IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2014, 00:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ygs adaylarına tavsiyeler, YGS adaylarına nefes egzersizi tavsiyesi




Ygs adaylarına tavsiyeler, YGS adaylarına nefes egzersizi tavsiyesi, ygs sınavından önce ne yapmalı, ygs sınavı stresinden kurtulma yolları


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uzman Çocuk Psikologu Işıl Yenikaynak, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek adaylara bu sınavın hayatın sonu olmadığını hatırlatarak, heyecanlandıklarında nefes egzersizi yapmalarını tavsiye etti.

Pozitif Hayat Merkezi Uzman Çocuk Psikologu Işıl Yenikaynak, 23 Mart Pazar günü yapılacak YGS'ye katılacak adaylara başarılar diledi. Adayların başarılı sonuç alabilmek için çok çaba harcadığını ve bunun bilincinde kendilerine güvenerek sınava gireceklerini belirten Yenikaynak, bu sınavın hayatın sonu olmadığını söyledi. Yenikaynak, sınav öncesi son gün adayların ders çalışmadan kendilerini rahat hissetmeleri için gezmelerini önererek, 'Bu başarısızlık kaygılarını azaltabilmek için sınav günü hafif bir kahvaltı yapmalarını, her gün yaptıkları beslenme düzenini değiştirmeden devam etmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü vücudumuzun her şeye olduğu gibi besinlere de bir alışma süresi var. Ailemiz enerji versin, zihin açılsın diye güzel kahvaltılar hazırlıyor, çocuk sınava gidince zaten kaygının etkisi ile karın ağrısı, bağırsak problemleri ya da tansiyon yükselmesi, şeker yükselmesi gibi ****olojik belirtiler yaşayabiliyor. Bu nedenle sınav günü aynı rutin, her gün olduğu gibi deneme sınavına nasıl gidiyorsa çocuğumuz o şekilde gitmesini tavsiye ediyorum' dedi.

NEFES EGZERSİZİ NASIL YAPILMALI
Nefes egzersizinin adaylara iyi geleceğini ifade eden Yenikaynak, 'Şimdiden başlarlarsa eğer bu egzersizlere sınav günü kaygılarının büyük ölçüde azaldığını görecekler. Çok basit bir egzersiz. Günde iki kere ve daha fazla yapılması kaygının azalmasını sağlayacak. İlk önce gözlerimizi kapatıp kendimizi güzel bir yerde hayal edip burnumuzdan nefes alıp, ağzımızdan veriyoruz. Derin derin bunu 3 kere tekrarladığımız zaman bir süre sonra vücudumuz bu rutine alışıyor ve yükselen kan basıncımız, kaygının oluşturduğu ****olojik belirtiler derin nefes almayla beraber ortadan kayboluyor. Sınava giderken trafik sıkışıklığı nedeniyle yetişememe kaygısı ya da sıralarına oturduklarında oluşan heyecana karşı 1 dakika gözlerini kapatarak nefes egzersizini ne kadar iyi uygularlarsa kaygılarının düştüğünü görecekler. Sınavda soruyu görünce yapamayacağını düşünenler, bir süreliğine başlarını kaldırıp kendilerine güvenerek soruyu doğru cevaplayacaklarını düşünerek hareket etsinler. Parmak egzersizleri yapabilirler. Ellere masaj yapabilirler, bir yudum su içebilirler, yüksek düzeyde kaygı yaşanıyorsa, yetiştirememe kaygısından ziyade tuvalet molalarını kullanmalarını tavsiye ediyorum' şeklinde konuştu.

Ailelerin sınav salonu dışında beklemelerinin adayların biran önce soruları cevaplayarak erkenden dışarıya çıkmaları için bir baskı unsuru olduğunu ifade eden Yenikaynak, bunun yerine sınav saatinden sonra gelinmesinin daha uygun olacağını bildirdi. Psikolog Yenikaynak, zor sorular karşısında pes etmeden daha sonra kolay soruların geleceğinin düşünülerek aynı motivasyonla sınava devam edilmesinin gerektiğini sözlerine ekledi.

Alıntıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adaylarına, egzersizi, nefes, tavsiyeler, tavsiyesi, ygs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YÖK'ten Üniversite Adaylarına Müjde Thetis Haber Arşivi 0 13 Haziran 2012 17:03
Oscar adaylarına şipşak Neo Haber Arşivi 0 06 Şubat 2012 10:46
Anne Adaylarına .. Dilara Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Nisan 2009 13:28
ÖSS Adaylarına Müjde Kralice YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 20 Kasım 2008 12:26
ÖSS adaylarına fırsat Heidi YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 28 Mayıs 2008 09:32