![]() |
Ordu Yöresi NE YENİR Bütün Karadeniz sahilinde olduğu gibi balık yemekleri tercih edilebilecek yiyeceklerin başında gelir. Ordu ilinin mahalli yemeklerinden Pancar Çorbası, Pancar Sarması, Melocan Kavurması, Sakarca Mıhlaması, Galdirik Kavurması, Keşkek, Tirmit (Mantar) Kavurması, Mısır Ekmeği, Turşu Kavurmaları, Su Böreği, Hamsi Tava, Hamsi Buğulama, Hamsili İçli Tava ve diğer balık çeşitleri önemli olanlardır. |
Cevap: Ordu Yöresi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü Malzemesi: 1 tabak kelem lahana turşusu 2 orta büyüklükte kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağ Yapılışı: İnce doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine önceden tuzu çıkarılmış kelem lahana turşusu katılarak karıştırılır. Bir süre kavrulur. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü Malzemesi: Esmer buğday unu su tuz Yapılışı: Un, su ve tuz birlikte yoğurularak hamur haline getirilir. Hamurun mayalanması (ekşimesi) beklenir. Ekmek hamuru büyüklüğünde parçalara ayrılır. Bezlere dökülüp dinlendirilir.Bu arada fırın önceden kızdırılır.Bekletilen hamurlar fırında kor haline gelen közün sıcaklığı ile çok az pişirilerek fırından çıkarılır. Fırındaki közün sıcaklığı ile çok az pişirilerek fırından çıkarılır. Fırındaki közün tamamı alınır. Soğumuş ekmek parçalara ayrılır, tekrar kuruması için fırına konulur. Fırının kendi Sıçaklığında kurutulur.Fırından çıkarılıp ıslatılarak yenir (uzun süre dayanıklıdır) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:48. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk