![]() |
Sevgiliyle Yapılabilecek Yeni Yıl Menüsü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yılbaşı gecesini sevgilinizle evde geçirmeye karar verdiniz ve yeni yıla birlikte yaptığınız leziz tariflerle girmek istiyorsunuz. O halde sizin için hazırladığımız muhteşem menüye bir göz atın! Ana yemeğinden pastasına, salatasından pizzasına kadar her şeyi tek tek sizin için bir araya getirdik. Nar Soslu Dana Antrikot Malzemeler: • 500 kg lokum bonfile • 2 adet nar • 4 adet kuru soğan • 1çay bardağı zeytinyağı • 1-2 yemek kaşığı tereyağı • 1 tatlı kaşığı tuz • 1/2 tatlı kaşığı karabiber • 1 su bardağı sebze suyu Tarif: 1-Bonfileleri zeytinyağı ve tuzla soslayıp kenara alın.2-Narların tanelerini ayıklayın ve Arçelik B-Fit Sebze ve Meyve Sıkacağı’nda suyunu sıkın. 3-Soğanları Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da doğrayın. 4-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız tavaya zeytinyağını ekleyip soğanları kavurun. 5-Tuz, karabiber, nar suyu ve sebze suyunu ekleyip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. 6-Dinlenen bonfileleri Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız döküm tavada iyice pişirin. 7-Pişen etlerin üzerine narlı sosu döküp servis edin. 8-Afiyet olsun! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: • 1 çay bardağı kinoa • 1,5 bardak su • Yarım demet kale • 1 adet kırmızı elma • Yarım limon suyu • 2 yemek kaşığı nar ekşisi • Yarım su bardağı ceviz • 1 çay kaşığı tuz Tarif: 1-Kinoaya üzerini çok az geçecek kadar su ilave edin. 20-30 dakika kadar suda bekletin ve sonra süzün. 2-Süzülen kinoayı Arçelik Ankastre Ocak’ta tencereye alıp 1,5 bardak su ilave ederek kısık ateştepişirin. 3-Kinoa soğurken kaleleri yıkayın, Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da doğrayın. 4-Ayrıca elmaları küp küp doğrayın. 5-Soğuyan kinoların üzerine kale yapraklarını ve ceviz içini ekleyin. 6-Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. 7-Son olarak elma küplerini de koyun. 8-Afiyet olsun! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 1 adet sarı domates 1 adet kırmızı domates 1 adet turuncu domates 100 g mozzarella 8-10 dal taze fesleğen 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nar ekşisi Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Tarif: 1-Domatesleri orta kalınlıkta dilimlere kesin. 2-Servis tabağına sırası ile bir domates bir mozzarella dizin. 3-Birkaç yaprak fesleğen atın. 4-Zeytinyağı, fesleğen yaprakları, nar ekşisi, tuz ve karabiberi Arçelik Doğrayıcı’ya alıp karıştırın. 5-Karışımı domateslerin üstünde gezdirin. 6-Afiyet olsun! Kalpli Aşk Pizzası Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: Hamuru için; • 1 su bardağı ılık süt • 1 yemek kaşığı seker • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz • 1 paket kuru maya • Aldığı kadar un Üzeri için; 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 1 tatlı kaşığı ketçap 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet büyük domates 1 yemek kaşığı sıvı yağ 6-7 dilim sucuk Dilim yeşil zeytin Roka yaprakları Tarif: 1-Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine aldığınız Ilık sütün içine maya ve şekeri döküp 5 dakika bekletin. 2-Ardından un, ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra streç filmle üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için bekleyin. 3-Mayalanan hamuru tezgahta kalp şekli verecek şekilde açın. 4-Üzerine ketçap, domates salçası ve sıvı yağı karıştırıp sürün. 5-Ardından mozzarella peynirini ekleyin. Domates, sucuk ve zeytini ekleyip 180 dereceye ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da malzemeler kızarana kadar pişirin. 6-Çıkardıktan sonra roka yapraklarıyla süsleyip servis edin. 7-Afiyet olsun! Kırmızı Kadife Dokulu Kek Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Keki için; • 4 adet yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı tam yağlı süt • 100 g tereyağı • 2, 5 su bardağı un • 1 paket kabartma tozu • Yarım çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası • 1 yemek kaşığı vanilya özütü • 3 tatlı kaşığı kakao Kreması için; • 200 g mascarpone peyniri • 200 ml sıvı krema • 2 çorba kaşığı toz krem şanti • 3 çorba kaşığı pudra şekeri Tarif: 1-Un ve kakaoyu eleyip bir kaba alın. 2-Oda sıcaklığındaki sütün içerisine toz gıda boyasını ekleyip karıştırın. 3-Yine oda sıcaklığındaki tereyağı ile toz şekeri Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nde krema kıvamına gelene kadar çırpın. 4-İçerisine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. 5-Kırmızı renkli sütlü karışımı ve vanilya özütünü ekleyin. 6-Azar azar un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. 7-Hamuru 21-22 cm’lik yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökün. 8-170 dereceye ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 50 dakika pişirin. 9-Soğuyan kekin üst bombeli kısmını bıçakla kesip alın. 10-Kalan keki 2 eşit parçaya kesin. 11-Kreması için sıvı kremayı tam 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nın derin dondurucu kısmında tutun. 12-Dondurucudan çıkarıp koyulaşana kadar Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırpın. 13-İçine mascarpone peynirini, toz krem şantiyi ve pudra şekerini ekleyerek tekrar çırpın. 14-Koyulaşan kremayı kekin arasına ve üzerine sürün. 15-Pastanızı 2-3 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’nda 16-Üzerini sıkma torbasına koyduğumuz artan krema ile süsleyip spatula yardımıyla her tarafına sürün. 17-Afiyet olsun! |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk