IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Ekim 2010, 09:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mantarlı gerede pilavı (bolu)




Malzemeler
1,5 su bardağı lüks baldo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
15 adet taze kültür[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı
2 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
4,5 su bardağı sıcak su (et ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu kullanmanızı öneririm)
2 çay kaşığı tuz
karabiber

Hazırlanışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 40 dakika kadar bekletin. Soğanları incecik yemeklik doğrayın. Mantarları elinizle hafifçe ovalayarak akan suyun altında yıkayıp süzün ve uzunlamasıan ince dilimler halinde doğrayın.
2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyup[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ekleyin ve orta ısılı ateşte, karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Mantarları da hemen ilave edip karıştırarak 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi serpip ocaktan alın.
Tereyağı ya da zeytinyağını pilav tenceresine koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Soyup tavla zarı formunda doğradığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri ilave edip karıştırın ve sıcak suyu da tencereye aktarın.
Kavrulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ekleyip tekrar tuz ve karabiber serpin ve karıştırın. Orta ısılı ateşte, pilav suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.
Ocaktan alıp kağıt havlu örtün ev tencerenin kapağını tekrar kapatın. En az 30 dakika dinlendirip karıştırarak servise sunun.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bolu, gerede, mantarli, mantarlı, pilavi, pilavı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mantarlı Pirinç Pilavı (Kepek) Tarifi Cappy Diyet Tarifleri 0 21 Ocak 2015 18:48
Bolu Gerede İlçesi efLatun Karadeniz Bölgesi 0 17 Kasım 2011 22:17
Tavuklu mengen pilavı (bolu) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 09:41
Mantarlı Kara Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 15 Şubat 2010 22:39