IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Asma Yaprakli Enginar Dolması (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/1056417-asma-yaprakli-enginar-dolmasi.html)

meLanie 20 Mart 2025 13:11

Asma Yaprakli Enginar Dolması
 

Enginar Dolması Malzemeleri
14 adet asma yaprağı
7 adet enginar
İç Pilav için Malzemeler
¼ su bardağı zeytinyağı
2 adet büyük boy soğan – ince yemeklik doğranmış
1 su bardağı pirinç – nişastası gidene kadar yıkanmış
1 avuç kuş üzümü – sıcak suda bekletilmiş
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
1 + ¼ su bardağı su
2 dilim limon
1 çay kaşığı yenibahar – piştikten sonra
2 dolu tutam kuru nane
Pişirmek için Malzemeler
½ su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
2 dilim limon
Tuz

İç pilav için;
Pilav tencerenizi ocağa alın.
Zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
Isınan tavanızın içerisine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.
Pirinci ilave edin ve kavurun.
Kuş üzümünün suyunu süzün.
Tencerenize kuş üzümü, tuz, karabiber, toz şeker ve suyu ilave edip karıştırın.
Tencerenizin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Pilavınız suyunu çekince ocaktan alıp yenibahar ve kuru naneyi ekleyip karıştırın.

Birleştirmek için;
Enginar çanağınızın çukuruna iç pilavdan doldurun.
Her bir enginarın üzerine iki tane asma yaprağını her tarafını örtecek şekilde sarın ve yaprak uçlarını alt kısma doğru elinizle düzeltin.
Enginarlarınızı tencerenize dizin.
Zeytinyağı, limon dilimleri, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte 40 – 45 dakika kadar pişirin.
Enginarlarınızı pişirdiğiniz tencerede soğutun.
Soğuyan enginarlarınızı servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Not: Enginarlarınızın beyaz renkte kalması için un ve limonlu bir suda bekletebilirsiniz.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


aLinti

Dedecan61 20 Mart 2025 13:21

Cevap: Asma Yaprakli Enginar Dolması
 
Vay vay vay.. Enginar ve pirinç.. bu soğuklarda ne enerji verir eyvallah +

BuseNaz 20 Mart 2025 15:47

Cevap: Asma Yaprakli Enginar Dolması
 
Enginar yemeğini bile yemedim desem yeridir. Dolması nasıl olur tahminde bulunamadım.. Eline sağlık..

Beatrice 20 Mart 2025 16:12

Cevap: Asma Yaprakli Enginar Dolması
 
Davet sofralarında güzel olabilir ama Yemesem aklıma bile gelmez benim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:22.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk