IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yemek Tarifleri (https://www.ircforumlari.net/yemek-tarifleri/)
-   -   Fırında salamura yılbaşı hindisi tarifi! (https://www.ircforumlari.net/yemek-tarifleri/764787-f305r305nda-salamura-y305lba351305-hindisi-tarifi.html)

Sanem 15 Aralık 2016 14:07

Fırında salamura yılbaşı hindisi tarifi!
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yılbaşı menusu hindisiz olmaz diyenlerdenseniz, ‘Fırında Salamura Yılbaşı Hindisini’ denemenizi mutlaka oneririz.
[h=1]FIRINDA SALAMURA YILBAŞI HİNDİSİ[/h] Malzemeler:
Hindi 1 adet
Salamura Suyu 3 litre
Ceşnili Tereyağ 100 gram
Kestaneli İc Pilav yeterince
Soğan 2 adet
Salamura Suyu’nun hazırlanışı:
Su 3 Litre
Kaya Tuzu 100 gram
Şeker 100 gram
Kişniş Tohumu kırılmış 3 tatlı kaşığı
Tane Karanfil butun 8 adet
Tane Karabiber kırılmış 8-10 adet
Defne Yaprağı 3 adet
Tum malzemeleri uygun boy bir tencereye koyup ara ara karıştırarak, şeker ve tuz eriyene kadar orta ateşte pişirin ve soğumaya alın.
Soğuduktan sonra suzun.
Ceşnili Tereyağ’ın hazırlanışı:
Tereyağ oda sıcaklığında 100 gram
Soya Sos 1 yemek kaşığı
Limon Suyu 1 yemek kaşığı
Taze Dağ kekiği kıyılmış 1 tatlı kaşığı
Maydanoz kıyılmış 1,5 tatlı kaşığı
Sarımsak kıyılmış ½ cay kaşığı
Tum malzemeleri uygun bir kapta birleştirip elinizle yoğurarak homojen bir hale getirin.
Kestaneli İc Pilav’ın Hazırlanışı:
Pirinc 200 gr
Tavuk suyu veya su 300 ml
Tereyağı 1,5 corba kaşığı
Zeytinyağı 1,5 corba kaşığı
Soğan – yemeklik kıyılmış 1 adet orta boy
Kestane 15 adet
Badem 15 – 20 adet
Cam fıstığı 1 corba kaşığı
Kuş uzumu 1 corba kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Şeker ½ tatlı kaşığı
Karabiber ½ tatlı kaşığı
Tarcın ½ cay kaşığı
Yenibahar ½ tatlı kaşığı
Pirinci soğuk suda 20 dakika kadar bekletin ve berrak su akana kadar yıkayıp suzun.
Kestaneleri bıcağın ucu ile cizdikten sonra 20 dakika suda bekletin ve suzdukten sonra 5-6 dakika 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Bu sayede kabukları kolay soyulacak ve formunu muhafaza edecektir.
Kullanacağınız bademler kabuklu ise 10 dakika sıcak suda bekletin ve kabuklarını soyun.
Kuş uzumunu sıcak suda bekletin. Yumuşayınca suzun ve saplarını ayıklayın.
Tereyağ ve Zeytinyağını tencerede kızdırın, once cam fıstıklarını, bademleri ve kestaneleri ekleyerek renk alıncaya kadar kavurun, sonra soğanı ekleyin ve kavurun.
Pirinci tencereye alın ve ara ara kevgir ile cevirerek kavurun. Devamında butun baharatları, tuzu ve şekeri ekleyin.
Onceden kaynatılmış tavuk suyunu ve kuş uzumunu pirince ekleyin, bir kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve orta hararetli ateşte suyunu cekip ustu goz goz oluncaya kadar pişirin.
Kapağın altına kağıt havlu koyun ve ateşi iyice kısıp 5 - 6 dakika pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra 15 dakika demlenmeye bırakın.
Salamura Yılbaşı Hindisi’nin hazırlanışı:
Butun hindiyi soğuk suda yıkayıp kuruladıktan sonra uzerinde tuy olup olmadığını kontrol edin. Eğer tuy var ise ateşin uzerinde tuylerini tutsuleyin.
Hindiyi uygun boy bir tencerenin icine oturtun ve uzerini salamura suyu ile kaplayın.
Buzdolabında iki saat dinlendirin. İki saat sonunda hindiyi salamura suyundan cıkarıp suzdurun ve uzeri acık olarak buzdolabında iki saat bekleterek kurutun.
Hindinin goğus kısmındaki deriyi yırtmadan parmağınızla etten ayırın ve hazırladığınız ceşnili tereyağın yarısını etle deri arasına surun.
Hazırladığınız İc Pilavı hindinin icine doldurun ve yarım limon ile doldurduğunuz boşluğu kapatın.
Hindiyi bağlayın. Kalan ceşnili tereyağ ile hindinin heryerini yağlayıp tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Uygun boy bir fırın tepsisi alın ve zeminine parmak kalınlığında halka halka doğradığınız soğanı yayın.
Hindiyi goğus kısmı yukarı gelecek şekilde soğanın uzerine oturtun. 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Hindinin sırtı uste gelecek şekilde cevirin ve 30 dakika daha pişirin.
Son olarak hindiyi tekrar ilk poziyonuna alın ve 30 dakika daha fırınlayın.
Servis etmeden once 20 dakika dinlendirin ve iplerini kesin.
Afiyet olsun.
Kadir Has Universitesi Cibali Kampusu Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde yer alan ve ağız tadını bilenlerin tercih ettiği mekanlardan Chefschool’un deneyimli şefi Buğra Ozgul, yılbaşında ne pişirsem sorusuna guzel bir tarifle yanıt veriyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net