![]() |
Sacta kaymaklı yufka (ardahan) Yarım paket yaş maya 1 çay kaşığı şeker 2 su bardağu sulandırılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1,5 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un Maya, kaymağın yarısı ve şeker karıştırılır. Üzerine kalan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve serte yakın kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat kadar dinlendirilir. Sonra[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kadar yumaklar alınır. Yumaklar unlu zeminde, oklavayla hazır yufka kadar açılır. Yağsız sacın üzerinde iki yüzü pembeleşene kadar pişirilir. Kahvaltıda bal ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eşliğinde tüketilir. (Sac yoksa yufkalar daha ufak açılır ve yağsız teflon tavada, ocak üzerinde pişirilebilir.) |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:56. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk