![]() |
Bursa'nın cennet künkü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cennet künkü (Cendere Baklavası) bir çeşit şerbetli tatlıdır. Osmanlı mutfağında yer alır. Geleneksel Bursa kültürü içinde özellikle düğün hazırlıkları sırasında kız evi tarafından yapılarak erkek evine gönderilir. Nişan bohçasına Cennet Künkü konur, ayrıca bayram ve özel günlerde yapılarak konuklara ikram edilir. Cennet Künkü için Malzemeler Hamur için: 1 adet yumurta 50 gr yoğurt 40 ml Ayçiçek yağı Karbonat Tuz 250 gr un Şerbet için: 1 litre su 1 kg şeker ½ limon Cennet Künkü Nasıl Yapılır Şerbet için şeker ve su bir tencerede kaynatılır, limon suyu eklenerek kaynatmaya devam edilir. 10 dakika sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Hamur için olan bütün malzemeler bir kapta karıştırılarak hamur kıvamına getirilir. Hamur bezelere ayrılır ve üstü kapatılarak yarım saat dinlendirilir. Bir tavada kızartmak için yağ kızdırın. Hamur bezeleri açılır ve uzunlamasına şeritler kesilir. Çatalın etrafına spiral şeklinde sarılır. Kızgın yağda çatalla birlikte döndürerek kızartılır. Kızaran hamur soğuk şerbete atılır. Ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. |
Cevap: Bursa'nın cennet künkü Bayram yaklasiyor ya hemso tatlilara daldi :tatli: |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk