IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Kiraz Yaprağı Sarması (Malatya ) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/1064902-kiraz-yapragi-sarmasi-malatya.html)

meLanie 18 Temmuz 2025 18:19

Kiraz Yaprağı Sarması (Malatya )
 
Sarma malzemeleri

Taze kiraz yaprağı ( 150 gram )
1 su bardağı köftelik bulgur (aslında yarma kullanılıyor unlu bulgur)
1 su bardağı un
1 su bardağı kadar su
Tuz

Yoğurtlu sos malzemeleri
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
Tuz

Üzerine
2 ad büyük soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


Nasıl Yapılır?
Kiraz yapraklarını çok zedelemeden ılık suda yıkayıp süzdürün.
Unu, bulguru ve tuzu derin bir kaseye alın azar azar su ekleyerek yumuşak sakız kıvamında bir hamur elde edin.
Yapraklar küçük olduğundan yapılan harçtan minik parçalar kopartıp köfte gibi sıkın ve geniş kısmına koyarak çok sıkı olmadan sarın ,buradaki önemli nokta harcın yaprağa çok az konuluyor olması.
Fazla konulursa yapraklar hem sararken hem de pişerken açılabilir yaprakları sararken açılmaması için dikkat edilmesi gereken bir nokta .
Yaprakların harca iyice yapışması için eğer yapabilirseniz sarmaları ikişer üçer tane parmaklarınızın arasına yerleştirip o şekilde biriktirin ve uç kısmı alta gelecek şekilde tencereye tek tek dizin.
Sarma işlemi bittikten sonra tencerenin üzerine bir tabak yerleştirin.
Yaprakların üzerine çıkacak kadar ılık su ilave edin kaynamaya bırakın forkurdamaya başlayınca suyunu süzün ve tekrar su ekleyin yine fokurdayınca suyunu süzün.
Yani süzme işlemi 2 defa yapılacak çünkü yapraklardan çıkan yeşil rengin sosa karışmasını istemiyoruz.
Bir tencerede yoğurt sosu hazırlayalım, yoğurt, un ve suyu koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve orta harlı ateşte kıvam alana kadar biraz forkurdatın (birkaç dakika)
Pişen sarmaların üzerine sosu dökün ve birlikte bir taşım daha kadar kaynadıktan sonra ocaktan alıp servis kabına dökün.
Tereyağ koyduğumuz tavada ince ince kıyılmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun,toz kırmızı biber ekleyip,
Soğanlar renk aldıktan sonra sarmaların üzerine döküp servis edin afiyet olsun.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


aLinti

Beatrice 18 Temmuz 2025 18:54

Cevap: Kiraz Yaprağı Sarması (Malatya )
 
Bize sarma olsun yeter ki : )


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:25.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk