IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 13 Haziran 2012, 21:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Meyveniz Sebzeniz Taze Kalsın




Taze kalmalarını sağlamanın formülleri.Marketten alırken bile ne kadar zamandır rafta beklediğini ancak tahmin yolu ile takip edebildiğimiz meyve ve sebzeleri evde en doğru saklama koşullarında bile muhafaza etsek kısa bir sürede içeriklerindeki vitamini kaybediyorlar.

Taze meyve ve sebzelerin raf ömürleri fabrikasyon ürünlere nazaran çok daha az ve bazen hepsini tüketebilmekte mümkün olmuyor. Netice çoğu zaman aynı, el bile değmeden çöpe giden meyveler ve sebzeler.Market veya semt pazarından alırken yeterince almaya özen göstermek en iyi çözüm gibi görünsede tüketilecek miktarı tahmin etmek her zaman mümkün olamayabilir. Hem israfı önleyecek hemde meyve sebzeleri taze tüketmenize katkı sağlayacak bir kaç önerimiz var.

Sebze Suyu Hazırlayın

Lokantada yediğiniz yemeklerin ve özellikle çorbaların tadının damağınızda kalmasının en önemli sırlarından biri her birinin sebze suyu, et suyu veya tavuk suyu kullanılarak pişiriliyor olmasıdır. Sizde evinizde kendi sebze suyunuzu yapabilirsiniz. Böylece hem yemekler daha lezzetli olacaktır hemde israf ortadan kalkacaktır. Üstelik sebze suyunuza sonradan süzeceğiniz için sebzelerin normalde soyarak attığınız kabuklarınıda dahil edebilirsiniz. Hazırladığınız sebze suyunu tek yemeklik kullanım amaçlı porsiyonlayarak dondurabilir ve böylece sebzenizin ömrünü iyice uzatmış olursunuz.

Pirinç İle Çoğaltın

Buzdolabında kalmış az mikardaki sebzenizi değerlendirmek istiyorsunuz ancak tüm aileye yetmesi mümkün değil. Sebzeleri pişirirken içine pirinç eklemeniz hem farklı bir lezzet yakalamanızı hemde yemeğin miktarını arttırmanızı sağlayacaktır. Sebzeli pilav yapabileceğiniz gibi, bir sebze yemeğinide pirinçli pişirmeniz mümkün. Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan sulu köfte pişirebilir ve suyuna minik doğranmış sebzeler ekleyebilirsiniz. Çocuklar içinde bu yemek keyif verici olacaktır.

Reçel Yapın

Meyvelerin en bol ve uygun fiyatlı olduğu yaz mevsimlerinde kilolarca meyve alırız. Bu dönem hem kışa hazırlık hemde yenmeyecek meyveleri değerlendirmek için reçel yapmanın en uygun zamanıdır. Kayısı, erik, böğürtlen, çilek elinizde ne varsa her meyvenin reçelini yapmak mümkün.Yeşilleri soteleyin
Yeşil sebzeler, özelliklede yapraksı sebzeler çürümeye en hızlı başlayanlar arasındadır. Aldığınızda çok diri bir görünümleri olması bile bu duruma engel olamaz. Yeşillikleri sotelemek hem harika bir aromaya sahip olmalarını sağlayacak, hemde tazeliklerini korumanıza yardımcı olacaktır. Böylece gerektiğinde sadece zeytinyağı ve sarımsak ekleyerek bile tüketebilirsiniz.
Börek Yapın

Börek günün her saatinde rahatlıkla tüketilebilen yemeklerdendir. İster sabah kahvaltıda yiyin, ister öğlen veya akşam yemeğin yanında çeşit olarak. Üstelik değerlendirmek istediğini,z sebzeleri kullanarak sardığınız börekleri buzlukta muhafaza edebilir ve ihtiyaç oldukça pişirebilirsiniz.

Turşu Yapın

Sebzeleri değerlendirmenin en sık kullanılan yollarından biride turşu yapmaktır. Bir çok sebzenin turşusunu yapmak mümkün. Üstelik turşu illa çok miktarda olacak diye bir kuralda yok. Farklı farklı sebzelerin azar azar turşularını yapmanız sofranızın çeşitliliğini sağlayacaktır.

Yeşilleri soteleyin

Yeşil sebzeler, özelliklede yapraksı sebzeler çürümeye en hızlı başlayanlar arasındadır. Aldığınızda çok diri bir görünümleri olması bile bu duruma engel olamaz. Yeşillikleri sotelemek hem harika bir aromaya sahip olmalarını sağlayacak, hemde tazeliklerini korumanıza yardımcı olacaktır. Böylece gerektiğinde sadece zeytinyağı ve sarımsak ekleyerek bile tüketebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kalsın, meyveniz, sebzeniz, taze


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık