IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Aralık 2016, 13:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan’a ozel yoresel lezzetler!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Urfa’ya ait en guzel doğu yemeklerinden biri olan Beli Kıvrık, ozel misafirlere yapılan ya da ozel gunlerde ikram edilen muhteşem bir tat. Bulgur ile yapılan Cacıklı Kofte de Malatya’nın ozenli sofralarında sunulan cok ozel bir lezzet.

BELİ KIVRIK (URFA)
Malzemeler
- 3 adet uzun patlıcan
- 2-3 adet dometes
- 6 adet yeşil biber
- 360 gr. yağlı kıyma
- 1 tane buyuk soğan
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
İlk olarak patlıcanları dibine kadar gelmeyecek şekilde enine şeritler halinde kesin. Yeşilbiberleri ve soğanı ince ince kıyın. Domates haric butun malzemeleri kıyma ile birlikte iyice yoğurun.
Hazırlanan kofte harcını patlıcanların enine kesilen aralarına doldurup genişce bir tencereye dizin. Domatesleri patlıcanların yanına koymak icin ikiye bolerek hazırlayın. Yemeği pişireceğiniz kaba bir kac kaşık su koyup ocağın uzerine yerleştirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp patlıcanlar yumuşayana kadar ağzı kapalı pişirin.
Patlıcanlar suyunu saldıktan sonra mutlaka tekrar cekmesini bekleyin. Piştiğinde suyu hemen hemen bitmiş olur. Suyunu cekmesi icin malzeme yumuşadıktan sonra bir sure ağzı acık pişirin.
Not: Patlıcanların acısını almak icin kaynayan tuzlu suda birkac dakika bekletin, soğuyunca yemeğinizi yapmaya başlayın.

Cacıklı Kofte (Malatya)
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 300 gr taze yıkanmış ıspanak
- 3 yemek kaşığı kadar un
- 2 su bardağı kadar sıcak su
- Yarım kg. yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 Adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yumurta akı
- Pul biber
- Tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak ince bulgurunuzu derin bir kaba alıp, uzerine sıcak suyu ekleyip, kapağını kapatın. Bulgurlar yumuşayınca icine soğanı ince ince rendeleyin, sarımsakları ezip ekleyin.
Daha sonra icine un, tuz, nane ve yumurta akını da ekleyip, yoğurmaya başlayın. Daha sonra kıvamını bulan bu kofte harcından fındık buyukluğunde parcalar koparıp, elinizle yuvarlayıp bir kenara ayırın. Daha sonrasında derin bir tencereye su koyup, tuz atın ve kaynamasını bekleyin. Hazırlayıp bir kenara ayırdığımız bulgur koftelerini kaynayan suya atıp haşlayın. Kofteler pişince kevgir yardımıyla alıp, servis tabağına aktarın.
Margarini bir tavada eritip, icine pul biber katın ve kızartın. Ayrı bir kap icinde tuzlu yoğurt ve haşlanmış ıspanağımızı harmanlayın. Harmanlanan harcın icine koftelerin yarısını ilave edip tekrar karıştırın.
Servis kabına alıp kalan bulgur koftelerini uzerine serpiştirin. Ayrı bir tavada nane, pul biber ve tereyağı ile sos hazırlayıp uzerine gezdirin ve servis yapın.

Malatya’nın Cacıklı Koftesi ve Urfa’nın ozel yemeklerinden Beli Kıvrık, iftar sofralarınıza gelsin...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan Ayina Ozel Ucretsiz Cepten Internet. grineX İnternet Dünyasından Haberler 0 18 Haziran 2015 01:31
Diyarbakır Ramazan’a hazır Kayahan Haber Arşivi 0 11 Ağustos 2010 03:20
Eski Ramazan’da oruç yiyenler NucLeaR İslamiyet 0 25 Ağustos 2009 22:16
İstanbul’da “Ramazan Kandilleri”, Üç ayrı Mekânda Yanmaya Devam Ediyor Cemalizim Kültür ve Sanat 0 02 Eylül 2008 00:43
Topkapı’da Ramazan, Muhteşem Bir Şölenle Başladı Cemalizim Kültür ve Sanat 0 02 Eylül 2008 00:42