IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2008, 12:55   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni Üniversiteler Acilen Kadro Bekliyor




Geçen yıl kurulan Batman, Siirt, Mardin, Muş ve Bingöl'deki üniversiteler, kuruluşlarını tamamlayabilmek için kadro verilmesini bekliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Batman, Siirt ve Mardin'deki üniversitelerin akademik kadrolarında henüz profesör bulunmuyor.

Muş'ta 1, Bingöl'de 2, Erzincan'daki üniversitede ise 3 profesör görev yapıyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi:
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Balcı, Mayıs 2007'de kurulan Mardin Artuklu Üniversitesi'ne şu ana kadar idari ve akademik tek bir kadronun bile verilmediğini söyledi.

"Benim önümdeki tek büyük engel ve en büyük sorunumuz bu" diyen Prof. Dr. Balcı, "İdari ve akademik kadro olmayınca üniversitenin kuruluşunu nasıl yapacağız ve ivme kazandıracağız? Bir yılımızı heba etmiş durumdayız" dedi.

Bu süreç içinde üniversite kampüs alanı tahsisi yapıldığını belirten Balcı, "Tüm idari kadrolar Malatya'da. Dolayısıyla iş yükü çok ağır olduğu için uygulamada da ciddi sıkıntı yaşanıyor. 2008'de hiçbir üniversiteye idari ve akademik kadro verilmedi. Ancak yeni kurulan üniversitelere kadro verilmeyiş politikasını anlayabilmiş değilim. Yeni üniversitelere kadro önceliği verilmesi lazım. İlk etapta en az yaklaşık 50 öğretim üyesine ihtiyacımız var" dedi.

Batman Üniversitesi:
Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Göksenin Eseller ise, hafta sonu 15 bin dönümlük alanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerleşke temelinin atılacağını söyledi.

Prof. Dr. Eseller, "Türkiye genelinde YÖK'ün bu yılki prensip kararı nedeniyle tüm üniversitelerde olduğu gibi, akademik ve idari kadromuzun izni henüz verilmedi. Bunu bekliyoruz. Şu ana kadar sadece Makine Mühendisliği bölümü için öğrenci alma iznimiz geldi. Bu izinler önümüzdeki günlerde gelirse eylülde ek kontenjandan bölümlere öğrenci alma şansımız olacak" dedi.

Üniversitede toplam 2 bin öğrenci öğrenim görüyor. Prof. Eseller, "Şu anda 3'ü yardımcı doçent olmak üzere toplam 40 öğretim elemanımız var. Üniversite olarak tek sıkıntımız kadrolarımızı oluşturamamaktır" diye konuştu.

Siirt Üniversitesi:
Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Asaf Varol, Mayıs 2007'de açılan üniversitelerinin kuruluşunu tamamlayabilmeleri için öğretim elemanı kadrosunun açılmasını istedi.

Daha önce Dicle Üniversitesi bünyesindeki Eğitim Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ile MYO'nun üniversitelerine bağlandığını belirten Prof. Dr. Varol, "Öğretim elemanları kadrolarının açılmasını istiyoruz. Göreve başladığımızda 3 yardımcı doçent görev yapıyordu. Şu anda üniversitemizde toplam 44 öğretim elemanı var" dedi.

Erzincan Üniversitesi:
Erzincan'da 2006'da kurulan Erzincan Üniversitesi'nde 3 profesör, 9 doçent, 91 yardımcı doçent ile 56 öğretim görevlisi bulunuyor. 11 okutman, 77 araştırma görevlisi ve 7 uzmanın görev yaptığı üniversitede 715 akademik kadro açığı bulunuyor.

Üniversitede ayrıca 12 okutman, 1 araştırma görevlisi, 1 uzman, 1 öğretim görevlisi ile 1 yardımcı doçent geçici görev yapıyor.

5 bin 820 öğrencisi olan üniversite bünyesinde Eğitim, Hukuk ve Fen Edebiyat fakülteleri ile 1 yüksekokul, 5 MYO yer alıyor.

Muş Alparslan Üniversitesi:
Mayıs 2007'de kurulan Muş Alparslan Üniversitesi'nde 1 profesör ile 4 yardımcı doçent, 22 öğretim görevlisi eğitim hizmeti veriyor.

Üniversite bünyesinde, daha önce Fırat Üniversitesi'ne bağlı Eğitim Fakültesi, MYO ile Van 100'üncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı olan Sağlık MYO bulunuyor.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz'un kurucu rektörlük görevini üstlendiği Muş Alparslan Üniversitesi'nde 2007-2008 akademik yılında bin 300 öğrenci eğitim gördü.

Bingöl Üniversitesi:
Lisans eğitiminin henüz verilmediği Bingöl Üniversitesi bünyesinde 750 öğrenci eğitim görüyor. Mayıs 2007'de kurulan üniversitenin akademik kadrosunda 2 profesör, 5 yardımcı doçent, 20 öğretim görevlisi bulunuyor.

Kafkas Üniversitesi:
Kars'ta 1992'de kurulan Kafkas Üniversitesi'nde Veterinerlik, Fen Edebiyat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler ve Tıp fakülteleri ile 7 yüksekokul bulunuyor.

Üniversitede 21 profesör, 33 doçent, 93 yardımcı doçent, 87 öğretim görevlisi, 48 okutman, 173 araştırma görevlisi, 13 uzman görev yapıyor.

Atatürk Üniversitesi:
Doğu Anadolu Bölgesi'nin en köklü üniversitesi olan Atatürk Üniversitesi bünyesinde 14 fakülte, 5 yüksek okul, 9 meslek yüksekokulu bulunuyor. 1957'de kurulan üniversitede 285 profesör, 234 doçent, 621 yardımcı doçent, 96 öğretim görevlisi, 159 okutman, 941 araştırma görevlisi ve 62 uzman görev yapıyor.

32 bin öğrencisi olan üniversitede yeni kurulan ve gelişmekte olan fakültelerin öğretim üyesi eksiği bulunduğu belirtildi.

timeturk

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
acilen, bekliyor, kadro, yeni, Üniversiteler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üniversiteler yeni ÖSS sisteminden rahatsız Kan YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 13 Mayıs 2008 18:28