15 Aralık 2016, 13:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | 7 bolgeden 7 bayram tatlısı tarifi! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Unlu şef Eyup Kemal Sevinc’in 7 bolgemizin birbirinden lezzetli 7 tatlı tarifi bayram sofranızı susleyecek... Unlu şef Eyup Kemal Sevinc’in Baklavalık Boreklik ve Cok Amaclı Eriş Un’la hazırladığı “bayram tatlıları menusunde” Kars mutfağının en ozel lezzetlerinden Dede Baba Tatlısı, Cankırı’nın adını şeklinden alan Gul Tatlısı, Tekirdağ’ın meşhur tatlısı Hayrabolu, Mersin’in vazgecilmez lezzetlerinden Kerebic, Karadenizlilerin en sevdiği tatlıların başında gelen Laz boreği, İzmir’in unu tum Turkiye’ye yayılmış lezzetlerinden lokma tatlısı ve Guneydoğu mutfağının gozdesi Şam Tatlısı yer aldı. Siz de bu tariflerden en cok hoşunuza gideni secerek, geleneksel Turk mutfağının en guzel lezzetlerinden birini bayram sofralarınıza taşıyabilirsiniz. İşte 7 bolgemizden bu bayramda damağınızı tatlandıracak en ozel unlu tarifler... 18 DEDE BABA TATLISI- KARS DOĞU ANADOLU BOLGESİ (6-8 kişilik) Malzemeler Hamuru icin; 3 su bardağı ERİŞ UN ,3 cay bardağı şeker, 3 adet yumurta , 2 cay bardağı yoğurt , 250 gr tereyağı ,1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu Uzeri icin; 1 yumurta sarısı, 1 su bardağı ceviz,1 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı Hamuru icin bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri cırpın. Daha sonra yoğurt ve eritilmiş tereyağını da sırasıyla ekleyerek cırpma işlemine devam edin. Birer paket vanilya ve kabartma tozu eklediğiniz karışıma ERİŞ UN‘u da katarak cırpın. İstenen kıvama gelen hamuru dolapta soğutun. Yağlanan fırın tepsisine soğuyan kek hamurundan kare kalıpla parcalar kesip yerleştirin. Uzerlerine yumurta sarısı surup toz şeker serpin, cevizlerle susleyip onceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuk veya ılık servis edin. 28 GUL TATLISI- CANKIRI İC ANADOLU BOLGESİ (6-8 kişilik) Malzemeler Hamuru icin; 3 su bardağı ERİŞ UN, 250 gr tereyağı, 2 kaşık yoğurt, 2 kaşık aycicek yağı,1 adet yumurta, 1,5 cay bardağı irmik, 250 gr ceviz Şerbeti icin; 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su Yapılışı Hamuru icin bir karıştırma kabında tereyağı, ERİŞ UN ve diğer malzemeleri karıştırın, hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla acın hamuru 4′e bolun. Cevizin 1/4′unu her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halkalar halinde kesin. Bolduğunuz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin, onceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Şerbeti icin şeker ve suyu kaynatın. Piştikten sonra sıcak şerbet dokun ve soğuk servis edin. 38 HAYRABOLU TATLISI - TEKİRDAĞ MARMARA BOLGESİ (4 kişilik) Malzemeler Hamuru icin; 2 su bardağı ERİŞ UN, 500 gr tuzsuz peynir, 3 adet yumurta, Yarım su bardağı irmik, 1 cay kaşığı karbonat, Yarım cay kaşığı kabartma tozu Şerbeti icin; 4 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, 2-3 damla limon suyu Uzeri icin; 200 gr kaymak Yapılışı Hamur kabınıza yumurtaları kırın ve iyice cırpın. Peyniri catal ile ezin ve yumurtaların uzerine dokerek karıştırın. Karışımın uzerine, irmik, karbonat ve kabartma tozunu ilave ederek iyice karıştırın. Son olarak ERİŞ UN’u azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan kucuk bezeler koparın ve avucunuzun icinde şekil vererek fırın tepsisine dizin. 170 dereceye ayarlanmış fırında uzerleri pembeleşene dek pişirin. Şerbet icin gerekli şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve ocakta kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca uzerine 2-3 damla limon sıkın. Fırından cıkan tatlıyı tencerede kaynayan şerbete atın ve bir sure şerbeti emmesini sağlayın. Tabağa alınan tatlıyı soğuduktan sonra uzerine kaymak koyarak servis edin. Arzuya gore uzerine Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. 