IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Gülvarak (afyon) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/360544-gulvarak-afyon.html)

Sır 21 Ekim 2010 12:17

Gülvarak (afyon)
 
Malzemeler:
2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 paket eritilmiş margarin
2 su bardağı sıvı yağaldığı kadar un
1 su bardağı dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya muhallebi
Muhallebisi İçin Gerekli Malzemeler:
1 litre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay bardağı buğday nişastası
1 fincan toz şeker
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler:
3 kg. toz şeker
2 litre su
Nohut tanesi kadar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu

Yapılışı:
Süt, su,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve margarin bir kaba konur. Aldığı kadar un katılır. Hamur yoğrulur. Hamur[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde yuvarlak parçalara ayrılır. Bu parçalar ince ve büyük yufkalar şeklinde oklava ile açılır. Yufkalardan iki tanesi alınır, üst üste konur. Üst üste konan yufkalar 10 cm"lik kare parçalara kesilir. Bu parçaların içine dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya muhallebi konur. Muhallebisi şu şekilde yapılır. Süt, nişasta ve şeker karıştırılarak tencerede koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen muhallebi bir tepsiye dökülerek soğutulur. Soğuyan muhallebi, küçük parçalara kesilir, bu parçalar kare şeklinde yufkaların ortasına konur. Her iki kare zarf şeklinde köşelerinden birleştirilerek yağlanmış tepsiye konur. Diğer yufkalar da bu şekilde yapılarak tepsiye dizilir. Bunun üzerine kızdırılmış yağ dökülür ve gülvarak fırında pişirilir. Piştikten sonra üzerine şerbet dökülür. Şerbet şu şekilde hazırlanır: Şeker, su ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu bir tencerede kaynatılır. Şerbet soğuduktan sonra fırından yeni çıkmış olan gülvarağın üzerine dökülür.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net