Elma dolması' birincilik getirdi Elma dolması' birincilik getirdi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alaşehir 4. Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinliklerinde düzenlenen 'Üzüm lezzetleri' yarışmasının birincisi Osmanlı Saray mutfağından 'Elma dolması' yemeği ile Zeliha Yıldırım oldu Alaşehir 4. Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinliklerinde düzenlenen 'Üzüm lezzetleri' yarışmasının birincisi Osmanlı Saray mutfağından 'Elma dolması' yemeği ile Zeliha Yıldırım oldu. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde düzenlenen 4. Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali etkinliklerinde Üzüm Lezzetleri yarışması yapıldı. Kongre Parkı’nda yapılan yarışmaya 29 yarışmacı katıldı. Yarışmada Osmanlı Lezzetlerinden olan elma dolması yemeğini yapan Zeliha Yıldırım birinci oldu. Yapılan yemeklerde üzüm kullanma zorunluluğu bulunan yarışmada jüri üyeliğini Yaşar Çataldere, Ferhat Kabataş, Hüseyin Korkmaz, Duygu Zencir ve Havva Erdemanar yaptı. Yemeklerde lezzet, görünüş ve harcanan emek üzerinden değerlendirme yapıldı. Zeliha Yıldırım’ın ilk sırayı aldığı yarışmada Emel Coşkun ikinci, Ayşe Sağlam üçüncü oldu. Yarışma sonunda birinci olan Zeliha Yıldırım, "Çok mutluyum, başkanımız bizlere böyle bir fırsat verdiği için çok teşekkür ederim. Osmanlı mutfağından üzüm suyunda pişmiş Osmanlı usulü elma dolması yaptım. İçinde kuzu eti, üzüm, tarçın, baharatlı, tereyağlı, bademli Osmanlı usulü elma dolması yaptım. Evde yaklaşık dört saatlik bir çalışma ile yemeği yapabildim. Birinci olduğum için çok mutluyum." dedi. Elma Dolması nasıl yapılır? MALZEMELER 8 adet orta boy Niğde elması 1 çay bardağı pirinç -½ çay bardağı kıyma 1 kaşık yağ 5 kaşık toz şeker İhtiyaç kadar tuz. NASIL YAPILIR? Elmaların kabukları soyulur. Şekilleri bozulmadan sap kısmından başlanarak elmalar parçalanmadan oyulur. Elmalar kararmasın diye limonlu suya konur. Ayrı bir kapta yıkanmış pirinç, kıyma, yağ ve tuz harmanlanır. Çay kaşığı yardımı ile elmaların oyuk kısmına dikkatlice doldurulur. Tencereye dizilir. Üstüne toz şeker serpilerek suyu ayarlanır. Pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. haberturk |
Cevap: Elma dolması' birincilik getirdi Parçalamadan oymak için kaç kilo elma almamız gerekiyor acabası |
Cevap: Elma dolması' birincilik getirdi Alıntı:
|
Cevap: Elma dolması' birincilik getirdi Alıntı:
|
Cevap: Elma dolması' birincilik getirdi Biberin suyu mu çıktı? Ben yiyemem cidden pişince hamur gibi birsey olur elma. Sevdiğim bir meyve vardı onu da yemeğe dönüştürmeyin :) |
Cevap: Elma dolması' birincilik getirdi Başlığı görünce çok gülesim geldi pelte gibi bişey olur zaten :) |
Cevap: Elma dolması' birincilik getirdi vallah ya .. elma ayrı dolma ayrı olmalı. bazı seyler karismamali bence |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:02. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net