![]() |
Bezirgani ( AnTakya ) Bezirgani Tarifi İçin Malzemeler Bezirgani İçin: 10 adet dolmalık biber (tatlı) 10 adet kurutulmuş domates 1 adet küçük boy soğan (küp doğranmış) 1 avuç doğranmış maydanoz 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon Bezirgani Üzeri İçin 3 yemek kaşığı nar ekşisi 1 tutam doğranmış maydanoz Bezirgani Tarifi Nasıl Yapılır? Kurutulmuş dolmalık biber ve domatesleri kaynar suda yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Üzerine doğranmış doğanı ekleyip 3-4 dakika yumuşayana kadar kavurun. Üzerine cevizleri ekleyip kavurmaya devam edin. Biber salçasını da 2 dakika kavurduktan sonra doğranmış biber, domates, tuz ve kimyonu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın. Üzerine nar ekşisi gezdirip, maydanoz ve ceviz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk