IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 30 Aralık 2012, 18:05   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yılbaşına özel menüler




Yılbaşı sofraları her zamankinden daha renkli ve ihtişamla hazırlanır. Çok özel tarifler uygulanır. Öyle ki bu zengin renk ve lezzet cümbüşü ile kendimizi yepyeni bir ortamda hisseder, damaklarımızı keyiflendirirken yeni yıla yeni umutlarla gireriz. İşte yılbaşı gecesi masalarınızı renklendirecek tarifler...


1 /2 /3 >
Fırında Tavuk
6 kişilik

Malzemesi:
1 butun tavuk, 150 gr tavuk göğüs eti 100 gr tavuk ciğeri, 2 çorba kaşığı margarin, Yarım su bardağı sıcak süt, 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi, 2 soğan, 2 diş sarımsak, 1 yumurta, 2-3 dal maydanoz, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 su bardağı sıcak su, Tuz, karabiber.

Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etini ve ciğeri küp küp doğrayın. Soğanları soyup kıyın, sarımsakları soyup ezin. Maydanozu temizleyip kıyın. Margarini geniş bir tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Ciğer ve göğüs etini ilave edip sürekli karıştırarak etler yumuşayıncaya kadar kavurun. Sıcak süt ve ekmek içini ekleyip karıştırın. Koyu bir sos haline gelince ateşten alın ve ılınmaya bırakın. Maydanoz, yumurta, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Tavuğu yıkayıp süzün ve içini hazırladığınız karışımla doldurun. Açık kısmını mutfak ipiyle dikin ya da birkaç kürdanla tutturarak kapatın. Tavuğun üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. Yağlanmış fırın kalıbına alıp sıcak suyu ekleyin. Kalıbın üzerini alüminyum kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp alüminyum kağıdı alın ve tavuğun üzeri iyice kızarıncaya kadar 10 dakika daha fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Jambonlu lokma
6 kişilik

Malzemesi:
Yarım su bardağı kıyılmış dana jambon, 4 kahve fincanı un, 1 çay bardağı galeta unu, 1 yumurta
2 çorba kaşığı eritilmiş margarin, 1 su bardağı süt, 2 kahve fincanı ufalanmış beyaz peynir, 1 tutam tarçın, kırmızı tozbiber, Tuz

Süsleme için:
Birkaç taze nane yaprağı

Hazırlanışı:
Un, galeta unu, yumurta, eritilmiş margarin, süt, peynir, jambon, tuz, tarçın ve kırmızı tozbiberi derin bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp bir saat dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın. Üzerlerine çatalla bastırarak dekoratif şekiller yapın. Bir tencerede tuz ilave edilmiş suyu kaynatıp hazırladığınız lokmaları haşlayın. Kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Haşlama suyundan da bir kaç kaşık üzerine ekleyin. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Maydanozlu rosto
6 kişilik

Malzemesi:
600 gr dana rosto, 2 demet maydanoz, 3-4 dilim salam, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 2 diş karanfil, Yarım tatlı kaşığı hardal, 4 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı kekik, 1.5 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Salamları ince şeritler halinde kıyın. Karanfilleri ezin. Defne yaprağını ufalayın. Sarımsakları soyup ezin. Salam, karanfil, defne yaprağı, sarımsak, hardal, 2 kaşık sıvıyağ, kekik, bir tutam tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. 5 dakika dinlendirin. Kalan sıvıyağı tencerede kızdırın. Rostoyu tencereye alıp sık sık çevirerek her tarafı kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyip eti yerleştirin. Hazırladığınız baharatlı karışımı etin her tarafına sürün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı firma verip 5 dakika pişirin. Sıcak suyu etin üzerine gezdirerek dokun. Kalıbın üzerini alüminyum kağıtla kapatın. Tekrar firma verip 30-35 dakika pişirin. Maydanozu temizleyip iri iri doğrayın ve düz bir tabağa alın. Eti fırın kalıbından alıp maydanoza bulayın. Etin pişme suyunu bir kaba alıp yüksek ateşte bir kaç dakika pişirin. Eti dilimleyip sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Yılbaşı pudingi
6 kişilik

Malzemesi:
1 su bardağı süt, 1 paket vanilya, 4 yumurta sarısı, 1.5 çorba kaşığı nişasta, 1 kahve fincanı tozşeker, 5 su bardağı süt kreması, 4 çorba kaşığı sade jöle, 2 çorba kaşığı rendelenmiş
çikolata, 10-15 kahve çekirdeği.

