IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sır

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Ekim 2010, 12:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nohutlu mantı (bilecik)




Kullanılan Malzemeler:
1 kg. un
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
0,5 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
0,5 kg.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 bardak su
150 gr. Tereyağı
tavuksuyu
0,5 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
1 baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
karabiber, tozbiber, tuz

Hazırlanışı:
Hamur elde etmek için, yukarıda belirtilen miktarlardaki[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], su, tuz ve un hamur kıvamına gelinceye dek yuğurulur. Yumruk büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklava ile yufka gibi açılır. Açılan yufkalar 4-5 cm. kare biçiminde kesilir. Bir gün önceden ıslatılan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar dövülüp karabiber ilave edilerek bir karışım elde edilir. Bu karışımdan kesilen parçaların içine misket büyüklüğünde konur, dört köşesinden kapatılarak içine sıvıyağ sürülmüş tepsiye dizilir. Tepsi kızgın fırına sürülür ve altı ve üstü iyice pişirilir.
Pişme işleminden sonda fırından alınarak üzerine mantıların hizasına kadar kaynatılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]suyu ilave edilerek tekrar fırına sürülür. Fırında suyunu biraz çektikten sonra çıkarılarak üzerine önceden hazırlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımı dökülerek mantıların üzerine yayılır. Daha sonra üzerine süsleme yapmak için salça, sıvıyağ ve yarım bardak su ateşte karıştırılarak sos elde edilir. Yine mantının üzerine ilave etmek için tereyağ ateşte kızdırılarak tozbiberle renklendirilir. Bu karışımlar da mantının üzerine dökülerek, maydanoz yaprakları ile süslenip, sıcak olarak servis yapılır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bilecik, manti, mantı, nohutlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 09:38
Nohutlu Keşkek Cappy Yöresel Yemekler 0 04 Mayıs 2014 14:44
Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi Sevda Çorbalar 0 12 Aralık 2012 05:12
Nohutlu Brokoli YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 02:47
Nohutlu Salata YapraK Salatalar Mezeler 0 22 Mart 2009 19:58