Pratik midye boreği tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 3 adet yufka 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Sosu icin: 1 su bardağı su Yarım su bardağı sut 2 yemek kaşığı tereyağı Uzeri icin: 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı: Su ve sutu karıştırıp kucuk bir soslukta ısıtın. Isınan sute tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın. Sos soğurken peyniri rendeleyip kıydığınız maydanozlarla karıştırın. Yufkayı 4 eşit parcaya bolun. Ucgen parcayı mutfak tezgahına serin ve fırca yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde surun. Fotoğraftaki gibi ucundan ve sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar buzun. Kenarda kalan geniş parcaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin. Uc kısıma 2 tatlı kaşığı kadar peynirli harctan koyarak kapatın ve yufkayı fotoğraftaki gibi sarın. Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların uzerine kalan sosu gezdirin. Yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp fırca yardımıyla surun. İsteğe gore corek otu serpin. 180 derece onceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Lezzeti ve sunumuyla kalbinizi calan midye boreği tarifi... |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:10. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net