IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yöresel Yemekler (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/)
-   -   Kağıtta sardalya (gelibolu çanakkale) (https://www.ircforumlari.net/yoresel-yemekler/360954-kagitta-sardalya-gelibolu-canakkale.html)

Sır 23 Ekim 2010 12:04

Kağıtta sardalya (gelibolu çanakkale)
 
iLK ÖNCE ESKİ BİR MUKAVVA KARTON BULACAKSINIZ ve altına eski gazete kağıdını sereceksiniz. Daha sonra ayıklanmamış,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lardan 5-8 tanesi, yağlanmış yağ kağıdı üzerine sıra ile dizilir. Yağ kağıdının kenarları bükülüp kapatılır. Açılmaması için gerekli önlemler alınır. Izgaraya veya fırına konulan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar gerekli görülürse çevrilerek pişirilir. ( Mangalda zorunlu olarak tabii ) Ateşin kuvvetine göre 8 -15 dakikada pişen balıklar. Kağıdı ile birlikte servis yapılır. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya "limon sosu" dökülerek yenilmesi tavsiye olunur. Gelibolulu bu balığı temizlenmeden yer. Nedeni ise!!!! temizleme esnasında yağının gitmesi. Eh yağı giden balıktan da zevk almanız mümkün değil.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net