IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Papalak kümbesi (ankara) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/360581-papalak-kumbesi-ankara.html)

Sır 21 Ekim 2010 12:53

Papalak kümbesi (ankara)
 
MALZEME LİSTESİ
250 gr çiğköftelik bulgur
1 su bardağı ılık su
500 gr yağsız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma
1 adet büyük boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı kimyon
1/2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
karabiber

YAPILIŞI
Bulguru bir tepsiye alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip karıştırın. Kabarması için 10 dakika bekletin.
Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru yoğurun. Kıyma, tuz, karabiber, kimyon ve rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı ilave edin. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar yoğurun.
Unu ekleyip macun kıvamına gelinceye ve (elinizi arada bir suya batırarak) yumuşak bir hamur elde edinceye kadar, 5 dakika daha yoğurun.
Köftenin kızarırken dağılmaması için çok iyi yoğurulması gerekir.
Yoğurduğunuz hamurdan kabuklu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine bastırın.
Hazırladığınız köfteleri yanmaz yapışmaz tavada ya da ızgarada önlü arkalı, tıpkı köfte pişirir gibi kızartın, sıcak sıcak servise sunun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk