IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Mart 2013, 23:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elmalı - Tarçınlı Çıtır




Elmalı - Tarçınlı Çıtır


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 15-20 dakika

Malzemeler:

1 yufka

5-6 adet kırmızı elma

2x1/3 ölçü/100 g toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı: Elmalar soyulur, rendelenir şeker ve tereyağı ile 5 dakika pişirilir, tarçın ilave edilir. Karışım yufkanın yarısına sürülür, yufka katlanır ve hamur keseceği ile şeritler halinde kesilerek yağlanmamış fırın tepsisine dizilir.175 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir.

Püf noktası: Fırından çıktıklarında yumuşak olmalarına rağmen dışarıda bekleyince çıtırlaşacaklardır. Aynı gün tüketilmez ve yumuşarsa tekrar fırınlayarak çıtırlaştırılabilirler. Çıtırlar kahvaltıda, çay saatinde hatta dondurma ile tatlı olarak da servis edilebilir.

Şefin önerisi: Pul biber, kekik, ezilmiş sarımsak ilave edilen zeytin ezmesi ile "zeytinli çıtırlar" yapılabilir

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cıtır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarçınlı Rulolar Violent Pastalar 0 25 Haziran 2012 23:47
Ballı ve Tarçınlı Kurabiye N999 Pastalar 0 21 Nisan 2012 23:59
Elmalı Çıtır Kek N999 Pastalar 0 03 Mart 2012 10:39
Elmalı Çıtır Börek YapraK Hamur İşleri 0 15 Şubat 2010 22:23