48 Unlu şef Eyup Kemal Sevinc’in Baklavalık Boreklik ve Cok Amaclı Eriş Un’la hazırladığı “bayram tatlıları menusunde” Kars mutfağının en ozel lezzetlerinden Dede Baba Tatlısı, Cankırı’nın adını şeklinden alan Gul Tatlısı, Tekirdağ’ın meşhur tatlısı Hayrabolu, Mersin’in vazgecilmez lezzetlerinden Kerebic, Karadenizlilerin en sevdiği tatlıların başında gelen Laz boreği, İzmir’in unu tum Turkiye’ye yayılmış lezzetlerinden lokma tatlısı ve Guneydoğu mutfağının gozdesi Şam Tatlısı yer aldı. Siz de bu tariflerden en cok hoşunuza gideni secerek, geleneksel Turk mutfağının en guzel lezzetlerinden birini bayram sofralarınıza taşıyabilirsiniz. İşte 7 bolgemizden bu bayramda damağınızı tatlandıracak en ozel unlu tarifler... DEDE BABA TATLISI- KARS DOĞU ANADOLU BOLGESİ (6-8 kişilik) Malzemeler Hamuru icin; 3 su bardağı ERİŞ UN ,3 cay bardağı şeker, 3 adet yumurta , 2 cay bardağı yoğurt , 250 gr tereyağı ,1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu Uzeri icin; 1 yumurta sarısı, 1 su bardağı ceviz,1 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı Hamuru icin bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri cırpın. Daha sonra yoğurt ve eritilmiş tereyağını da sırasıyla ekleyerek cırpma işlemine devam edin. Birer paket vanilya ve kabartma tozu eklediğiniz karışıma ERİŞ UN‘u da katarak cırpın. İstenen kıvama gelen hamuru dolapta soğutun. Yağlanan fırın tepsisine soğuyan kek hamurundan kare kalıpla parcalar kesip yerleştirin. Uzerlerine yumurta sarısı surup toz şeker serpin, cevizlerle susleyip onceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuk veya ılık servis edin. GUL TATLISI- CANKIRI İC ANADOLU BOLGESİ (6-8 kişilik) Malzemeler Hamuru icin; 3 su bardağı ERİŞ UN, 250 gr tereyağı, 2 kaşık yoğurt, 2 kaşık aycicek yağı,1 adet yumurta, 1,5 cay bardağı irmik, 250 gr ceviz Şerbeti icin; 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su Yapılışı Hamuru icin bir karıştırma kabında tereyağı, ERİŞ UN ve diğer malzemeleri karıştırın, hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla acın hamuru 4′e bolun. Cevizin 1/4′unu her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halkalar halinde kesin. Bolduğunuz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin, onceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Şerbeti icin şeker ve suyu kaynatın. Piştikten sonra sıcak şerbet dokun ve soğuk servis edin. HAYRABOLU TATLISI - TEKİRDAĞ MARMARA BOLGESİ (4 kişilik) Malzemeler Hamuru icin; 2 su bardağı ERİŞ UN, 500 gr tuzsuz peynir, 3 adet yumurta, Yarım su bardağı irmik, 1 cay kaşığı karbonat, Yarım cay kaşığı kabartma tozu Şerbeti icin; 4 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, 2-3 damla limon suyu Uzeri icin; 200 gr kaymak Yapılışı Hamur kabınıza yumurtaları kırın ve iyice cırpın. Peyniri catal ile ezin ve yumurtaların uzerine dokerek karıştırın. Karışımın uzerine, irmik, karbonat ve kabartma tozunu ilave ederek iyice karıştırın. Son olarak ERİŞ UN’u azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan kucuk bezeler koparın ve avucunuzun icinde şekil vererek fırın tepsisine dizin. 170 dereceye ayarlanmış fırında uzerleri pembeleşene dek pişirin. Şerbet icin gerekli şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve ocakta kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca uzerine 2-3 damla limon sıkın. Fırından cıkan tatlıyı tencerede kaynayan şerbete atın ve bir sure şerbeti emmesini sağlayın. Tabağa alınan tatlıyı soğuduktan sonra uzerine kaymak koyarak servis edin. Arzuya gore uzerine Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bayram Krakeri (Zanza) Tarifi | AngeL | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 05 Ekim 2014 22:31 |
Köfteli bayram çorbası Tarifi | AngeL | Çorbalar | 0 | 05 Ekim 2014 22:27 |
Bayram Tatlısı tarifi | Zen | Tatlılar | 0 | 01 Kasım 2012 19:44 |