IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ağustos 2013, 17:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kek Hazırlamanın Püf Noktaları




1— Kek yaparken önce un elenir. Fırın tepsisıi veya kalıp yağlanır. (Margarin kağıdı ile tepsiyi yağlamak yeterlidir.)
2— Şekerle yumurta çarpılmadan önce gerekli bütün malzemeler hazırlanır. Şeker yumurta karışımı yeterli kıvama gelince bekletilmeden diğer malzemeler ilâve edilir. (Bekletilirse sulanır ve kabarmaz.)
3— Yumurta alüminyum kaplarda çarpılmaz. (Rengini bozar.)
4— Yumurta şekerle yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Elektrikli çarpıcı yoksa yumurtanın sarısı şekerle şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Akı ayrı bir yerde katı kar haline getirilir. Aklara önce şeker-yumurta sarısı karışımı katıp yedirilirsonra elenmiş un ilâve ediHp kaşıkla karıştırılır.
5— Kek hamurları daima ısıtılmış fırına konur. Fırının özelliğine göre hamur hazırlanırken (hazırlama durumu dikkate alınarak) fırın ısıtılır. Isısı ortadan biraz hafif hararette olmalıdır.
6— Pişerken fırın kapağı açılmaz.
7— Termostatsız elektrikli fırınlar fazla ısındığından hamur pişerken arada bir fırın söndürülüp yakılır.
8— Kekler pasta tenceresinde pişiriliyorsa ısısı ortadan hafif hararete ayarlanır.
9— Kekler soğuduktan sonra kabından çıkarılır. Alt kısmı üste gelmek üzere servis tabağına yerleştirilip üzerine pudra şekeri serpilir.

KEK VE PANDİSPANYA YAPIMININ PÜF NOKTALARI

- Yumurtalara badem veya emsali ile un katıldığı zaman tahta kaşık veya delikli emaye kepçe ile karıştırılmalıdır. Madenî kaşık ya da başka bir madeni şeyle karıştırılan pandispanya hamurları kabarmaz.
- Pandispanya veya kek hazırlanıp fırına konduktan sonra acaba pişiyor mu falan diye fırının kapağı açılıp bakılmamalıdır. 40 - 50 dakikalık süreler için yarım saatten evvel kapak açılıp bakılmaz. Kapak açılırsa kek süner.
- Revani gibi şurubu hemen sıcak sıcak ilâve edilmek mecburiyeti olan tatlılar evdeki fırında değil de dışardaki fırına verildi ise pişme müddetinin sonunda fırına hazırlanmış olan şurup da götürülmeli hemen fırında ilâve edilip tekrar fırına koydurarak 5-6 dakika sonra çıkartılıp alınmalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hazırlamanın, kek, noktaları, püf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etkili Bir Konuşma Hazırlamanın Püf Noktaları Sue Kişisel Gelişim 0 27 Temmuz 2012 11:58
Zayıflama Çayı Hazırlamanın Püf Noktaları Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 16 Nisan 2012 09:25
Bebek odası hazırlamanın püf noktaları AnqeL Aile Evlilik ve Çocuklar 1 19 Şubat 2012 20:32
Cildinizi kışa hazırlamanın en iyi yolları YapraK Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 27 Aralık 2009 05:03
Bebek maması hazırlamanın 7 yolu Juventus Çocuk Sağlığı 0 07 Kasım 2009 10:57