IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Sarmısaklı pognik (adıyaman) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/360536-sarmisakli-pognik-adiyaman.html)

Sır 21 Ekim 2010 12:11

Sarmısaklı pognik (adıyaman)
 
MALZEME:
Köftelik ince bulgur 1 su bardağı
Döğme unu veya ince bulgur 1 su bardağı
Un 1 çorba kaşığı
İri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet
Katıyağ 1 çorba kaşığı
Limon suyu 2 çorba kaşığı
Tuz Yeteri kadar
Nane Yeteri kadar
Karabiber Yeteri kadar
Kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yeteri kadar
Sarmısak Yeteri kadar
Su Yeteri kadar

YAPILIŞI:
İnce bulguru ve döğme ununu yarım bardak ılık suyla ıslatın. Tuz atıp kapağını örtün. Kabarıncaya kadar bekleyin. Kabarınca unu ilave edip yoğurun. Birbirini tutar hale gelince[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tan biraz büyük köfteler (pognikler) yapın. Hafifçe yassılaştırıp 7-8 bardak tuzlu suda haşlayın. Öte yanda[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları uzun halka halka doğrayın. Kızgın yağda pembeleştirin. Pembeleştirdiğiniz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları köfteleri haşladığınız suya atın. Kara ve kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edip bir iki taşım kaynatın. Naneleri ekleyin. Sarmısağı ayıklayıp havanda dövün. Limon suyuyla karıştırıp kaynar köftelerin içine dökün. 5-10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak ikram edin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net