Hazırlanışı:
Sütü tencereye alıp vanilyayı ilave edin ve kaynatın. Yumurta sarıları, nişasta ve tozşekeri derin bir kaba alıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sıcak sütü azar azar yedirerek ilave edin.
Karışımı tencereye alıp kısık ateşte koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Puding kıvamına alınca ateşten alıp jöleyi ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Süt kremasının bir bardağını süsleme için ayırın. Kalan süt kremasını koyulaşıncaya kadar çırpın ve hazırladığınız pudinge ilave edin. Karışımı mikserle çırpın, ıslatılmış yuvarlak kalıba dökün. Buzdolabında iyice katılaşıncaya kadar bekletin. Pudingi kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Kalan süt kreması, çikolata ve kahve çekirdekleriyle süsleyip servis yapın.

Güneş salatası
4 kişilik

Malzemesi:
6 portakal, 1 mango, 1 kase kocayemiş, 1 kahve fincanı file badem, 1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tarçın.

Hazırlanışı:
Portakalları dilimleyip zarlarını çıkarın. Mangoyu soyup küp küp doğrayın. Kocayemişleri yıkayıp süzün. Bademi teflon tavada hafifçe kavurun. Pudra şekerini 1 bardak suyla şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Hazırladığınız meyveleri servis tabağına alıp şurubu üzerine gezdirin. Badem ve tarçınla süsleyip servis yapın.

Baharat Soslu Mısırlı Antre
4 kişilik

Malzemesi:
2 adet pırasa, 250 gr. Konseve mısır, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, Yarım su bardağı süt
4 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı toz maya, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı galeta unu, Tuz , biber.

Sos için
Yarım su bardağı tavuk suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı hardal, 1 çorba kaşığı limon suyu, Yarım çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı karışık baharat, kekik, nane, adaçayı, fesleğen, biberiye ve kıyılmış maydonoz.

Hazırlanışı:
Sos için gereken malzemeleri bir kavonoza alıp ağzını kapatın ve çalkalayıp buzdolabına koyun . Pırasaları temizleyip halkalar halinde doğrayın . Zeytinyağını tavada ısıtıp pırasayı ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika sote edin .
Fırını 180 dereceye ayarlayın . Yumurta , yumurta akı , süt , un , maya , mısır ve peyniri derin bir kapta karıştırın . Sufle kalıbını hafifçe yağlayıp galeta unu serpin . Mısırlı karışımın yarısını kalıba dökün .
Mısırlı karışımın üzerine pırasayı ilave edin. Kalan karışımı üzerine ekleyip önceden ısıtılmış fırında benmari usulü yaklaşık 40 dakika pişirin. Benmariden alıp tekrar fırına vererek 20 dakika daha pişirin.
Kalıbı fırından alıp soğumaya bırakın. Turtayı düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Hazırladığınız kavonozdaki baharatlı sosu dolaptan alıp tekrar çalkalayın ve mısırlı turtanın üzerine kaşık kaşık gezdirip servis yapın.

Fırında Üzümlü Ve Sebzeli Dana Rosto
4 kişilik

Malzemesi:
750 gr. rostoluk et, 1 adet soğan, 1 adet küçük havuç, 1 adet kırmızı biber, 1 su bardağı su, 1 dilim bayat ekmek, 1 çorba kaşığı çekilmiş fıstık, 1 tutam toz zencefil, Yarım kahve fincanı, limon suyu, Yarım su bardağı siyah kuru üzüm, 1 su bardağı kırmızı şarap, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, Yarım limonun rendelenmiş kabuğu, Tuz , karabiber

Hazırlanışı:
Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Havucu ince ince rendeleyin. Biberi ince şeritler halinde doğrayın. Sebzeleri tavaya alıp 1 bardak su ekleyin. Kısık ateşte sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin ve süzün.
Bayat ekmeği ıslatıp suyunu sıkarak ufalayın. Pişmiş sebzeleri bir kaseye alıp ekmeği ilave edin. Zencefil, fıstık, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Kuru üzümleri şarap, su ve rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte bir cezveye alıp kaynatın. Ateşten alıp karabiber serpin. Eti, bıçakla ortasından uzunlamasına keserek kestiğiniz yeri cep şeklinde açın.

Hazırladığınız sebzeli karışımı etin içine doldurun. Eti, yağlanmış fırın kalıbına alıp alüminyum folyo ile kapatın. Fırına verip 20 dakika pişirin. Folyoyu üzerinden alıp 20 dakika daha pişirin. Didlimleyip üzümlü sos eşliğinde servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yılbaşına Özel Tırnak Süslemesi Zen Ah Kadınlar 0 19 Aralık 2012 13:08
Yılbaşına özel kıyafetler pyracantha Ah Kadınlar 0 29 Aralık 2010 18:28
Yılbaşına özel elbiseler Hesna Ah Kadınlar 4 17 Aralık 2010 23:34
Mircde Kişilere göre özel menüler yapabilirmiyiz ? Enigmatic mIRC Scripting Sorunları 6 27 Ağustos 2007 02:53