![]() |
Patates Haşlama Süresi Ve Patates Nasıl Haşlanır?? Patates Haşlama Süresi Ve Patates Nasıl Haşlanır ?? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Patates haşlama çocukluğumuzdan beri en sevdiğimiz besinlerdendir. Onu bazen salatalarımızda, bazen böreklerin ya da gözlemelerin iç harcı olarak, bazen de üzerine sadece tuz ve karabiber serperek tükettik. Bu kadar çok sevdiğimiz haşlama patates yapmanın da kendince kuralları ve dikkat edilmesi gereken püf noktaları var. Öyleyse gelin kolay patates haşlamanın sıralarını size anlatalım! Patates Haşlama Nasıl Yapılır? İlk olarak haşlanacak patatesin iyice yıkanması ve temizlenmesi gereklidir. Kaynama suyu zamanla buharlaşıp azalacağı için; tenceredeki su, patatesleri 2-3 parmak kadar geçecek şekilde olmalıdır. Haşlanacak patateslerin kabuklarını soyup soymamak tamamen tercihinize kalmış. Ama kabuksuz patateslerin daha hızlı haşlanacağını söyleyebiliriz. Patateslerin üzerine su ekledikten sonra, hem daha lezzetli olması hem de daha hızlı haşlanması için suya bir tutam tuz ekleyebilirsiniz. Ne çok harlı ne de çok kısık olmayan orta derecede açık olan ocakta patatesleri haşlanmaya bırakın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Haşlanmış Patates ile Ne Yapılır? Patates haşlama besin değeri oldukça yüksek ve doyurucu bir öğündür. Haşlanmış patatesi sade olarak yemeklerinizin yanında garnitür şeklinde tüketebileceğiniz gibi, enfes tariflere de dahil olan bir malzemedir. Yoğurt, mayonez, hardal gibi soslarla leziz ve pratik bir salataya dönüşebilirken, baharatlarla zenginleştirilerek börek harcında kendine yer bulabilir. Alıntılar |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:17. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk