz. Diğer taraftan kuru soğanımızı minik, sivri biberimizi 1 cm. kalınlığında doğruyor ve sıvı yağda soteliyoruz. Soğanlarımız tam pembeleşmeden mantarlarımızı iri iri doğruyor ve ilave ediyoruz, mantarlarımız suyunu çeker çekmez ezilmiş sarımsak ve yarım halka şeklinde doğradığımız kırmızı biberleri ekliyor ve kısık ateşte tüm malzemelerimizi pişriyoruz mantarlarımız iyice kızarmadan küp küp doğradığımız domatesleri ve haşlanmış mısırımızı ilave ediyor ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. En son tuz ve diğer baharatlarımızla lezzetlendirerek servise sunuyoruz.

Püf noktası: Mantar pişiriken kararmaması için öncelikle mantarlarımızı limonlu suda bekletmemiz gerekir bununla birlikte pişirme esnasında domatesleri ilave edene kadar tenceremizin kapağını kapatmamalıyız.


RUS SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

1 kutu karışık garnitür,
4 yemek kaşığı yoğurt,
1 yemek kaşığı mayonez,
ve tuz

Hazırlanışı

Patates, havuç ve bezelyeden oluşan garnitürü iyice yıkayıp, süzün. Küçük bir tencerenin yarısına kadar su ekleyip, kaynatın. Kaynayan suya garnitürü ilave edip 10 dakika haşlayın. Haşlanan garnitürleri süzdükten sonra kaseye alın. Yoğurt, mayonez ve tuzu karıştırıp, garnitürün üzerine dökün.
Tüm malzemeleri iyice karıştırın, Servis yapın.


BÖĞÜRTLENLİ PASTA


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

3 katlı hazır pasta keki
1 paket çilekli-böğürtlenli pasta kreması
1 paket krem şanti
300 ml yada 2,5 bardak süt
Böğürtlen

Hazırlanması :

Önce pasta kremasına 300 ml süt ekleyerek mikserle katılaşıncaya kadar çırpıyoruz. Kremamız hazır olunca 1,5 bardak süte bir yemek kaşığı şeker koyup cezvede biraz ılıtıyoruz ve pastamızın ilk katını ılık sütle ıslatıyoruz sonra kremanın yarısını sürüyoruz. İkinci katı kremanın üstüne yerleştirip onu da sütle ıslatıyoruz ve kremanın kalanını sürüyoruz.(Ben pastamda kullanmadım ama bu katların birine meyve parçacıkları koyabilirsin, belki damla çikolata da lezzet verebilir.) En son katı da yerleştirip onu da ıslatıyoruz ve pastanın üstüne 1 bardak sütle hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz.Son olarak pastamızın üstünü taze böğürtlenle kaplıyoruz.Bir gece buzdolabında bekletiyoruz.Ertesi gün yapılışı kolay tadı güzel bir pastaya sahip oluyoruz .

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Şubat 2011, 01:45   #10
Çevrimdışı
JB
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Günün Yemeği




GÜNÜN MENÜSÜ

AYRAN


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



LAHMACUN


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
450 gr Domates
1 Orta Boy Soğan
250 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
5 Diş sarmısak
5 Adet Sivribiber
Karabiber, Tuz

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8’e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın. Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.

Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.


MEVSİM SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

1/2 Kırmızı Lahana
1/2 Göbek Salata
1/2 Havuç
1 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Beyaz Peynir
1 Çay Kaşığı Mısır
1/2 Domates
Karabiber, Tuz
Krema için
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

Yapılışı :

Kırmızı lahanayı ve göbek salatayı geniş bir salata kabına doğrayıp havucu rendeleyin. Mısır ve peyniri üzerine ekleyin. Dilimlenmiş domateslerle süsleyin.
Küçük bir kasede sıvıyağ ve limon suyunu çırparak sosu hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirerek servis yapın.


SOĞAN SALATASI


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

3 adet orta boy kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım limonun suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı :

Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, tuz ve kimyonla yumuşayana kadar ovulur, kıyılmış maydanozla karıştırılır, üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir.


REVANİ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :

-3 yumurta
-3 çay bardağı un
-3 çay bardağı irmik
-3 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı şeker
-2 paket kabartma tozu
-2 paket vanilya
-hindistan cevizi

Şerbeti için :

4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı :

Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini emmesini sağlayalım. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim. Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak, iyiee soğutalım.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
günün, menüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günün Menüsü Sır IF Ekstra 0 22 Mart 2011 12:23
Günün Menüsü Süslü Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 05 Ocak 2009 13:47