IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2013, 13:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muhteşem Yüzyıl dizisi masala dönüştü




ECE ER / TELEVİZYON GAZETESİ
Muhteşem Yüzyıl Masala Dönüştü!

Muhteşem Yüzyıl, hepimizin gözünü kırpmadan seyrettiğimiz adı gibi muhteşem bir yapım. Fakat bu sezon sanki arap saçına döndü! Pek çok tarihi bilgiyi sanki araştırmadan yazılmaya başladı gibi geliyor bana. Diyeceksiniz ki daha önce sapma olmamış mıydı? Evet, oldu ama dizide bu sezon kadar karmaşa yaşanmamıştı.
Osmanlı Tarihinde, kadının adı yok! Bilgilerine erişebildiğimiz kadın sayısının az olduğunu daha önce ki yazılarımda belirtmiştim. İzlenebilirliği arttırmak için de araya çeşni niteliğinde aşklar katıldığını, bunun da doğru olduğunu, izleyicinin bunu beklediğini de savunduğum için şimşekleri de üzerime çekmekten korkmadığımı da sanırım sizlere hissettirmiştim.
Ancak, diziyi aşka bu kadar da bulamak doğru mu? Hiç de değil! Kanuni Sultan Süleyman’ın aşk bahçesine kabul buyurduğu Nazenin’de nereden çıktı? Neyse ki bu akşam Survivor esintisine ilk noktayı koyarak Nazenin’e acı son ile “Elveda!” diyeceğiz. Ne diyeyim çareyi “Kurtulduk!” demekte buluyorum. Darısı diğer gerçek olmayan karakterlere İnşallah!

Bu arada, Şehzade Mehmet'in tek çocuğu Baharnaz Hatun'dan olma Hümaşah Sultan'dır. Annesi Baharnaz Hatun hakkında tarih sayfalarında bir bilgi bulunmamakla beraber Hümaşah Sultan (1544- 1582) hakkında da pek bilgi yoktur. Hümaşah Sultan hakkında bilgileri bildiğin kadarı ile sizlerle paylaşmak istiyorum. Şehzade Mehmet dünyadan göçüp giderken meğer baba olmaya hazırlanıyormuş da haberi yokmuş.
Hümaşah Sultan daha anne karnındayken ( Baharnaz Hatun'un 2 aylık gebe olduğu biliniyor) talihsiz bir hayata başlamış ve babasız doğmuştur. Hümaşah Sultan, Hürrem tarafından büyütülür. Hürrem'in eli değmişken o da dolaylı olarak entrikalara karışmıştır tabi ki. Kanuni Sultan Süleyman'ın ''Kıymetli Şehzadesi''nin bahtsız çocuğu Hümaşah Sultan dedesi tarafından çanta gibi her gittiği yere götürüldü. Hanedan tarafından en sevilen olmuştur. Hümaşah Sultan nerede? Dizi de var da benim haberim mi yok?
Hümaşah Sultan'ın 2. evliliği Hürrem'in baskısı ile 2. Selim'in öğretmeni Lala Kara Mustafa ile gerçekleşmiştir. Lala Kara Mustafa, işi gereği Şehzade Selim ve Şehzade Beyazıd'ın yanında bulunmaktaydı. Hümaşah Sultan da sarayda haftalarca kalırdı. Hürrem Sultan öldükten sonra Lala Kara Mustafa Paşa, Şehzade Selim ve Şehzade Beyazıd'ın arasını bozmuştur. Şehzade Beyazıd'ı babasına karşı isyana teşvik etmiş ve başarılı da olmuştur. Bu damatta Hürrem'e yakışmış değil mi? Hümaşah Sultan hakkında tarihimizde bilgi bulunmaktadır.



Hümaşah Sultan kısacık hayatına 3 evlilik sığdırmıştır.
1. evliliğini 1566 yılında Damat Mehmet Ferhat Paşa ile yaptı. Bu evlilikten 4 erkek ve 5 kız çocuk dünyaya getirdi.
2. evliliğini Damat Lala Kara Mustafa Paşa ile yaptı. Bu evlilikte de bir oğlu oldu.
3. evliliğini Damat Gazi Mehmet Paşa ile yaptı.
1582 yılında vefatından sonra babası Şehzade Mehmet'in türbesine gömüldü. Baba- kız ölüm ile kavuşmuş oldu. Tarihte hakkında bilgi olan nadir Sultanlardan biri olan Hümaşah Sultan’ın entrikaların analarından bir tanesi olmasına rağmen ortalarda görünmemesi doğrusu beni şaşkına çeviriyor.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dizisi, dönüştü, masala, muhteşem, yüzyıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhteşem Yüzyıl'ın Gül Ağa'sı sevişecek PassioN Kültür ve Sanat 0 04 Mart 2012 20:27
Muhteşem Yüzyıl Dizisi Rusya'ya Transfer Oldu Rüzgar Haber Arşivi 0 09 Ocak 2012 22:03
O da Muhteşem Yüzyıl’da Aze Haber Arşivi 0 06 Ekim 2011 09:09